Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
No, u nás ve městě ho nemají, právě, že má nějaký výpadek, zítra zavolám na gyndu
![]()
Ono je to počítání celkem jednoduchý, jen v tom asi hledám zbytečný složitosti ![]()
Díky ![]()
Ahoj,
já jsem dostala taky Duphaston. Snažíme se asi 8 měsíců, ale zatím se nedaří. Duphaston mám teprve poprvé, špatně mi ani moc není, ale asi pátý den od začátku braní D. mě začalo pobolívat v podbřišku. Bylo to jako na menstruaci, ale ne úplně. No, měsíčky by měly přijít během příštího týdne, tak uvidíme.. Byla bych ráda, kdyby se už zadařilo, protože přítel začíná být celkem nervózní ![]()
Všem komu se zadařilo přeji hodně štěstí ![]()
Ellisko, přeji hodně štěstí ![]()
Já jsem dnes ten Utrogestan sehnala ![]()
Ahoj holky, já jsem začala dnes brát utroš a teda ani jsem nevěřila, že je to takový uspávadlo. Vzala jsem si ho večer ccca 20.30 a zachvilku jsem byla tuhá jako malé mimčo. Když jsem se probudila asi za 1,5 hodky , tak se mi hrozně motala hlava. No včera jsem měla nA TESTÍKU OVU 2 krásný biče, tak jsme s manžou večer dělali tuli tuli. Tak uvidíme. Jinak mám žaludek jak na vodě. A je mi na zvracení. No uvidíme. byla bych ráda, kdyby to vyšlo. Já jsem byla těhu v únoru, ale bohužel to nevyšlo a v 8. týdnu jsem musela jít na revizi. Tak budu doufat, že to vyjde a bude vše v pohodě. ![]()
Myslíš během nich? Já jsem začla teď v pondělí, a to jsem byla 22DC, dnes mi to končí, jsem 25DC a teď večer jsem brala poslední Utrouš. Volala jsem v pondělí k doktorovi, prý má další cyklus brát zase 15-25 DC a kdyby se to opakovalo (jako to dřívější krvácení), tak že mi to třetí cyklus posune na např. 10DC až něco ![]()
Ahoj všem,
tak první braní Duphastonu nezabralo, takže jsem ho dostala na tento měsíc znovu.. No uvidíme. Myslím, že jsme se do ovulace celkem i trefili, ale kdo ví.. Doma teď máme nějaký horší období, tak je možný, že si miminko raději počká, až se všechno urovná. Nebo možná až po svatbě, která by měla být na konci léta. Snad to všechno dobře dopadne..
Tak budu všem i sobě držet palce ![]()
Ahojky holky,ráda bych se zeptala berušky 1 na ovu testy asi je zkusíme koupit na zkoušku jeden měsíc MS mám nepravidelnou a teď sem vyfasovala duphaston,předtím rok provera,moc ráda bych věděla jak jsou spolehlivé ty ovu testy,jak dopředu je dělat pokud je MS nepravidelná moc díky jitka
ahoj, muzete mi poradit? muj gynekolog mi napsal Utrogestan v prip.ze se mi podari otehotnet ho mam zacit brat, ale nenapsal mi davkovani… Navic jsem ted v zahranici, kde si nemuzu zajit k lekari a zeptat se…Muj cesky gynekolog je ted 3 tydny na dovolene a zastup takhle na dalku otravovat nechci, bylo by to moc slozite na vysvetlovani… jsem po nekolika potratech a zda se, ze se zadarilo, ale potvrzeno teh.testem to jeste nemam i kdyz je to dnes mesic od posledni MS…mam teh.priznaky, ktere opravdu mivam jen pri tehotenstvi a i pozitiv.HCG [tedy //]se mi vzdy ukazal az po tydnu od data vynechane MS… takze nevim, jestli mam zacit Utrogestan brat a kolik a nebo jeste tyden pockat…nerada bych neco zanedbala ale zaroven si rikam, kdyz mam porad ty potraty, ze je treba zacit brat hormony co nejdriv… mate nekdo s timto zkusenosti? diky za radu Katka
Ahoj KAtko,
já teda beru trogstan na urovnání cyklu, ale taky se dává ma udržení plodu. Myslím si, že pokud budeš brát jednu ráno a jednu večer, tak tím nic nezkazíš. Zkus ještě napsat SZ Katkaty, ta by ti moha poradit. Brala utrouš na začátku těhu.
Zdar Evi a všechny těhulky:) Tvůj příspěvek mě zaujal, že už máš 3. těhu, já taky. Vlastně 4. ale jedno moc krátké
V prvním asi ve 13.týdnu hematom - ležela jsem s tím v nemo, a pak až do konce v poho, ale na rizikovém doma. Dostávala jsem jen Askorutin na ředění a Magnésko. Druhé těhu o.k. Třetí jsem úplně na začátku spontánně potratila a teď zas čekáme
Asi tak v 7. týdnu teď jsem začala špinit, tak mi doktor naordinoval Utrogestan. Zaujal mě dotaz někde na diskuzích - Jestli může mít tohle umělé doplňování hormonu nějaké negativní účinky taky na vývoj mimi? /Myslím to ve smyslu, že je to přece jen trochu nepřirozené zasahování do věcí okolo přirozeného vývoje toho malého tvorečka… Z hlediska našeho mateřského těla je to celkem jasné=píšou o tom v příbal. letáku a hafo „zážitků“ tady na diskuzích. A jak s vývojem mimi? Není na ně nějaký negat. vliv skrz braní těch prášků??
ahojky, snazime se 2 roky, a ted zacinam s Utrogestanem. v pondeli jsem dostala injekci Pregnylu, v utery se tulili a od vcera beru Utr. Zatim teda zadne z tady popisovanych ucinku na sobe nepozoruju, ale cle ty 4 dny od injekce me boli v podbrisku a od vcera silene zada… Taky me to hodne nezvykle zene na WC… Nevim jestli je to neco jakoze „normalniho“ nebo to mam pripocitavat lekum…
Co na me ale melo velky vliv byl Clostylbegyt, po kterem se mi sesypala psychika, ale to se nastesti spravilo…
Zdravím všechny děvčata.čtu tady že utroš berete spravidla 15-25DC.Já ho mám předepsaný 13-25DC včetně…doufám že to není problém.Beru ho na upravu už 3cyklus.Jsem snažilka cca9měsíců.Bývá mi tak za hodinu na hodinu po něm zle.
Ahojky, jsem v 8tt a beru na podporu těhotenství již 14 dní Duphaston 1-0-1. Problém je, že po něm mám každý den průjem. Měla jste to některá taky? Doktor říkal, že to ještě mám chvíli zkusit a když průjmy budou stále, že mi místo toho předepíše Utrogestan.
Někde jsem četla, že Duphaston je šetrnější, tak se bojím, jestli Utroš neudělá ještě větší paseku. Co myslíte? Mám si říct o Utroš? ![]()
Já jsem po něm průjem neměla… Nemůže to být z těhotenství? Jinak Duphaston není šetrnější, je to to samé co Utrogestan, akorát U. obsahuje větší dávku (mám pocit, že jsem to jednou zkoumala). Běžně se dává oboje, já brala D. při jednom a U. při druhém těhotenství.
Po Utrogestanu může být někdy nevolnost a motání hlavy (je to totiž globulka s olejem+léčivá látka), je lepší ho zavádět vaginálně. Pak je ale potřeba slipovka, protože zas vytéká.