Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Saroya Tak držím palce, ať všechno proběhne podle tvých představ, narazíš na milou PA a přeju orgasmický porod ![]()
Jizi píše:
Saroya Tak držím palce, ať všechno proběhne podle tvých představ, narazíš na milou PA a přeju orgasmický porod
To mě moc zajímá…dula a Podolí:-) nemají tam s tím problém, když je u porodu dula? Kamarádky maminka pracuje v Podolí a kamarádka mě od duly zrazuje, že akorát naštvu personál
ale jak tu psala Hanulínek, tak některé duly už tam asi i znát musí…já jsem hledala a našla jsem paní Olgu Krajíčkovou, která nějaké porody v Podolí doprovázela. Ještě jsme se nesetkaly, ale doufám, že si sednem.
v Podolí jsou prý na duly zvyklé, Monika tam takhle byla u více porodů, v Praze je to asi nejvíc „dulám nakloněná“ porodka.
hlavně čím by měla naštvat personál? ona není zdravotník.
jináč vím, že u Apolináře Moniku k porodu nepustili, normálně jí zamkli před nosem ![]()
přeju ti, ať si sednete a je ti příjemná a porod proběhne příjemně ![]()
Madla82 píše:
To mě moc zajímá…dula a Podolí:-) nemají tam s tím problém, když je u porodu dula? Kamarádky maminka pracuje v Podolí a kamarádka mě od duly zrazuje, že akorát naštvu personálale jak tu psala Hanulínek, tak některé duly už tam asi i znát musí…já jsem hledala a našla jsem paní Olgu Krajíčkovou, která nějaké porody v Podolí doprovázela. Ještě jsme se nesetkaly, ale doufám, že si sednem.
Žádný problém nebyl - měla jsem zapleceno předem za oba, takže při příjmu jen koukli na papír, řekli: „Aha, takže manžel a dula a která?“ … a PA to podle mě docela pomohlo, protože souběžně se mnou rodila ještě nějaká jiná paní, takže běhala mezi náma a díky Monice se tam objevovala podle mě výrazně sporadičtěji, než kdybych tam byla jen s mužem… (minimálně by na ni asi dost často zvonil a zjišťoval, jestli je to všechno ok)
Jizi píše:Madla82 píše:Žádný problém nebyl - měla jsem zapleceno předem za oba, takže při příjmu jen koukli na papír, řekli: „Aha, takže manžel a dula a která?“ … a PA to podle mě docela pomohlo, protože souběžně se mnou rodila ještě nějaká jiná paní, takže běhala mezi náma a díky Monice se tam objevovala podle mě výrazně sporadičtěji, než kdybych tam byla jen s mužem… (minimálně by na ni asi dost často zvonil a zjišťoval, jestli je to všechno ok)
To mě moc zajímá…dula a Podolí:-) nemají tam s tím problém, když je u porodu dula? Kamarádky maminka pracuje v Podolí a kamarádka mě od duly zrazuje, že akorát naštvu personálale jak tu psala Hanulínek, tak některé duly už tam asi i znát musí…já jsem hledala a našla jsem paní Olgu Krajíčkovou, která nějaké porody v Podolí doprovázela. Ještě jsme se nesetkaly, ale doufám, že si sednem.
můžu se zeptat k tomu placení předem?
je to trochu off topic, ale - můj gyndr si pacientky nechává až do konce, do porodky neodesílá, má monitor v ordinaci. Stačí to teda zaplatit, až přijedeme rodit? Nebo jak se to dělá?
Saroya Asi to půjde zaplatit i zpětně - já to měla vyřešené předem - v rámci jedný z poraden jsem skočila dolů do pokladny… Slyšela jsem děsný zkazky, že údajně nepustili nějakýho tatínka k porodu, protože neměli zaplacený poplatek a musel čekat, až ráno otevřou pokladnu - co je na tom pravdy, kdy to bylo a jak moc to je častý, netuším…
Jizi píše:
Saroya Asi to půjde zaplatit i zpětně - já to měla vyřešené předem - v rámci jedný z poraden jsem skočila dolů do pokladny… Slyšela jsem děsný zkazky, že údajně nepustili nějakýho tatínka k porodu, protože neměli zaplacený poplatek a musel čekat, až ráno otevřou pokladnu - co je na tom pravdy, kdy to bylo a jak moc to je častý, netuším…
no ty bláho, tak to tam radši někdy zajedu teda asi ![]()
Jizi píše:Madla82 píše:Žádný problém nebyl - měla jsem zapleceno předem za oba, takže při příjmu jen koukli na papír, řekli: „Aha, takže manžel a dula a která?“ … a PA to podle mě docela pomohlo, protože souběžně se mnou rodila ještě nějaká jiná paní, takže běhala mezi náma a díky Monice se tam objevovala podle mě výrazně sporadičtěji, než kdybych tam byla jen s mužem… (minimálně by na ni asi dost často zvonil a zjišťoval, jestli je to všechno ok)
Tak to je tak nějak i moje motivace, myslím tím, abychom s partnerem byli u porodu v pohodě, oba…kdyby byl frmol, tak abych měla někoho, kdo ví, co se u porodu děje a třeba mě i uklidnil, že se se mnou neděje nic divného…
V Podolí jsem měla taky Moniku a manžela, platili jsme až dlouho po porodu, žádný problém s tím nebyl.
S dulou je to vážně hlavně o tom, jestli si sednete a co od ní čekáte. Mně jako psychická podpora, nezdravotník a člověk, který má nad celým porodem nadhled (protože je to prostě cizí člověk), vyhovovala a budu ráda, když nám to příště vyjde zase společně.
ok, tak se přestanu vzrušovat s platbou
jj, beru ji jako kotvu pro sebe i partnera, i je mi příjemné, že jde o ženu, přeci jen nevím, jak budem s přítelem reagovat, oba určitě budem do velký míry vyplesklý
ahoj Jizi, díky za popošťouchnutí, chtěla jsem sem napsat
Moniku jsme měli a proběhlo to naprosto skvěle, nemám v podstatě co vytknout a jsem moc ráda, že s námi byla, byli jsme oba mnohem klidnější a fakt máme krásný zážitek ![]()
měla jsem povedenej porod se vším všudy ![]()
dulu můžu jen doporučit, pomáhala, podporovala, byla empatická, myslím, že to má vliv i na personál, který není tak hrr a nechává to víc na nás, prostě jedině s dulou ![]()