Duše zvířat
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Rozumím s čím se teď potýkáte, člověk pořád přemýšlí co by kdyby.. lehce se to říká, těžce provádí, ale snažte se nemyslet na to, co jste mohla udělat jinak.. taky mi to občas proběhne hlavou, jenže se stejně nedozvíme jak by to bylo, kdyby jste něco udělala jinak.. protože třeba by to dopadlo úplně stejně. Jestli bylo slaboučké a nechtělo samo pít, musela byste do něj potravu dostat „násilím“ a i tak není jistota, že by to maličký dal.
Moc mě mrzí, že to tak dopadlo. Určitě se vyplačte jak potřebujete, my citlivější to potřebujeme, odplaví to spoustu smutku..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ano jak rikate, kdybych mu nezkusila dat mlicko tak bych si zas vycitala ze jsem nic neudelala. jenze oproti druhemu kotatku co bylo na ceciku skoro furt tak on ne..nerozumim tem krecim co mel a za me je mel 2× buch vi kolikrat jsem je ja nevidela předtím třeba. kdyz umrel u micky u jeho mamky tak jsem ho vyndala a tekla mu z cumaku ta zluta voda.ona vylezla z pelechu ocuchala ho a zas zalezla k druhemu koteti jakoby nic. druhy den ho hledala tak jsem ji ho ukazala v krabici a ona ho zas jen ocuchala. tak jsem ho sla dat na zahradu a ona me doprovázela. divala se kam ho davam a sedela mi na noze. porad se ke me mazli nevim jestli citi ze je mi to lito.. ona na me byla zavislak i předtím. semnou na wc, do vany do popelic do postele i při vareni mi sedi na rameni
a i ted mi chodi lehat na hrudnik asi abych si nemyslela ze když ma kote ze na me nemá cas. dneska se zbudim jdu kolem pelisku a mela jsem pocit jako by tam to druhé kote nebylo. a zdani nezklamalo ona mi ho prinesla do postele když jsem spala.asi aby jsme byli všichni tri pohromadě.. a co delam ja? predstavuji si jaky by bylo kdyby tam bylo i to druhé kotatko..
ona me musela mit i u porodu. ona skocila do postýlky me dcery tam ji praskla voda to jsem nevedela byla jsem krmit kone. potom to první co umřelo porodila me v posteli. a ja když se vratila bezel pro me syn ze micka rodi tak jsem sla prevlict tu potylku a ona furt musela bejt za mnou. takze jsem to nechala a sla jsem delat divaka dokud neporodi to druhé. byla spokojena.. ze me tam ma.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ono se říká, že zvířata na tom životě nelpí tak jako lidi a snad to má svůj důvod.. doporučuju knížku Duše zvířat a lidí, kterou jsem četla po smrti mojí chlupaté čtyřnohé lásky (už 2×). Člověku to trochu uleví, i když jistotu, že to tak opravdu je nikdo z nás mít nikdy nebude.. ale i tak. Možná existují i jiné knížky, ale hledala jsem a moc jsem toho na tohle téma nenašla..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@bublenudle Úplně vás chápu. Před necelým týdnem mi umřela kočička na zápal plic. Měla jsem ji od kotěte, byla takové moje kočičí mimino a i ona mi hodně pomáhala, když mi bylo smutno nebo zle.
