Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@Jitka1976 píše:
Tohle mi připomíná jednu bývalou kolegyni…má 2 dcery a když šli do puberty tak taky řešila co když budou kouřit…pít…tak koupila krabičku cigaret a láhev vína a pivo…s holkama si doma sedla a stylem: „Tak abyste věděly jaký to je a nemusely to zkoušet za barákem tajně…“ Každé zapálila jednu cigaretu a nalila víno a pivo…(bylo jim 12 a 14)…no…prý jim bylo docela blbě…
U nich to asi zafungovalo…jednak ani rodiče nekouří a nijak zvlášť nepijí…(u kuřáků a pijanů by to asi efekt nemělo)
mi dala mamka ochutnat cigaretu když mi bylo 6. a fakt stačilo, nikdy víc jsem žádnou nedala do pusy a to byli oba rodiče kuřáci. Vadilo mi to, smrdělo mi to, vůbec mi to nechutnalo a ještě to leze do peněz. Víno nevím kdy jsem ochutnala poprvé, ale pivo mi sem tam dávala babička po obědě, tak jeden lok když jsem u ní byla na prázdninách, takže od 7let. Ze začátku mi to chutnalo, pak už ne, pivo jsem nepila nikdy, ani teď, jen sem tam si v létě koupím Lemona
Víno nepiju, bolí mě z něho hlava
Takže ačkoli jsem alkohol i cigarety vyzkoušela už v dětském věku, nikdy jsem neužívala ani jedno ![]()
Nohy a podpaží si holím od 12ti, žiletkama dodnes. na vosk nemám odvahu ![]()
@monika32 Depilátory jsou zlo
Mě vosk zas až tak nebolí. Jen má nevýhodu, že když už jsi v létě pěkně opálená a chlupy už potřebují seškubat, tak to vemeš aji s tou vrchní kůžičkou a občas se mi stalo, že jsem byla flekatá. Takže stejně oškubat před opalovačkou, a pak dodělávat žiletkou. Ale za ty roky škubání už to je tak 20 chlupů 5ti řadami ![]()
A jak píšeš-jak jednou začnou, tak pak poznají krásu holení ob den-podpaží ![]()
@K.Black píše:
@Talunka nejsem srab, jen nejsem úchyl
A já mám teda chlupy pořád stejný, nehrubnou, netmavnouale už se těším až začnou vypadávat
a taky se těším až si moje děti budou číst na veřejném vebu co tady píšu
@monika32 jo to jsou reklamní kecy, prý nebolí, háhá
![]()
Jo, ale funguje to, blbec jako já se chytne a vyzkouší
A taky mi chlupy netmavnou a nehrubnou. Jsou furt stejný a bohužel jich je stále stejně
![]()
@Talunka píše:
@monika32 Depilátory jsou zloMě vosk zas až tak nebolí. Jen má nevýhodu, že když už jsi v létě pěkně opálená a chlupy už potřebují seškubat, tak to vemeš aji s tou vrchní kůžičkou a občas se mi stalo, že jsem byla flekatá. Takže stejně oškubat před opalovačkou, a pak dodělávat žiletkou. Ale za ty roky škubání už to je tak 20 chlupů 5ti řadami
A jak píšeš-jak jednou začnou, tak pak poznají krásu holení ob den-podpaží
Ne, neukecáš mě, už vosk nezkusím
Prej nebolí, asi jen moc velkej cíťa
![]()
@K.Black Mě stačí, když mi občas nakoukne přes rameno manžel. To bys nevěřila, že jdou oči zavrátit tak, že jsou až na lopatkách
Ale pak dodá, že manší zlo je emimino, než banda užvaněných, těhotných či zasloužilých matek u nás v obýváku ![]()
@monika32 píše:
Jo, ale funguje to, blbec jako já se chytne a vyzkouší![]()
A taky mi chlupy netmavnou a nehrubnou. Jsou furt stejný a bohužel jich je stále stejně
![]()
ano, ano taky si říkám že už bych měla mít vydřená místa za ty roky, přeci jen už má holka něco za sebou, ne dřív budu plešatá než hladká ![]()
@monika32 No ještě, že je trh zaplaven nesmírným množstvím depilačních prostředků
Pro saďoury i citlivky ![]()
A nezkoušely jste někdy ty sprchové Veet? To je něco jak Opilca, která se mi zdá na 1 2 3,nebo to neumím používat. S tím došla mladá od sousedky, že je to cool ![]()
@K.Black píše:
ano, ano taky si říkám že už bych měla mít vydřená místa za ty roky, přeci jen už má holka něco za sebou, ne dřív budu plešatá než hladká
Jak to tak můžete hanit, ty depilátory
Ty modelíny v reklamách se u toho tváří, jak kdyby zažívaly orgasmus
A my pak letíme jak šílené do obchodu, depilátor s touhou rozbalíme, a po 3 cm oškubání zařveme, že je to pi…a a depilátor dáme mamince jako super dárek
![]()
Příspěvek upraven 01.02.13 v 11:26
@Talunka píše:
@monika32 No ještě, že je trh zaplaven nesmírným množstvím depilačních prostředkůPro saďoury i citlivky
A nezkoušely jste někdy ty sprchové Veet? To je něco jak Opilca, která se mi zdá na 1 2 3,nebo to neumím používat. S tím došla mladá od sousedky, že je to cool
Já jo, ale nevím proč, ale vypadám jak když trpím nějakou nebezpečnou nemocí
Zůstanou mi místama trsy
Nechápu, kus odpadne, spousta zůstává
@K.Black Tak si pak ty chlupy z noh, budeš lepit na hlavu
Ale to je fakt…naše babi má přořídlou kštici a nohy jak tarantule. ![]()
@monika32 v V tom je něco jako amoniak, peroxid nebo nějaké odrůda té látky. Vlastně kyselina, protože to ty chlupy upaluje.ALe asi s pokožkou ![]()
Už vidím tu reklamu: Veet do sprchy-hladká až na kost! ![]()
@Talunka píše:
@monika32 v V tom je něco jako amoniak, peroxid nebo nějaké odrůda té látky. Vlastně kyselina, protože to ty chlupy upaluje.ALe asi s pokožkou
Už vidím tu reklamu: Veet do sprchy-hladká až na kost!
Holky vy jste zvířata
Tak já zkoušela tu opilku, veet ne, ale kdyby mi ožral i maso, to bych brala
![]()
@K.Black @Talunka No právě holky,
já jsem jí odmalinka když mě viděla se holit ještě žiletkou tak jsem ji vtloukala do hlavy, aby neudělala stejnou hloupost jako já, když jsem si v 10ti letech potají oholila nohy u babičky dědovo žiletkou.. měla jsem chmíříčko jako ona a schválně jsem si nechala zarůst nohy aby měla odstašující příklad toho, jak dopadne.. zabralo to
fakt používá žiletku nebo zastřihávač jen na podpaží
ted používím jen ten vosk a holky fakt se měsíc nemusím starat o chlupy, je to úžasný
a je to vteřina bolesti jen.. prostě škub a je to pryč
![]()