Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj holky ![]()
mám na vás takový dotaz, protože mi to pořád leží v hlavě a nějak nevím jak si to vysvětlit ![]()
1.6. jsem byla v poradně u mojí gyndařky a ta mi dělala utz. Jelikož jsem měla problém s nepravidelnou ms, tak se řídíme jen podle utz. A podle ní by mimi odpovídalo 31+6 a odhad byl 1879g a 40 cm a 9.6. sem byla v nemocnici kvůli slabšímu krvácení a bolestem v podbřišku. Tam mi dělali taky utz a jejich odhad byl, že mimi odpovídá 31+5 a má 2315 g a 40 cm
Já vím, že je to jen odhad, ale aby byl po týdnu o den mladší a půl kila těžší? To mi opravdu příjde hodně
Co si o tom myslíte?
Odhad je +- 500 g, takže bych řekla, že se vešli. Jinak u mě odhad před porodem 4200 g, malý měl 3750 g ![]()
Ahoj, jak sama píšeš, je to opravdu jen odhad. Ta tolerance měření je tam +/- 500 g, takže miminko asi za týden nepřibralo půl kila, jen ho měřili dva různí doktoři na dvou různých přístrojích. A co se týká těch dnů, tak v této fázi těhotenství je tolerance +/- 2 týdny. Neboj, miminko je určitě akorát
.
Udělej si průměr, dej si k tomu +- 500 g a tak nějak bude mimino asi tak vážit ![]()
Ahoj,
odhad je opravdu jen orientační.. zvlášť, když už je mimi takhle veliké (málo plodovky, hůř se zaměřují měkké tkáně, proto je to i hodně o šikovnosti a zkušenostech doktora)
já měla 3týdny před porodem odhad váhy 3800g od gyndařky, 3 dny před porodem odhad z rizikovky 3600g, v den nástupu na indkukci od doktora na přijmu 3400g no a večer jsem porodila holčičku 4220g
dobrý odhad, nee???
Příspěvek upraven 11.06.12 v 10:34
Myslím si, že všechno je v pořádku. Odhad se může lišit +/- 500g a do toho jste se vešli. A já osobně rozdíl 1 den bych vůbec neřešila, každé miminko je jiné a každý doktor to vidí jinak.
Jj to já vím, že je tolerance +/- 500g, ale mě spíš zarazilo to, že jednou byl „starší“ a lehčí a o týden později byl „mladší“, ale za to cvalda
Nějak bych to neřešila, kdyby jen nabral, ale tohle mě fakt překvapilo. Protože moje doktorka mi pořád tvrdí, jak je malinkej a že porodní váha bude kolem 3 kg víc ani ťuk a pak mi najednou naměří ve 32 tt 2315g? A jelikož sem docela prcek, tak mám celkem strach z velkýho dítěte ![]()
Ono taky dělá hodně množství plodové vody. Mi řekli, že bude mít malý 4kg a neměl ani 3kg
Kvůli velkému množství vody ![]()
@Sisi90 neboj, jsou to fakt jen odhady… Navíc to „stáří“ jsou jen tabulky, v tomto týdnu už se stáří neurčuje, protože děti už rostou individuálně a odhad stáří se dělá podle velikosti - tj. to nemůže odpovídat. Z velkýho dítěte strach neměj, příroda se zařídí ![]()
@martina.se píše:
Odhad je +- 500 g, takže bych řekla, že se vešli. Jinak u mě odhad před porodem 4200 g, malý měl 3750 g
Taky jsem to tak měla, ale obráceně. Odhad den před porodem 3700g a porodní váha 4200g.
Děkuju za uklidnění holky
Já vím, že je to prkotina, ale je to moje první mimino a nečekala sem, že by se dva odhady mohly takle lišit. Samozřejmě, že i kdyby byl malej větší, tak s tím nic nenadělám. Ven prostě musí, ale jen sem byla už taková natěšená, že budu mít malinký miminko a teď tohle ![]()
Ale když sem byla v tý porodnici, tak tam zrovna rodila paní a sestřička říkala, že mimino má odhad přes 5 kilo
Tak sem si říkala, že jí to teda vůbec nezávidím…
Jak píšou holky, je to odhad…ale taky si myslím, že se sekli, protože mi jsme ve 30+0 (dle MS) měli odhad 1909g a to odpovídalo 31+5…dělal mi to primář, tak snad ví, jak ty tabulky jsou dobře ![]()
Taky k tomuhle mam sve, odpoledne jsem mela odhad 3300g a večer uz jen 2480g doktor odpoledne se nam pěkně sekl a proto odhad vahy vazne opravdu neberu. Jsme sledování pro mensi brisko, ze to nebude obrik vsichni počítáme. Ani si nedovedete predstavit , jak jsem na tu váhu pres 3 kg koukala
. Jde proste jen o par dat, ktere se tabulkove prevedou na vahu a staci aby se mimco jinak pohlo a uz je to trochu jine. Kazdopadne, kdyby neco bylo spatne, urcite na to doktor upozorni, to bych se nebala:-)