Strašně jsem přemýšlela, co všechno jsem mohla udělat jinak, líp. Věnovat jí víc pozornosti. Třeba by pak ani neonemocněla. Dávat větší pozor při podávání léků. Asi jí přímo nezaskočily, ale pár minut po tom se strašně zhoršila. (A ty léky se mi ten den strašně nechtělo jí dávat, z nějakého nepochopitelného důvodu.) Nejet v panice na nejbližší veterinu při tom zhoršení - ten veterinář měl na netu strašné recenze, což jsem zjistila až pak. Nevěřit, když mi dva veterináři řekli, že to, že se počůrala, je asi z léků. Já jsem měla strašně špatný pocit už od prvního počůrání, a to bylo krátce po poledni. Na pohotovost jsme jeli až večer, když se hodně zhoršila, a to už křičela, jak jí bylo zle. Nechali jsme ji tam, ale nedožila se půlnoci. Ani rozloučit jsem se s ní nestihla - vzali si ji v přepravce dozadu do ordinace a jen jsem slyšela, jak tam křičí, a podle zvuku ji to muselo opravdu bolet. Je mi to moc líto - bylo to moje velké ustrašené kotě a já jsem ji tam nechala úplně samotnou. A mám pocit, že jsem mohla tolik věcí udělat jinak, líp… Ale už to nevrátím.
Strašně moc bych jí to chtěla vynahradit. Že jsem na ni měla málo času. Že jsem nepoznala, že mě potřebuje. Že jsem nedokázala vybrat dobrou veterinu, když se mi dusila. Že jsem tak dlouho čekala, než jsme jeli na pohotovost. Že mi bylo hloupé volat ještě na třetí veterinu, když byl názor těch dvou v takovém rozporu s mojí intuicí
. Že jsem nedávala větší pozor, když jsem jí dávala ty léky - i tam mě intuice měla varovat
. Když jí bylo poslední den zle, vlezla do vany. A než na mě vykoukla, měla jsem na vteřinu takovou vizi - viděla jsem, jak na mě kouká očima mrtvého zvířete. Za pár hodin umřela.
Tak jen doufám, že se znovu potkáme a že budu mít šanci se o ni starat a věnovat se jí tak, jak by si za svou lásku a podporu zasloužila… ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
![]()
Mela jsem husi kuzi kdyz jsem to cetla, moc me to mrzi. Clovek si vycita ruzne veci, i kdybyste to udelala „spravne“, vycitala byste si zas jine veci. Nejsme dokonali, delame chyby, ale to muzeme zhodnotit az s odstupem casu. Moc bych vam prala, abyste se s kocickou jeste shledali. Take v to doufam u svych mazlicku, kteri me predcasne opustili ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Kukulička píše:
@bublenudle Úplně vás chápu. Před necelým týdnem mi umřela kočička na zápal plic. Měla jsem ji od kotěte, byla takové moje kočičí mimino a i ona mi hodně pomáhala, když mi bylo smutno nebo zle.
Strašně jsem přemýšlela, co všechno jsem mohla udělat jinak, líp. Věnovat jí víc pozornosti. Třeba by pak ani neonemocněla. Dávat větší pozor při podávání léků. Asi jí přímo nezaskočily, ale pár minut po tom se strašně zhoršila. (A ty léky se mi ten den strašně nechtělo jí dávat, z nějakého nepochopitelného důvodu.) Nejet v panice na nejbližší veterinu při tom zhoršení - ten veterinář měl na netu strašné recenze, což jsem zjistila až pak. Nevěřit, když mi dva veterináři řekli, že to, že se počůrala, je asi z léků. Já jsem měla strašně špatný pocit už od prvního počůrání, a to bylo krátce po poledni. Na pohotovost jsme jeli až večer, když se hodně zhoršila, a to už křičela, jak jí bylo zle. Nechali jsme ji tam, ale nedožila se půlnoci. Ani rozloučit jsem se s ní nestihla - vzali si ji v přepravce dozadu do ordinace a jen jsem slyšela, jak tam křičí, a podle zvuku ji to muselo opravdu bolet. Je mi to moc líto - bylo to moje velké ustrašené kotě a já jsem ji tam nechala úplně samotnou. A mám pocit, že jsem mohla tolik věcí udělat jinak, líp… Ale už to nevrátím.
