Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Vezmi ji do hračkářství, ať si tam vybere na spaní hračku a dudlík prostě vyhoď.
No moje rada asi nepomůže, my ho sebrali okolo 2 let, nějak jsem na to zapomněla, kluk měl špatný den a furt jen opakoval že „nechce nechce“ a „dudlík“, tak říkám jo ty nechceš dudlík, tak jsem jich skoro 10 kousků„vyhodila“ připravená na hroznou noc a ono to bylo úplně v klidu, sama jsem se divila…
Pokud jsi definitivně rozhodnutá, jí ho vzít, tak ho prostě vyhoď do popelnice…ať pak zase nepovolíš a nevyndáš ho v nátlaku někde ze šuplíku. Když prostě dudlík doma nebude, nic s tim aktuálně nezmůžeš.
Jinak první dcera ho sama odnesla cca ve dvou letech sousedovic novorozeněti a ten den si za dudlík vybrala v hračkárně nového „spinkacího“ plyšáčka - úplně na pohodu.
Druhá dcera byla náročnější, tam jsem zvolila postupný ustříhávání ob den, až ji prostě dudlíček nedržel v puse a sama ho vyhodila. Jinak postupný ubývaní jsem ji vysvětlovala jako, že už je velká a ty její zoubky prostě ten dudlíček v noci ukusujou
I ku mému překvapení se taky žádný drama nekonalo ![]()
@Anonymní píše:
Z vlastni zkusenosti, pokud ho potrebuje a ano, opravdu ho potrebovat muze, bez ohledu na to, co tu ostatni rikaji, tak ji ho v klidu neseberes. Muj syn ho mel do 5 let, zkousela jsem kde co, rady a navody zde z emimina, trpela jsem tim, ze jsem podle nekterych zde neschopna matka, co nedokaze nastolit poradek a dudlik sebrat. Ne, opravdu to neslo. Syn si ho totiz bral na uklidneni a pokud jsem mu ho sebrala, dostaval se do depresi. Venku a ve skolce ho nemel, vedel, ze uz je velky a nechtel byt za hlupaka. Ale semlelo se mnoho zmen najednou-sourozenec, stehovani, skolka a kdyz si chtel oddechnout, tak si ho bral. Meli jsme jen jeden, casto se stalo, ze se nekam „ztratil“ a chvili trvalo, nez se nam podarilo ho najit… a takhle se ztracel tak dlouho, az jsem jednou videla, ze deprese uz neprichazi a tak se ztratil nadobro. Chvili knoural, ale vzal to jako fakt a jak driv hned chtel bezet do drogerie a koupit novy, tak pri posledni ztrate kolem nej dokonce v te drogerii sel a ani ho to nenapadlo. Nehrot to, prijde to samo, az bude pripravena. Spis popremyslej, jestli neni neco, co by ji stresovalo, unavovalo, nelibilo se ji a proto si ho bere. A zkus odbourat to.Zuby mame v poradku.
Prosim o anonym, info o psychice ditete.
Dudlík je náhražka sání z prsu. Pokud ho dítě potřebuje, znamená to, že potřebuje mámu. Pokud ho potřebuje i v batolecím, nedejbože předškolním věku, tak je to jen a jen zlozvyk a ne žádná potřeba. A pokud to navíc negativně může ovlivnit jeho zdraví, tak je za mě volba jasná. Asi jako když si naučíš dítě usínat na rukou, do určitého věku (a váhy) ti to nevadí, a pak najednou zjistíš, že tě začínají bolet záda, hlava, že jsi unavená a vyčerpaná. Taky řekneš, že to potřebuje, tak mu to nebudeme upírat dokud si sám neřekne? ![]()
Z vlastni zkusenosti, pokud ho potrebuje a ano, opravdu ho potrebovat muze, bez ohledu na to, co tu ostatni rikaji, tak ji ho v klidu neseberes. Muj syn ho mel do 5 let, zkousela jsem kde co, rady a navody zde z emimina, trpela jsem tim, ze jsem podle nekterych zde neschopna matka, co nedokaze nastolit poradek a dudlik sebrat. Ne, opravdu to neslo. Syn si ho totiz bral na uklidneni a pokud jsem mu ho sebrala, dostaval se do depresi. Venku a ve skolce ho nemel, vedel, ze uz je velky a nechtel byt za hlupaka. Ale semlelo se mnoho zmen najednou-sourozenec, stehovani, skolka a kdyz si chtel oddechnout, tak si ho bral. Meli jsme jen jeden, casto se stalo, ze se nekam „ztratil“ a chvili trvalo, nez se nam podarilo ho najit… a takhle se ztracel tak dlouho, az jsem jednou videla, ze deprese uz neprichazi a tak se ztratil nadobro. Chvili knoural, ale vzal to jako fakt a jak driv hned chtel bezet do drogerie a koupit novy, tak pri posledni ztrate kolem nej dokonce v te drogerii sel a ani ho to nenapadlo. Nehrot to, prijde to samo, az bude pripravena. Spis popremyslej, jestli neni neco, co by ji stresovalo, unavovalo, nelibilo se ji a proto si ho bere. A zkus odbourat to.
Zuby mame v poradku.
Prosim o anonym, info o psychice ditete.