Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Brala jsem Duphaston i Utrogestan. Duphaston poprvé na úpravu cyklu a zároveň jsem hned otěhotněla, ale bohužel to nedopadlo. Brala jsem 2× denně a BT mi nezvedal.
Teď beru Utrouš 2× denně (ale dávky jsou různé, může být až 6 denně), ale zavádím ho, nepolykám. BT mi zvyšuje a MS chodí první nebo druhý den po vysazení. Chtěla jsem od dr. znovu Duphaston, ale říkala, že Utrouš je lepší při těhotenství.
Anastazie dekuji za odpoved. Ja jsem brala utros 1-0-1, takze ne moc velka davka ale uz ho neberu paty den a ms nikde a testik bily
toz tak nevim no ![]()
Držím palce ať se zadaří, já jsem měla ZT loni v září
Od tý doby se snažíme, ale zatím nic
Příští týden jsem objednaná na utz sliznice.
Anastasio ja jsem mela ZT uz dva
Tak preji at se brzy zadari
No tak dneska sesty den po utrosi jsem to dostala, no ale jsem rada ze aspon vim na cem jsem
Tak snad pristi mesic ![]()
ahojky, já brala utroš na srovnání cyklu a spíš na růst sliznice /dlouhé cykly, slabá ms, neschopnost uhnízdění vyjíčka/ večer 2 tobolky polykat, v těhu jsem brala pak už jen jednu večer. a unavená jsem teda byla taky, a to nevím jestli z utroše nebo z práce, brala jsme v 9h večer a směnu v práci končila o půl 11 večer ![]()
měla jsem to s tím takhle, v jedno červenci před pár lety:-D jsem šla po 60DC na vyvolávačku, 5 den po injekci se dostavila MS, dostala jsem utroš 2 tobolky večer od 16 do 25 dc, jenže jsem 22dc začala špinit a 25cd se rozjela ms, doktorka v soukromém caru na mě neměla čas mi vysvětlit proč tomu tak je, nebo jestli mám utroš dobrat, tak jsem ho brala tedy do toho 25dc s tím, že jsem další cyklus nebrala a šla si najít jiný car, v novém caru mi dr řekla že utroš stačí brát 7 dní tak od 22 až 24dc. na další kontrolu k ní jsem šla už těhotná:lol:
/ v cyklu kde jsem utroš brala tak ovu nebyla, utroš se má správně brát až po ovu!, první cyklus po utroši byla ovu už 10 den a cyklus trval 25 dní. / pro mě nezvyk po minimálních 45 dnech a více:))
druhý cyklus po braní utroše jsem měla ovu 20cd a otěhotněla jsem:) utroš jsem na:,–(ila až 24cd a brala 6týdnů těhotenství.
tu jsou grafy cyklů o kterých píši
http://www.fertilityfriend.com/home/13eea2 první a s utrošem
http://www.fertilityfriend.com/home/18dbbf další po utroši
snad vám to pomůže ![]()
ahoj holky, tak se přidávám se svou prvotní zkušeností s duphostanem. dostala jsem ho na vytvoření lepší sliznice a pro riziko ranného potratu
. Beru ho teprve od včerejška, ale musím říct, že je mi hodně zle - a to normálně na léky nijak zvlášť nereaguju. Děsně se mi motá hlava a žaludek je pořád jako na vodě, tak doufám, že to brzy přejde
.
ahoj, tak doufám, že tvé potíže netrvaly dlouho.. já teď prvně beru Duphaston, protože Utrogestan má už zase
výpadek a první den mi bylo docela divně a navíc svědění, strašně nepříjemný…
a vy se snažíte o mimi?
ahoj, no duphaston mi nedělá dobře doteď - zítra beru poslední 2 tabletky. pořád se mi motá hlava, je mi na zvracení - ale poslední 2 dny je to trošku lepší.
o mimi se snažíme zatím krátce
.
tak já jsem také včera dobrala poslední (ale já měla jen na 5 dní) a nic necítím, což mě taky netěší, protože se zas bojím že to nezabralo ![]()
ale myslím, že příště už bude tělo zvyklé a bude ti lépe ![]()
Tak uz jedu druhy cyklus utros tak jsem zvedava, me teda nic nedela takze mi to pripada jak bych jedla lentilky
![]()
Holky ja jsem asi nejaka divna me ten utros nic moc nedela. Beru ho rano hodku po jidle a pak se najim a v poho. Beru ho druhy mesic a zadarilo se
tak jsem moc stastna a doufam ze tentokrast to vyjde, do tretice vseho dobreho ![]()
Kolik utrose jste brali v tehu?????
dik
Ahoj holky ![]()
Vrátila jsem se zpět, zakládala jsem tuhle diskuzi ![]()
Od 1.5. se snažíme o miminko, 18.5.jsem dostala MS a skončila 24.5. Teď mám brát Utrogestan 15.-25.DC, ale já nevím, jak to mám spočítat. Teda jako počítat umím, jen se v tom nevyznám. První den je 18.5, takže 15DC je 1.6, a když jedu hned dál bez přerušení, tak 25DC je 11.6. Ale když začnu počítat deset dní (rozdíl 15-25DC je snad deset dní, že jo?
) od toho 1.6, tak bych měla Utrog. dobrat 10.6. ![]()
Tak jak je to prosím správně?
![]()
No a další problém, nemůžu ho nikde sehnat, a začít brát ho mám teď v pondělí, jsem ostuda
Zítra mám ranní a so+ne denní až do večera, tak už nemám moc času. Nebo si mám nechat napsat ten Duphaston ?
Díky, zmatená Jana ![]()
janinkaz , já to na srovnání cyklu nikdy nebrala, ale jestli máš doporučeno brát ho 15.-25.DC, tak bych ho užívala od 15.DC do 25.DC včetně, takže celkem 11dní…Aspoň tak to chápu.
No a pokud ho nemůžeš sehnat (je možný, některé tu psaly, že má nějaké výpadky), obvolala bych lékárny a kdyby nikde nebyl, nechala si napsat tedy ten Duphaston po domluvě s lékařem.
Jinak přeju hodně zdaru ![]()