Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Chtěla jsem se zeptat, jaké máte s těmito léky zkušenoti. Byla jsem před 14 dny na gyndě, a dr. mi řekla, že by mi dala jeden z těchto léků na srovnání cyklu, asi 3 měsíce před začátkem snažení o druhé dítě. Mám je dlouhé, cca 55 dní (někdy míň, někdy víc) ![]()
Co jsem se teď dočetla, tak Duphaston se víc používá k udržení těhotenství a nemá vliv na soustředění, např. řízení motorových vozidel, narozdíl od Utrogestanu (tam dokonce by mělo být snad i potvrzení od dr, že můžu např. řídit
)
Ahoj Jani já beru utrogestan a normálně řídím. Při prvním měsíci braní mi bylo špatně, ale potom už v pohodě.
A jak dlouho ho bereš? A na srovnání cyklu? A co ti k tomu dr. všechno řekla?
Ptám se hodně dopředu, možná se začneme snažit ke konci roku, ale tak mě to nějak napadlo
Člověk nikdy neví ![]()
Já ho budu brát teď už sedmý měsíc. Mám ho na úpravu cyklu. Dr mi k němu řekla, že je na úpravu cyklu a že při něm můžu normálně otěhotnět.
Beru utrogestan na podporu těhotenství, když jsem ho polykala, tak bych po polknutí nějakou dobu řídit nemohla. Hrozně se mi motala hlava a měla jsem mžitky před očima. I žaludekl nic moc… Když zavádím, je to v pohodě…
S použitím na srovnání cyklu bohužel neporadím…
Aha, a já to od tý mý pochopila tak, že mi ho dá 3 měsíce před snažením
No, ona mi k tomu pak řekne určo víc, já jen sháním info ![]()
AHOJKY.ja beru Dumpaston a spokojenost,výborný cyklus přesně na den.beru 15-25DC rano a večer a za 3 dny menstruace. žádné vedlejší učinky,vpohodě řídím.
je používán bud ještě při snažení a potom na udržení mimi do 3.měsícu. ja jsem snažilka,ted jsem k tomu vyfasovala Clostilbegyt 3-7DC na dozrátí vajíček-neovuluji. pa pa
![]()
Mám stejný zkušenosti jako Kamiš, tedy Utrogestan v prvním trimestru. První hodinu až tři jako když si vezmeš prášek na spaní
. Za volant bych si teda nesedla. Ale myslím, že tak po třech týdnech se to srovnalo. Dá se i zavádět vaginálně, pak ty spací účinky nebyly až tak velký, ale nevím, jestli na úpravu cyklu je tahle aplikace vhodná… ![]()
No, já bych radši polykací tabletky. A mohl by se užívat na noc teda, abych se v klidu vyspala a v autě neusnula ![]()
Ještě mě napadlo, přibraly jste po nich?
No já brala ten Utrogestan několikrát denně, takže tu ranní tabletu polknout musela, ale brala jsem ji až když jsem přišla do práce a na to hrnek kafe (jsem nízkotlaká, tak jsem si mohla dovolit
)…
Přibrala jsem spíš tím, že jsem žrala…teď se biju do hlavy… ![]()
Taky mám nízký tlak, ale po kafi je mi zle ![]()
Třeba to působí na rozežrání, no, to by mi tak chybělo
![]()
Holt bych si v práci dřímla (kdybych dojela), to by mi holky daly ![]()
Ale to nemyslím, mně prostě jen chutná a tím, že jsem byla těhotná, mi to bylo jedno, říkala jsem si, že stejně přiberu…ha ha, ale nemuselo to být 20kg … ![]()
To spaní se dá ustát, jen se fakt docela slušně točila hlava a musela jsem se hooodně snažit udržet oči… Za dvě hoďky to bylo pryč a po těch dvou až třech týdnech si tělo asi zvyklo. Ale ten Duphaston píšou, že nemá vedlejší účinky, tak třeba bude lepší to…
Ještě počkám, co mi dr. nabídne ![]()
Aha, tak v těhu je to jiný ne, to se čeká, že něco přibereš ![]()
To jo, ale ne hned od druhého měsíce… ![]()
Tak ať dobře vybereš a brzo se zadaří… ![]()