Duše zvířat
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
@lucinka 007 a nic si nevyčítej, někdy se prostě věci stanou a nic s tím nenaděláš. Nemá smysl se takhle týrat, jí nepomůžeš a sama se trápíš ještě víc
Vzpomínej na ni s tím, že díky Tobě prožil jeden tvoreček šťastný život. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Dnes mi umrel kocourek persan
Ve ctvrtek vecer byl v pohode skocil na postel a spal s panickou a v patek rano skocil z postele a lezel tam nehybne potom otevrel oci a sel na zachudecek trpel na ledviny a bylo mu 14.let mozna mel altrozu ale pricinu smrti muze byt cokoliv mrtvicka poradte mi co a bude se vracet miloval nas mi jeho taky mel krasny zivot vlastne 14 let je 72 let ale me nejde dohlavy ten pad z postele prosim o vase vyadreni
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Nikdy se nic takoveho nestalo vzdycky si vyskocil na postel a v pohode ale ve ctvrtek vecer lezel panicce mezi nohama a porad tapal na miste to byl jeste oka a pak v pak se to stalo mozna tim padem jestli si uvnitr neco neposkodil
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Tomik72 píše:
Nikdy se nic takoveho nestalo vzdycky si vyskocil na postel a v pohode ale ve ctvrtek vecer lezel panicce mezi nohama a porad tapal na miste to byl jeste oka a pak v pak se to stalo mozna tim padem jestli si uvnitr neco neposkodil
příčinu smrti by ti řekl nejspíš veterinář.. z toho co píšeš není nějak poznat, co se s kocourkem stalo. Jen že spadnul, ležel a pak šel na záchod a dál co? Na veterinu jste s ním jeli? Pokud mu nic nebylo, normálně jedl a zemřel náhle, z ničeho nic tak by to mohla být ta mrtvička nebo selhání srdce. Ale to ti tady asi nikdo takto na dálku odhadem neřekne. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Tomik72 píše:
Jak to popisuješ, přiklonila bych se k té mrtvičce, je mi to moc líto.
Ale když si to budeš hodně moc přát, tak se vám kocourek „vrátí“.
Mně se takhle vrátila moje milovaná fenka, v trochu jiném kožíšku, ale je to ona, povaha, chutě, oblíbené hračky… je tu zase s náma ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Na konci května jsem musela nechat odejít mého milovaného psího parťáka - selhani srdce- adoptovali jsme ho v 5-ti letech jako nechtěného psa a meli ho 8 let.
Nezapomenu na jeho oči, bohuzel srdce selhávalo, nedalo se nic uz delat, leky byly na max. Dávkách, uz nebylo kam šahnout…..
Pohřbili jsme ho na zahradě. Prosila jsem ho, at se vrati….
Mezitím jsme se ctyri roky pokoušeli o miminko. Marně.
Presne tri mesice po odchodu našeho pejska zjišťuji, ze jsem těhotná.
Od prvního okamžiku vim, ze je bude kluk.
A bude to kluk.
Věřím, ze se duše mého psa k nam vrací v podobě dítěte. Újetý? Možná. Ale je to přinejmenším zvláštní náhoda.
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše:
Na konci května jsem musela nechat odejít mého milovaného psího parťáka - selhani srdce- adoptovali jsme ho v 5-ti letech jako nechtěného psa a meli ho 8 let.
Nezapomenu na jeho oči, bohuzel srdce selhávalo, nedalo se nic uz delat, leky byly na max. Dávkách, uz nebylo kam šahnout…..Pohřbili jsme ho na zahradě. Prosila jsem ho, at se vrati….
Mezitím jsme se ctyri roky pokoušeli o miminko. Marně.
Věřím, ze se duše mého psa k nam vrací v podobě dítěte. Újetý? Možná. Ale je to přinejmenším zvláštní náhoda.
Presne tri mesice po odchodu našeho pejska zjišťuji, ze jsem těhotná.
Od prvního okamžiku vim, ze je bude kluk.
A bude to kluk.
ano může se to stát.. pokud to tak cítíte, tak to je přesně to čemu můžete věřit.
Ono se říká, že duše zvířat se neinkarnují do lidských těl.. ovšem může se spíš stát, že lidská duše se objeví v těle zvířete, třeba jen na určitý čas. Když se k vám potřebuje dostat rychleji.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Je to asi 13 let zpátky, kdy se mi po jistých událostech stala taková zvláštní věc, že se ve „snech“ můžu setkávat se skoro všemi mojími zemřelými přibuznými a známými, prarodiči, strýcemi a tetkami, známými z práce atd. a taky se mi přihodilo že i s mojím tragicky zahynulým pejskem, kokršpanělem Sendym.
Viděl jsem ho ve snu vícekrát ale tentokrát jsem se ho zeptal, „Sendy, jak se máš?“
A on mi odpověděl - dobře ![]()
A já jsem se ho zeptal, Sendy, jak to, že mluvíš? A pak jsem se vzbudil ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Duše zvířete při uspání
Dobrý den, ráda bych otevřela znovu tuto diskuzi, protože jsme museli nechat uspat našeho 7 letého králíčka, jelikož se do něj nedalo dostat jídlo ani vodu už přes stříkačku nechtěl, tak bohužel umíral a mě by zajímalo, od těch, co se o to třeba zajímají, kde je jeho duše, je se mnou, nebo nad hrobečkem a nebo zůstala u veterináře??Ja doufám, že je ještě pořád se mnou…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@veru3501 píše:
Dobrý den, ráda bych otevřela znovu tuto diskuzi, protože jsme museli nechat uspat našeho 7 letého králíčka, jelikož se do něj nedalo dostat jídlo ani vodu už přes stříkačku nechtěl, tak bohužel umíral a mě by zajímalo, od těch, co se o to třeba zajímají, kde je jeho duše, je se mnou, nebo nad hrobečkem a nebo zůstala u veterináře??Ja doufám, že je ještě pořád se mnou…
duše odchází pryč, do svého domova odkud přišly, za duhový most se říká u zvířátek. Prostě do míst, kde je čekají jejich spřátelené duše, kde je jim krásně. Je proto dobré jich pustit, nedržet je u sebe svým smutkem, bolestí. Nebyly by šťastné. Tohle místo u nás na Zemi je hmotný svět.. sem přichází ve fyzickém těle. Když to zemře, tak duše odchází. Jak si to místo kdo pojmenuje je na každém.. odchází ke světlu, domů.. rozhodně je to místo plné lásky, kde necítí bolest a duše jsou mezi svými.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@cartera moc děkuji za odpověď, věřím tedy, že je už mu je dobře
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
Dobrý večer.Zakládám celkem zvláštní téma, ale zajímá mě.
Předem prosím nevěřící na takové věci, neplevelte diskuzi a nekažte ji. Nepotřebuji číst věty typu „nevěřím na to“ a bla bla, zkrátka nepřispívejte.Zajímalo by mě to, jak je to s duší zvířat? Když vezmu v úvahu, že existují duše lidské, musí přece i zvířecí. Nejen při úmrtí člověka, ale také i zvířete, se mi stalo mnoho zvláštního. Dokonce nejen mi.
Mám pár takových zvláštních zážitků.
Když mi zemřel pejsek, slyšela jsem jeho kňučení, budilo mě ze spaní. Někdy i štěkot. Po mnoha letech jsem se o tom bavila s matkou a ta mi potvrdila, že vnímala to samé. Dokonce i specifickou chůzi po dlažbě (špatně došlapoval na nožičku a ten zvuk jiný pes nenapodobí), psa tu v paneláku nikdo jiný tehdy neměl. Podotýkám, zvuky na dlažbě slyšel i můj tehdejší partner.
Když jsme museli uspat fenečku, v noci mě velmi často budil šramot pod postelí, pravidelně se tam předtím chodila zašívat. Trvalo to tak týden a po té to odeznělo. Tehdy mi psal jeden člověk, že zvířátka po smrti chodí tam, kde to měli nejraději, což by na fenečku pasovalo.
Po mnoha letech, když jsem již žila ve své domácnosti, jsme přišli o kocourka (teď asi některé uživatelky budou vědět o co jde, ale prosím o respektování mojí anonymity před ostatními). Pravidelně jsem cítila po jeho smrti chlad v místě lýtek, když žil, velmi často se o mě otíral. Můj tehdy 1,5r starý syn po jeho smrti ukazoval dost často, že „čiči“ a ukazoval na prázdné místo, často se i tím směrem smál a občas jakoby se chtěl do prázdna přitulit. Když bylo týden od kocourkova smrti, probudila jsem se uprostřed noci a zkrátka jsem cítila, jakoby u nás na posteli něco bylo, sedla jsem si a snažila se nějak vzpamatovat. Do toho jsem zaměřila pohled na postýlku a v ní stál syn (málem mě trefil šokem strach, protože jsem si ho nevšimla a on tam stál tak ticho). Najednou syn začal ve tmě ukazovat na postel a řvát „čičí, čičí“ a dožadovat se vstupu na postel. Kocourek k nám do postele nikdy nechodil, když byl syn doma a přesto syn věděl, na které místo jít a lehnout si tam. Partner (velký skeptik), mi za několik dní přiznal, že také se probudil zhruba v tu samou chvíli jako já a byl svědkem toho, jak se zachoval syn. Od té noci jsem necítila ani chlad u lýtek a syn, jakoby zapomněl - už nikdy nikam do prostoru neukázal, že je tam „čiči“ i když tam nebyla.
Raději anonymně, nechci být za blázna.Navíc, v den, co jsme pohřbili kocourka, tak partner měl také velmi zvláštní zážitek (jaký nevím, nechce prozradit).
Ještě jednou prosím o reakce lidí, které tajemno zajímá stejně jako mě a jsou tomuto otevření. Bude smutné, když tu někdo začně kazit diskuzi.
Jsem věřící a vím na 100%, že většina živého na souši i v moři má nesmrtelnou duši. PS. darwin byl popletený..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Ďuro Ďoura píše:
Jsem věřící a vím na 100%, že většina živého na souši i v moři má nesmrtelnou duši. PS. darwin byl popletený..
![]()
Reaguješ na sto let starý dotaz. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@topazio myslím, že tohle je věčné téma a někoho, kdo zrovna ztratil zvířecího parťáka by mohl příspěvek @Ďuro Ďoura zajímat a uklidnit. Takže.. není to jedno?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@topazio píše:
![]()
Reaguješ na sto let starý dotaz.
Takže ta nesmrtelná duše žije dál v duchovním světě, který je mezi námi. Naše zvířátka na nás čekají i po smrti organické hmoty-těla. Pak záleží, kam půjdeme my jako lidi, jelikož jsme obrazem Božím, jestli za naším miláčkem nahoru nebo dolů…do pekla.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit