Důvody k dalšímu císařskému porodu

1811
5.2.13 12:53

Důvody k dalšímu císařskému

Ahoj holky, chtěla bych se zeptat na vaše zkusenosti.Ja vim diskusí na tohle téma je tady spousta, ale já chtěla založit své a zeptat se. V roce 2009 se mi narodila prvni dcerka. Že budu rodit císařským řezem jsem viděla už docela dlouho.Byla otočena dr. rikala, ze uz je moc velka aby se jeste pretocila. i kdyz se to samozrejme stává. Narodila se v 38.tydnu plánovaným císařským řezem. Mohli jsme si vybrat datum. Vážila 3530g a merila 48cm. Kdyby se narodila v termínu určitě by měla kolem 4 kil:) Vse probehlo v poradku, mala mela apgar score 10 10 10.Jen jizva se spatne hojila. Dětská dr. si vsimla, ze ma vetsi hlavicku. Museli jsme chodit na sona a casem se to srovnalo.2 mesice po porodu jsem dostala zanet delohy. Brala jsem antibiotika a prestala kojit.Ted jsem znovu těhotná v 10.tydnu. zacina me pobolívat jizva.Muj gynekolog rikal, ze neni problem rodit prirozene.Na jizvu se nedíval, presla jsem nemu pred 3 tydny od sve Dr. Nevim jestli mu mam rict, ze mala mela vetsi hlavicku. Jestli je to dulezite, ze by pri normalnim porodu neprosla pánví. A jestli to ted budou sledovat. Jeste u nas v rodine je takova tradice prenaseni.Moje mamina mě prenasela 11 dni a potom ji vyvovali porod. Chtela bych rodit prirozene, ale docela se bojim, ze muzou nastat nejake komplikace. Cetla jsem, ze by se nemel porod vyvolavat, ze muze prasknout deloha. Prosím o vaše zkusenosti a nazory.Jsou to duvody k dalsimu cisarskemu rezu? Kazdopadne jsem pro prirozeny porod, protoze jsem pri ciasri mela pocit, ze mam malou bez prace a citila jsem se ochuzena. Potom jsem tyden fungovala jak totalni invalida. A trvalo dlouho nez jsem byla fit.Vsem dekuju. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
549
5.2.13 13:05

Já si myslím že zatím není důvod nic plánovat. Jestli jsi v 10:týdnu, je ještě zbytečně brzy. :kytka:
Uvidí se cca v 35. týdnu jestli je miminko otočené jak má… hlavička se mu dá taky přece přeměřit. A císařský řez se dá naplánovat dva dny předem.
Určitě doktora na všechno upozorni a pak to spolu prodiskutujte. Až budeš ve třetím trimestru, bude vědět jestli je hlavička moc velká nebo standartní. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1811
5.2.13 13:07

@Maky.C Dekuju.Já sem premyslela jestli mu to rict.Do karty se mi vubec nevdival.Jdyz vyplnoval prukazku tak se me ptal jen kolik porodu, jake atd. Já nevedela jestli je to dulezite mu to rict nebo ne. Nevadil by mi dalsi cisarsky rez, ale radsi bych rodila prirozene. Jeste k tomu jsem docela malinka :mrgreen: Ale ne zase moc. Kamaradka je v 9.tydnu a uz ma v prukazce napsano, ze bude rodit SC.Tak me zajimalo jestli se to da zjistit uz takhle brzy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14046
5.2.13 13:10

Ja mam za sebou dva cisare, pro me hrozna bolest, mam snizeny prah bolestivosti/jako fakt, takze muka, zvlast na JIP pri stahovani delohy a sestry hnusne, ze mi dalsi leky pichnout nemuzu a blabla, ale z normalniho porodu mam jeste vetsi hruzu, fakt, radsi protrpim bolesti PO, kdyz budu vedet, ze je dite v poradku venku, nez PRED, strasne se bojim, ze bych nemela silu porodit

jinak kontrolovala se mi jizva, ktea bolela hodne a protoze jsem otehotnela strasne brzo po prvnim cisari

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
549
5.2.13 13:16

@Wennulka Myslím že pokud bys chtěla císaře, asi by ses s doktorem nějak domluvila(nebo ho spíš přesvědčila) ale pokud chceš rodit normálně, je ještě dost času na nějaký verdikt. Všechno se stejně ještě může měnit. :mavam: Nikde není psáno že druhé miminko bude stejně veliké nebo větší než to první. Ale určitě ho upozorni na vše co jsi tu psala. ;)
Já jsem rodila normálně ale 14 dní před termínem mi bylo řečeno že pokud to na mě přijde do termínu, půjdu císařem. Pokud budu přenášet, můžu rodit normálně. Takže mi 14 dní před termínem udělali všechna předoperační vyšetření a jen se čekalo. Nakonec jsem přenášela takže se rodilo normálně.
Chci tím jen říct že ten císař se dá opravdui připravit rychle… I v Motole, kde jsem rodila já a kde mají porodů spoustu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1811
5.2.13 13:16

@jizvíková Mne zacina pobolívat. Deti budu mit 4 roky od sebe tak to je urcite dost na poradne zahojeni.Ja se pri porodu bojim, ze bhdu treba spatne tlacit nebo ze se miminku neco stane.Taky se bojim toho prenaseni…ze mi treba zezelena plodova voda. Zajimalo by me jak je mozny se si treba celebrity muzou vybrat cisarsky rez a nemaji k tomu zadny zdravotni duvod :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1811
5.2.13 13:18

Chtela bych vedet jetli pri porodu cisarskym rezem muze byt v nekterych nemocnicich otec. Rodila jsem v Karlovarské nemocnici a manzel cekal ve vedlejsi mistnosti. Cetla jsem, ze nekde muze byt u porodu cisarskym rezem. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15043
5.2.13 13:18

Ja jsem po prvnim cisari chtela podruhe taky rodit prirozene. Cele tehotentsvi to vice mene nikdo neresil, jen mi kontrolovali, jak silnou mam delohu v miste jizvy. Lekarka v nemocnici, kam jsem ke konci chodila na monitory, me premlouvala na planovany CS, docela jsem se branila. Pak pri rozjizdeni porodu me dost pri kontrakci bolela prave ta jizva, tak to jsem se bala, ze praskne (asi nesmyslne :roll: :oops: ale nejak me ani nenapadlo se na to ptat - mela jsem jine starosti), takze jsem nakonec podruhe rodila akutnim CS. Zpetne jsem rada, protoze tu bolest a rekonvalescenci uz jsem znala, tak me nic neprekvapilo. :)
Jedine co bych udelala jinak… predem bych si zjistila, jak je velka pravdepodobnost, ze jizva opravdu praskne, a jak moc to v te jizve pri kontrakcich boli. Mozna kdybych se optala PA, rodila jsem prirozene. Jenze PA se ke me dostala az kdyz jsem mela CS vyjednany. :nevim:
Ja jsem se proste bala, ze praskne a bude to cele blbe, tak jsem sla radsi na „jistotu“ CS.
Otec u CS muze byt, podle me je ale daleko prospesnejsi, kdyz ceka vedle v mistnosti na miminko a s nim pak jde a foti ho a chova. :)

Příspěvek upraven 05.02.13 v 13:20

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
nepřihl
5.2.13 13:19

Mi u druheho vyvolavali i po cisari, akorat nemuzou dat plnou davku prave kvuli prasknuti jizvy, ja mela cesty absolutne nepripravene protoze to bylo temer o mesic drive kvuli preeklampsii, takze u me to skoncilo druhym cisarem

• Citovat
  • Upravit
1811
5.2.13 13:21

Dost premyslim, ze se se svym gyn. domluvim na dalsim planovanem SC. Nevim jestli takove duvody staci aby sem si mohla vybrat. Bojim se, ze jizva praskne. Sptne se hojila a 3 tydny po porodu mi porad krvacela.Ten cisarsky rez mi prijde mi setrenejsi pro miminko. U nas v rodine se vetsinou porodu vyvolavaji a dvakrat museli pouzit kleste.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4157
5.2.13 13:23

Tak já jsem ted v 18.týdnu a rodit budu po 21měsících od předešlého císaře, jak na ultrazvuku v nemocnici tak moje doktorka mi řekli, že se uvidí až těsně před porodem jesli bude muset být císař nebo ne, doufám, že budu moci rodit normálně

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1811
5.2.13 13:26

U toho cisare me mrzelo, ze se nemuzu hned starat o malou.Ze u toho nebyl manzel a ze mi ji vozili jen na kojeni.Na druhou stranu jsem byla rada, ze je v poradku a ze to slo tak hladce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1137
5.2.13 13:31

Rodila jsem obě děti císařem, první předčasný porod ve 30tt. U druhého těhotenství rok po prvním porodu nikdo nic neřešil. Na začátku těhotenství mně taky trochu pobolívalo v místě jizvy, i jsem lehce špinila cca do 20tt, ale ve vyšším týdnu těhotenství už to bylo OK. Až tak kolem toho 34tt až byla děloha pořádně napnutá se dívali při ultrazvuku na jizvu, ta byla Ok. Doktorka pořád říkala, že neví jestli císař, že se uvidí. Nakonec se malý už neotočil, tak byl císař v 39tt, ale kdyby nebyl a všechno bylo Ok, tak nevím jestli by mi dali na výběr, nebo mně nechali rodit přirozeně. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14046
5.2.13 13:34
@Wennulka píše:
Chtela bych vedet jetli pri porodu cisarskym rezem muze byt v nekterych nemocnicich otec. Rodila jsem v Karlovarské nemocnici a manzel cekal ve vedlejsi mistnosti. Cetla jsem, ze nekde muze byt u porodu cisarskym rezem. :nevim:

na Bulovce byt muze za 4000kc

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1811
5.2.13 13:36

@jizvíková Tak tady u nas asi nikde :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...