Dula..ano či ne?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
4271
6.3.10 22:42

Zanet, tak já jsem dula začátečník (ofigo dula ve výcviku), dulí kurz končím v září, pak mě čeká certifikace. Byla jsem u jednoho porodu (kromě mých dvou :lol: ) a v nejbližších dnech mě čeká doprovod u porodu jedné paní. A hodně se na mě obrací mamky pro radu buď v těhotenství nebo po porodu, v šestinedělí i později.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8911
7.3.10 23:11

Já jsem byla domluvená s dulou, co vedla předporodní kurz. Zároveň to však byla i PA, takže by mě v porodnici odrodila ona (nemusela by se přetahovat o kompetence s PA, která by měla službu). Mně se to líbilo pro to, že tam budu mít někoho koho aspoň trochu znám, kdo bude znát mě (má přání), bude tam jen pro mě, bude se mi věnovat a dodá mi pocit jistoty.

Nakonec bylo všechno jinak, rodila jsem bez ní (shoda okolností), do porodnice přijela na 8cm otevřená a na sále to šlo ráz na ráz (malej byl v porodnici do 40 min venku). Když jsem si to pak zpětně promítala, tak jsem byla ráda, že celou první dobu porodní jsem byla doma (ne záměrně, kontrakce nebyly pravidelné a tak jsem pořád váhala..), že jsem byla sama, nikdo na mě neviděl (manžela jsem poslala spát s tím, že jsou to asi poslíčci) a neumím si představit, že bych někoho vedle sebe snesla (ani manžela ne)!! Ale to člověk pozná, až když to zažije. Předem to nevíš…

Btw, na porodním sále manžel byl, byl mi velkou oporou a byla jsem za to ráda, že tam je. Ale tam už to šlo všechno tak rychle, že mi bylo jedno, kdo další tam ještě je či není…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1762
14.3.10 12:15

Ahoj, mě by zajímalo kolik péče duly stojí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2892
14.3.10 14:59

No mně stojí úvodní tři sezení po dvouch hodinách 850 Kč. Poté před porodem 900 Kč pohotovost a když dula k porodu přijede, tak ještě 2000 Kč a když ně, tak ti pohotovost vrátí. Jo a do porodnice si účtuje 7Kč za kilometr..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20827
18.2.18 05:55

Ptejte se také v poradně!

Milé maminky,

připomínám, že na eMiminu funguje už dlouho zavedená Poradna duly. Nebojte se tu odbornic zeptat na všechno, co Vás okolo porodu za doprovodu duly a s tím spojených témat zajímá.

Krásný den :kytka:
adminka Eliška

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí