Duphaston / Utrogestan

Napsat příspěvek
Velikost písma:
28414
30.3.09 15:24
:lol:

Díky, chvíli to ještě bude trvat, než si vyberu :( :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
879
31.3.09 16:30

Janikaz,
ty prášky jsou prakticky to samé i se používají pro stejné účely - většinou srovnání cyklu, podpora těhu v 1. trimestru. Já jsem je brala v 1. a 2. těhu na udržení těhotenství (v prvním po problémech, při druhém preventivně) a teď před třetím na srovnání cyklu jako ty (45 dnů, po práškách 28 a 3. měsíc jsem otěhotněla). Utrogestan opravdu působí útlumově (když jsem ho brala při 2. těhu a jela pak do práce , myslela jsem vždycky, že si prostě sednu na obrubník u chodníku a usnu). Naše dr. se přiznala, že ho předepisuje těhulím s problémy, aby byly opravdu v klidu („já jim napíšu 3×2 denně a po tom je každej tuhej jak nikdo druhej“). Je levnější (oba se musí platit) a bere se častěji (já 3 utrogestany na 2 duphastony). Teď naposled jsem si raději připlatila na duphaston, abych mohla normálně fungovat. Asi bych to posuzovala z tohohle hlediska - pokud chodíš normálně do práce a nemáš důvod se nějak šetřit, popř. extrémně šetřit finance, radši duphaston.

Přeju brzký úspěch,

Eva

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28414
31.3.09 19:53

Evi a jak je to teda cenově ?
No, do práce chodím a musím se soustředit, neudělat chybu, takže asi ten Duphaston. Já myslím, že mi i dr. říkala, že je snad víc přírodní, že by mi dala ten D.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
879
1.4.09 11:21

Janikaz, zeptej se v lékárně, ale horentní rozdíl to zas až není. Já brala u. před 5 lety a d. teď, tak přesné ceny nevím, ale nejsou nijak hrozné ani u jednoho. Myslím taky, že d. je modernější - tenkrát před těmi 5 l to byla poměrně novinka, dnes mi dr. předepsala automaticky ten.

Eva

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25926
28.4.09 21:12

Ahojky

snazime se o mimi od ledna 2008 :( takze nejakych 14 mesicu. Za tu dobu jsem byla dvakrat tehu, ale nedopadlo to :( Tenhle cyklus jsem brala Utrogestan 16-25 DC. Normalne jsem mela cykly ted 25 dnu. Takze ted by se mi mel natahnout treba na 28 dnu. Jenze jsem 30 DC a ms nikde, jenze testik negativni :( . Merim BT a zatim se celkem drzi. Jsem 16 DPO takze testik uz by mel davno ukazovat kdyby to tehu bylo.
Holky kolikaty den po dobrani utrose vam prisla ms?? A jaka byla bt??

Dekuji za odpoved :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16492
28.4.09 21:16

Ahoj Katko. Já beru utrouš už asi 7 měsíců. Beru ho 17 - 26DC. Vždycky jsem ostala MS 26 nebo až 27DC. Párkrát jsem ji dostala už dříve. teba 25DC. No BT se mi držela nahoře a když měla úřijít MS, tak klesla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25926
28.4.09 21:19

Majo ahojky a dekuji za rychlou odpoved. Muzu se zeptat proc beres utros???
To je mi moc lito, ze se porad nedari :( Jak dlouho uz se snazite??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16492
28.4.09 21:20

KAtko není zač. My se snžíme od července 08. Beru ho na srovnání MS. Po HA jsem neměl vůbec MS a utrogestan by mi ji měl srovnat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25926
28.4.09 21:25

Majo a srovnal ti ji?? Asi jo ze? hmm takze ani s utrosem se nezadarilo co :( Ja jsem do neho vkladala dost velke nadeje ach jo :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16492
28.4.09 21:27

KAtko já nevím, protože ho beru pořád v kuse. Ještě jsem bez něj nebyla. Víš u mě taky může být problém jinde. Hodně holkám utrouš pomohl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25926
28.4.09 21:33

Maji a delali ti uz nejake vysetreni???

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16492
28.4.09 21:36

No Dr. mi dělala asi před 8mi měsíci hormonální profil. Měla jsem zvýšený prolaktin, ale ten mi srovnali. No a teď čekáme až to bude rok a potm bude must na sperio manžel.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25926
28.4.09 21:39

Aha no aspon uz mas nejake vysetreni, hele proc delaji spermio az po roce??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16492
28.4.09 21:42

No Dr. mi řekla, že normální doba snažení je rok. Pokud se po roce nezadaří, tak se dělají vyšetření.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25926
28.4.09 21:54

Maji no jo to je fakt, tak preji brzke // :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie