Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@Bebe445675 píše:
No já s tebou plně souhlasím má dcera si dělá stíny, oční linky a řasenku už od osmi nehty si taky lakuje už od osmi a doma má obrovskou sadu stínů a laků a všeho možného me to přijde normální
Mně to normální nepřijde. ![]()
@Bebe445675 píše:
No já s tebou plně souhlasím má dcera si dělá stíny, oční linky a řasenku už od osmi nehty si taky lakuje už od osmi a doma má obrovskou sadu stínů a laků a všeho možného me to přijde normální
Tak to já teda plně nesouhlasím. A normální mi to nepřijde. Ale je to věc názorů. Myslím si, že na tohle maj spoustu času až na střední, dceři to povolovat nebudu, ani to po mně moc nevyžaduje, kromě občasného stesku, že v druhé třídě se holky už malují a ona nemůže. Ve druhé třídě mi to přijde opravdu brzo. Místo toho máme doma mnoho sad na vyrábění a vytváření různých věcí, a třeba sady knih. To je lepší jak malování a holku to víc zabaví
.
@Gituš Přesně. Jako nechci aby naše děti ( máme zatím jedno a to kluka
) byli nějak šiakanovaný ze strany toho, že nesjíždí každý víkend mekáče a podobně, ale tohle je moooc brzy..
Pardon
Moje dcera teď vychodila první třídu a dovolila jsem jí nalakovat nehty světloučce růžovým lakem, ale jenom proto, že jsou prázdniny! Normálně do školy samozřejmě ještě ne. Ale ve 12ti jí dovolím světlý lak i do školy. Je fakt jiná doba. Za nás jsme si v osmičce tajně za stodolou lakovaly palec průhledným lakem a trnuly, že nás někdo vyhmátne. Když se to holkám nebude zakazovat, nebude to mít chuť zakázaného ovoce. Dovolila bych jenom decentní malování, aby nevypadaly jak abstraktní obrázek.
@Veveří Ano. Máš na to zdravý pohled, ale v příspěvku výše je psáno, jak od osmi let se lakuje, má paletu očních stínů a já nevím co.. Což je brutální a tu slečnu bych teda opravdu nechtěla potkat ![]()
@Brooucinda psala jsem jen obecně, ale pokud bych měla říct, co si myslím o osmiletém zmalovaném děcku - tak všeho moc škodí. Měla bych nepříjemný pocit, že by dcera vypadala jako lolitka a určitě bych jí to neodovolila takto předhánět. Takto jeden můj známy svedl tehdy třináctku, která mu nakecala, že má sedmnáct.
A ja nejak nechapu, co je na tom…
![]()
Jestli desetileta nebo trinactileta… Popravde, ve trinacti mi mamka neco zakazat, tak se namaluju ve skole na WC ![]()
To jsou takove zakazy jen samy pro sebe…
@chatwenna Myslím, že je dost rozdíl v osmileté zmalované, než v třináctileté namalované… ![]()
@Bebe445675 píše:= představím si tvářičku osmiletého děvčátka a mám skutečně dojem, že je vkusně nalíčená
@Brooucinda Tak na sebe napatla trochu ruzovych stinu a lesku na rty… No boze…
Proc je to vlastne podle tebe spatne?
@chatwenna píše:
A ja nejak nechapu, co je na tom…![]()
![]()
Jestli desetileta nebo trinactileta… Popravde, ve trinacti mi mamka neco zakazat, tak se namaluju ve skole na WC
To jsou takove zakazy jen samy pro sebe…
Jo - a kdybys byla trochu starší ročník, tak tě vzápětí učitel odtáhne na záchod, aby ti tu parádu umyl. ![]()
U 8 letého dítěte mi to normální fakt nepřijde a vlastně ani u 12 letého. Podobně jako melírování vlasů 6 letých holčiček.
@chatwenna Já se na holčičku podívám a nelíbí se mi. Holky se pasujou někam, kam prostě nepatří. At si nalakuje nehtíky, at si dá lesk. Ale linky, stíny a řasenku… To opravdu ne. Okrádají se o dětství a rodiče si jenom zahrávají…
Mám 9letou neteřinku nelíčí se, nebarví si vlásky a strčila by do kapsy všechny tyhle nanynky rostoucí do dylinek ![]()