Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoj holky,
poraďte, prosím, co s naší malou. Bude jí 6 měsíců, jsme na UM, které vyžaduje tak ve 3 ráno. Co ale v noci vyžaduje to je dudlík. Večer jí položím do postýlky, dám dudlík, trošku brekne, tak třikrát jdu ještě podat dudlík a spí. Pak ale během noci se třeba 10× vzbudí a jakmile jí podám dudlík, spí dál. Ale tak jako tak musím vstát
Přes den taky usne,ale třeba po půl hoďce brekne, podám dudlíka a zas chvilinku spí a tak dále.
Přemyšlela jsem o Estivillově metodě, ale to bych asi musela ten dudlík sebrat,že?
Vydrž a začni trénovat samohledání a nasazování dudlíku. Syn to umí od necelých 8mi měsíců, trenovali jsme přes den od 6ti. Má jich v posteli 6-8 a nějaký vždy nahmátne. On má zas dudlík své výhody.
My máme dudlíky dva…tak zhruba od 7 měsíců si ho umí najít, takže většinou si pomohla sama, že si jeden z těch dvou našla.
jojo, máme něco podobného.
Dám malé dudlík chvíli ho žužlá, pak vyplivne, tak jí ho vrátím do pusy a za chvíli ho zase vyplivne,… a furt dokola..
.tak jsem rezignovala, protože to bych mohla furt stát u postýlky a vrážet jí dudlík do pusy… ![]()
nám pomohla obyčejná plínka, malá si jí dá na obličej, chvili jí žužlá v ruce a cca do 10 min usne. Teď jsme koupili muchláček-usínáček a ten jí taky uchvátil, jinak ![]()
Tak začneme trénovat hledání dudlíku, ale vydím to bledě. Ona prostě ví, že maminka přijde a podá. Někdy mi přijde,že ho plive naschvál, abych tam šla. A v noci mě to táááák nevbaví. A plínu máme taky, jenže jak si s ní šmrdlá přes obličej, tak si většinou ten dudlík vyhodí ![]()
Vydrz, bude lip
do postylky vice dudliku a cekej az si jej nauci davat sama
a hlavne mantinel kolem hlavicky,at ji nevypadavaji z postylky ![]()
Tak dneska jsem do 1hod. podávala dudlík každou půl hodinu, a to už jsem fakt nadávala i nahlas
A vzít si sama dudlík do ruky a dát do pusy? .....včera jsme trénovaly a NIC. Já už fakt nevim............ ![]()
evca82 píše:
A vzít si sama dudlík do ruky a dát do pusy? .....včera jsme trénovaly a NIC. Já už fakt nevim............
Zedne na den se to nenaučí. u nás to trvalo měsíc dva. a i pak jsem občas musela jít já. a to jsme trénovali fakt intenzivně. měla jsem fakt motivaci, taky jsem jeden čas jen lítala dávat dudle.
Já vím, já vím
ale dneska jsem toho už fakt měla dost. Už jsem tam nadávala,že ji ho dávám naposled a že ji nechám křičet, ať se naučí usnout i bez něho. Jakmile jsem to řekla, dala jsem jí ho a zabrala a spala. Si ze mě dělala snad srandu ![]()
evca82 píše:
Já vím, já vímale dneska jsem toho už fakt měla dost. Už jsem tam nadávala,že ji ho dávám naposled a že ji nechám křičet, ať se naučí usnout i bez něho. Jakmile jsem to řekla, dala jsem jí ho a zabrala a spala. Si ze mě dělala snad srandu
Mne na tohle pomohlo dat si malou k nam do postele.....najednou prestala porad hledat dudlik a kdyz ma spatnou noc,tak je hned vedle me a ja nevstavam a jen ji ho supnu…prvni jsme striktne nechtela do postele a behala jsem jako blazen snad rok a pul porad k ni......Izi dam pri prvnim probuzeni k nam a do rana mame klid…kdyz ma spatne dny,tak se obcas probudi a ja ji ten dudel pomuzu s radosti najit ![]()
Tak u nás to bylo kol 7.měsíce, že se mi kluk budil i 20× za noc,já jen běhala a podávala dudel. Asi po 14ti dnech jsem rezignovala a při prvním probuzení jsme si ho vzala do postele - a spal až do rána, bez probuzení. To bylo před rokem a situace je stále stejná, prostě jeden spí pořád s námi........................ neví někdo jak ho zase naučit spát v postýlce
Ptz až na to přijde jeho brácha, že spí s námi, tak bude chtít taky a pak asi tátu odstěhuju na gauč ![]()
Dolia ja myslim ze na to dozraje sam,ze se mu zachce treba vlastni postylky
mne mala nastesti usina sama ve svoji a v noci se probudi a jde ke mne. Nekdy zustane celou noc u sebe a nekdy ji musim dat k nam
A jen doufam,ze to bude lepsi a lepsi,ze s nama neude spat az do zakladky ![]()