Strašně moc bych jí to chtěla vynahradit. Že jsem na ni měla málo času. Že jsem nepoznala, že mě potřebuje. Že jsem nedokázala vybrat dobrou veterinu, když se mi dusila. Že jsem tak dlouho čekala, než jsme jeli na pohotovost. Že mi bylo hloupé volat ještě na třetí veterinu, když byl názor těch dvou v takovém rozporu s mojí intuicí. Že jsem nedávala větší pozor, když jsem jí dávala ty léky - i tam mě intuice měla varovat
. Když jí bylo poslední den zle, vlezla do vany. A než na mě vykoukla, měla jsem na vteřinu takovou vizi - viděla jsem, jak na mě kouká očima mrtvého zvířete. Za pár hodin umřela.
Tak jen doufám, že se znovu potkáme a že budu mít šanci se o ni starat a věnovat se jí tak, jak by si za svou lásku a podporu zasloužila…
Tak to je strašný. Upřímně mrzí mě to i za vás. Kolik kočičce bylo?
Nicméně děkuji za příspěvek, sama teď řeším kam jít s jednou mojí kočkou na veterinu na zákrok a vím, že je to těžké vybrat.. a že se musí člověk postavit za zvíře, byť by se mohl někoho dotknout, urazit, vypadat blbě. Ale prostě na prvním místě je to zvíře, a všechno ostatní je nepodstatné.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Moje Lola
Ahoj všem…musím to ze sebe vypustit včera se stalo to, ze naše Lola vlitla pod auto -celní naraz…nevím proč běžela přes tu silnici 😭řidič ani nezastavil jel dal😭byli ji tři roky yorksiri holcicka moje…vůbec nevím co mám dělat. byla to moje nejlepší kamarádka moje všechno byla semnou když mi zjistili rakovinu po celou dobu léčby byla semnou fakt muj největší parťák 😭nemůžu spat jist proste nic ale věřím ze tam nahoře ji je moc dobre 🙏🏻Vlastně si to přeju a věřím ze je stále semnou u mě doma😭holky já se už fakt zblázním
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@lucinka 007
už jí nic netrápí. Já vím že to nechceš slyšet, ale mě nejvíc pomohl nový parťák… Prebolel ten smutek rychleji… Věř že ona na tebe ze shora kouká
nic se neděje náhodou, třeba by mohla byt časem hodně nemocná, a tohle ji ušetřilo trápení.
- Citovat
- Upravit
Jeeeežiš, to je strašný, je mi to moc líto! Ale jak tady píšou holky, už je ve psím nebíčku. Nejvíce pomůže nový parťák!
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@lucinka 007
, moc Tě chápu, taky mi bylo strašně, když jsem ztratila pejska
A to jsem věděla, že to v dohledné době přijde, protože měl chronické selhávání ledvin, a přesto to šíleně bolelo. A jak píše @mackA159, opravdu je nejlepší rychle si pořídit dalšího, na svoji holčičku samozřejmě nikdy nezapomeneš, ale ten nový psík Ti pomůže líp se s tím vyrovnat. Když si pořídíš štěňátko, které budeš muset vše učit, zaměstná Ti to myšlenky natolik, že smutek bude snesitelnější. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anka1313 mas pravdu ale Lola byla tak výjimečná hodna…mám ji u nás na zahradě chodím za ni a povídám si sní i doma 😭strašne mi chybí vůbec si nedovedu vysvětlit proč na tu silnici šla
proč nezůstala u mě 😭vycitam si ze jsem ji nenechala doma raději…snad se brzy najde stejně hodna nebo hodný štěňátko
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@lucinka 007
můj Sidík umřel v únoru 2017 a dva měsíce trvalo, než jsem sehnala štěňátko, chtěla jsem tu samou rasu. Ty dva měsíce byly k nepřežití, říkala jsem si, že zešílím, pořád jsem na něj myslela a byla přesvědčená, že dalšího už nemůžu mít tak ráda, že žádný už nemůže být jako on. A pak jsme si dovezli nového a zamilovala jsem si ho zrovna tak. Samozřejmě, je jiný, ale tou jinakostí je právě osobitý, jsou s ním odlišné zážitky
. Na Sidíka nikdy nezapomenu, ale už na něj myslím s klidem, smířením.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit