Kdo nedáváte dudlík?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
5010
15.2.16 20:21

@Pandorie Ano, první dítě zcela bez dudlíku, druhému ho taky nutit nebudu. Dcera si to tak ale zařídila sama, dudlík prostě nechtěla :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17715
15.2.16 20:24

Syn ho vzal ze zacatku jen parkrat. Pak ho nikdy nemel :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
776
15.2.16 20:30

Také mám zkušenost s kamarádky dcerkou, žužlá palec ještě v první třídě :oops: ten nehet fakt síla. Dcerka dudínku má na noc. Asi bude chvilku smutná až se ponese miminku nebo zvířátku ale to nějak dáme. Zubařka neviděla žádný problém se zuby (dcerka 18m). Tudíž ho ještě chvilku nechám. Nijak mi to nevadí a dcerku uklidní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
409
15.2.16 20:31

Také malá byla bez dudlíku, a v pohodě :-) jediné, co možná tím bylo způsobeno, že neuměla pít s flasky, s klasickym dudelem..ale byla kojená, takže to nebyl takový problém :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4222
15.2.16 20:32

Taky jsem nechtěla dceři dávat dudlík, ale přesně jak tu píšou, začala si cucat prstíky, tak jsem ho radši dala. Pak jsem se i dočetla, že dudlík je doporučovaný jako jedna z prevencí syndromu náhlého úmrtí kojence, tím moje bezdudlíkové rozhodnutí totálně padlo :) A stejně jsem kojila skoro do dvou let a flašku s jakýmkoliv dudlíkem malá odmítala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
409
15.2.16 20:32

Ještě dodám, palec si necucá, má 18. měsíců..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1054
15.2.16 20:33

.

Příspěvek upraven 04.04.16 v 22:24

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
198
15.2.16 20:34

Syn bez dudlíku i flašky (zkoušeli jsme všechno a nechtěl), dcera dudlík má (bude mít 18 měsíců) a jsem ráda (uspávání, zoubky), dokonce se mi to líbí. Právě okolí se diví, že už je velká na dudlík, neřeším, do školky ho mít nebude :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26574
15.2.16 20:40

Pokud má prdy nebo hlad, tak to dudlík nevyřeší.
U prvního jsem rozhodně dudlík dát nechtěla, nedala, pak si dělala dudlík ze mně, tak jsem jí ho strkala a nic.

Druhý jsem ho dala, měla ho nějakou dobu- asi do 9 měsíců. občas večer, pak se na něj vykašlala. A mě se tak líbilo jí kupovat takové ty pěkné (drahé) a ono nic :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43035
15.2.16 20:41

@Pandorie nektere deti dudlik odmitaji, ty bych nepocitala, tam je to casto znouzecnost.
me se to osvedcilo vyborne u jednoho ditete, prostredniho, kdy se naucil davat si svuj palec a diky tomu perfektne spal. dudlik totiz porad v posteli hledas.
a palec cuca furt, uz jsou mu 4.

ale vsichni tri bytostne potrebovali dudlat. mezi 1-3 lety, kdyz nemeli dudlik, nosili v puse cokoli - kameny, orechy, srouby, co nasli… potreba dudlat je pry do dvou let fyziologicka. je pohodlnejsi, kdyz dite dudlik nema. Ja se pro vlastni dusevni zdravi snazila odnaucit i tretiho brzy, ale bylo to hodne probrecenych noci. Vzdycvky se odnaucil, pak onemocnel, nebo jsme byli v cizim prostredi nebo mel nejaky jiny stres, od ktereho jsem mu ulevila dudlikem, znovu si zvykl a znovu od zacatku. ja vim, to je moje neduslednost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
776
15.2.16 20:43

@sarty taky se mi to hrozně líbí. Hned v ní vidím miminko :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Uju
6750

První dcera byla bez dudlíku, když už do pusinky něco musela narvat tak tam dala paleček- no, jak byla roztomilá, jen do té chvle, kdy jsem zjistila, že dudlík jde vzít, ale palec ji uříznout nemůžu. žádné rady jak palec odnaučit nezabraly a teď ji bude 14 a má zuby jak žralok :roll: Doteď si nadávám, že jsem doktorky a sestry poslouchala, že dudlík je Bůh ví jaké zlo.
Druhá, dudlík dostala automaticky, hlášky sester a doktorek o tom, ajaké je to zlo jesm ignorovala, když přišel čas, odevzdala ho čertům, dvě noci měla těžké spaní, ale je klid. Takže za mne dudlík klidně, jen ať si nezačnou cucat palečky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66816

@jenny.fields to máš dobré, že se na to vykašlala. Ten můj skoro šestiletý hledá nunánka dodnes. Teda už mu tolik nesjíždí uši :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1828
15.2.16 20:56

@Pandorie můj kluk (7m) dudlik ma, poduda chvilku pred spaním, nevyžaduje ho. Objevil palec. Co ted, nevim.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32922
15.2.16 20:57

Ani jedno moje dítě nebylo nakonec dudlíkové. Starší ho vzal mezi 2 a 8 týdnem a potom naprosto výjimečně, to bych spočítala na prstech jedné ruky. Mladšímu jsem zkoušela, ale měl taky dost jasný názor, použili jsme ho párkrát. Potom mi každé dítě ve věku toho mého připadalo divné, byla jsem zvyklá na ty své bez dudlíku. Kojila jsem něco přes rok. Občas bych dudlík brala, ale celkem nechyběl, ani mi dneska nepřijde, že by ho měli mít. holt neměli.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí