Dům přítele a jeho ex manželka

24
5.4.16 12:00

Dům přítele a jeho ex manželka

Zdravím všechny maminky a diskutující a prosím o radu a hlavně Váš názor na moji situaci,.do které jsem se dostala. Zkusím co nejlípm popsat,. o co jde :)
Jsem rozvedená mamina se dvěma dětmi a před rokem a čtvrt jsem se seznámila s také rozvedeným mužem. S bývalým manželem jsme postavili dům,. po rozvodu jsme v něm zůstali s dětmi sami,.ale protože manžel byl hodně zadlužený,.měla jsem možnosti bud vzít si obrovskou půjčku a dům zachránit,.nebo prodat,. V té době jsem se seznamíla s přítelem,.které se právě rozváděl,.jeho žena se odstěhovala a mu zůstal dům s novou hypotékou,.
Během několika málo měsíců,.asi půl roku jsme se rozhodli,.že budeme spolu žít v jeho domě,. můj jsem prodala,.zaplatila manželovy dluhy a sestěhovali jsme se do domu k příteli,.spolu už skoro rok platíme hypotéku,.která je na 20let,. jeho bývalou ženu vyplatil částkou,.na které se při rozvodu dohodli a ted jde o to,.že mu stále diktuje,.co s domem dělat dál,. Trvá na tom,.aby moje děti jednou nedědily,. a neměly na dům nárok,.aby zůstal jen jeho dětem. To bych chápala a respektovala v případě,. že by dům byl splacený a my se domluvili jen na nájmu,.třeba,.ale když platíme vše na půl,. vkládám do domu peníze,.tak by bylo spravedlivé,.kdyby vše šlo na čtyři díly (dvě moje a dvě jeho,.nebo se pletu? Nejlepší by bylo,.kdyby ten dům prodal taky a spolu jsme si postavili nebo koupili nový dům,.a toto by bylo automaticky,. ale to zase nechce,.je tady zvyklý a stavěl si ho sám,.nechce znovu stavět,.Jsem z toho docela špatná,.protože se mi nechce vrážet peníze do něčeho,.co by nebylo jednou i moje a mých dětí,. a jsem vůbec v právu do toho zasahovat? :nevim:
Děkuji předem za vaše názory :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
24
5.4.16 12:05

Je psaný na přítele

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24

Hypotéka taky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3491

A v katastru je to jak? Myslím, že pokud budeš uvedená v katastru jako spolumajitelka rovným dílem, budou i Tvoje děti dědit Tvůj podíl…
Exmanželka už v katastru není?

Edit: Než jsem vložila, byly tu další příspěvky, pardon…

Příspěvek upraven 05.04.16 v 12:07

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27259
5.4.16 12:06

@JanaD82 pokud tvůj přítel je přístupný tomu, že by se dům prodal a pořídil jiný, tak bych to tak udělala. Taky by se mi nechtělo platit do něčeho, co nikdy nebude moje a nezdědí to děti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2839
5.4.16 12:06

Ja ti naprosto rozumim, take bych nechtela vrazet penize do neceho, co neni a nebude moje. na tvem miste bych hypoteku neplatila, dokud se vse pravne nevyresi a nebudes mit zapsany podil na dome. jako splacet dalsich dvacet let a nic nemit, to ani nahodou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5251
5.4.16 12:07

Noo, tak pokud je dům psaný na něho a hypotéka taky, tak pokud dům nepřepíše půlkou na Tebe, tak máš smůlu (i Tvoje děti), jak se k tomu staví přítel? Může Ti půlku darovat a napsat ji na Tebe

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6794
5.4.16 12:09

Promluv si s pritelem. Bud ti prepise adekvatni podil nebo prestanes splacet hypoteku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
5.4.16 12:11

@JanaD82 naprosto nechápu, proč do takového domu vrážíš peníze. Zbytek - pokud on je chlap, tak si do toho kecat nenechá - vyplatil ji, ona do toho nemá co mluvit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24
5.4.16 12:12

Právě to pořád řešíme,.co dělat,. on sám neví,.jak se k tomu stavit,.. na jednu stranu chápe,.že to musíme pořešit,. Chce mít dům jen na sebe,. má strach,.když se rozejdem..že znova bude muset vyplácet a dělit majetek,.ale z dlouhodobého hlediska jsem v hrozné nevýhodě,.kdyby se mu něco stalo,.a hlavně mi vadí,. že jeho ex dům nechce,.prodat ho taky nechce a nejraději by byla,.kdyby jsme dům platili a pak ho předali holkám,.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5251
5.4.16 12:16

„chce mít dům jen na sebe“ no takže ty i děti máte smůlu. Ať si platí hypotéku a vše kolem domu sám a ty mu za sebe a děti přispívej na provoz a něco jako nájem. A zbytek šetři, kdybyste se rozešli, ať máš za co jít bydlet jinam

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6509
5.4.16 12:17

Podle mě je špatně nastaveno od začátku, chápu to dobře, že jste se znali půlroku a udělali takto celkem zásaní rozhodnutí, aniž byste přemýšleli do budoucna? Včetně scénáře „kdyby to nevyšlo“? :oops:
Píšeš, co chceš Ty, co chce jeho ex, co on nechce.. a co tedy on chce? A opravdu jste toto téma v minulosti ani náznakem neotevřeli?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24
5.4.16 12:17

Já si to myslím taky,. že by to tak mělo být,.chápu ho,.byl s ní 20 let a nikdy nic moc neřešil,..vše řešila asi více meně ona a tak je zvyklý na to co řekal,.že se udělalo. Ted je v jiné situaci,.a stále je trochu pod jejím vlivem,..
Nechci si dělat nároky na něco,.co mi nepatří,.ale tento dům,.i když byl jejich,.si ted znovu kupujem,.jinak můžu s dětmi rovnou do podnájmu a nemusíme spolu bydlet,.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2839
5.4.16 12:20

V takovem pripade nic zakladatelko neplat, zadnou hypoteku, pritel chce mit dum jen na sebe, tak si ho musi taky sam platit. Na tvem miste bych prispivala jen na vodu, elektrinu atd., ale rozhodne se nepodilela na hypotece neceho co neni moje. To nedava zadnej smysl. Pritel kouka hlavne na sebe, aby nezazil znova totez, ale ty jsi ta kdo by v pripade rozchodu ostrouhal.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5063
5.4.16 12:22

Na co padly peníze z tvého prodaného domu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný