Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Janikaz,
ty prášky jsou prakticky to samé i se používají pro stejné účely - většinou srovnání cyklu, podpora těhu v 1. trimestru. Já jsem je brala v 1. a 2. těhu na udržení těhotenství (v prvním po problémech, při druhém preventivně) a teď před třetím na srovnání cyklu jako ty (45 dnů, po práškách 28 a 3. měsíc jsem otěhotněla). Utrogestan opravdu působí útlumově (když jsem ho brala při 2. těhu a jela pak do práce , myslela jsem vždycky, že si prostě sednu na obrubník u chodníku a usnu). Naše dr. se přiznala, že ho předepisuje těhulím s problémy, aby byly opravdu v klidu („já jim napíšu 3×2 denně a po tom je každej tuhej jak nikdo druhej“). Je levnější (oba se musí platit) a bere se častěji (já 3 utrogestany na 2 duphastony). Teď naposled jsem si raději připlatila na duphaston, abych mohla normálně fungovat. Asi bych to posuzovala z tohohle hlediska - pokud chodíš normálně do práce a nemáš důvod se nějak šetřit, popř. extrémně šetřit finance, radši duphaston.
Přeju brzký úspěch,
Eva
Evi a jak je to teda cenově ?
No, do práce chodím a musím se soustředit, neudělat chybu, takže asi ten Duphaston. Já myslím, že mi i dr. říkala, že je snad víc přírodní, že by mi dala ten D.
Janikaz, zeptej se v lékárně, ale horentní rozdíl to zas až není. Já brala u. před 5 lety a d. teď, tak přesné ceny nevím, ale nejsou nijak hrozné ani u jednoho. Myslím taky, že d. je modernější - tenkrát před těmi 5 l to byla poměrně novinka, dnes mi dr. předepsala automaticky ten.
Eva
Ahojky
snazime se o mimi od ledna 2008
takze nejakych 14 mesicu. Za tu dobu jsem byla dvakrat tehu, ale nedopadlo to
Tenhle cyklus jsem brala Utrogestan 16-25 DC. Normalne jsem mela cykly ted 25 dnu. Takze ted by se mi mel natahnout treba na 28 dnu. Jenze jsem 30 DC a ms nikde, jenze testik negativni
. Merim BT a zatim se celkem drzi. Jsem 16 DPO takze testik uz by mel davno ukazovat kdyby to tehu bylo.
Holky kolikaty den po dobrani utrose vam prisla ms?? A jaka byla bt??
Dekuji za odpoved ![]()
Ahoj Katko. Já beru utrouš už asi 7 měsíců. Beru ho 17 - 26DC. Vždycky jsem ostala MS 26 nebo až 27DC. Párkrát jsem ji dostala už dříve. teba 25DC. No BT se mi držela nahoře a když měla úřijít MS, tak klesla.
Majo ahojky a dekuji za rychlou odpoved. Muzu se zeptat proc beres utros???
To je mi moc lito, ze se porad nedari
Jak dlouho uz se snazite??
KAtko není zač. My se snžíme od července 08. Beru ho na srovnání MS. Po HA jsem neměl vůbec MS a utrogestan by mi ji měl srovnat.
Majo a srovnal ti ji?? Asi jo ze? hmm takze ani s utrosem se nezadarilo co
Ja jsem do neho vkladala dost velke nadeje ach jo ![]()
KAtko já nevím, protože ho beru pořád v kuse. Ještě jsem bez něj nebyla. Víš u mě taky může být problém jinde. Hodně holkám utrouš pomohl.
No Dr. mi dělala asi před 8mi měsíci hormonální profil. Měla jsem zvýšený prolaktin, ale ten mi srovnali. No a teď čekáme až to bude rok a potm bude must na sperio manžel.
Aha no aspon uz mas nejake vysetreni, hele proc delaji spermio az po roce??
No Dr. mi řekla, že normální doba snažení je rok. Pokud se po roce nezadaří, tak se dělají vyšetření.