Dvanáctiletá se chce malovat

14809
30.1.13 20:24

Dvanáctiletá-chce se malovat

Dceři bude dvanáct let a dnes jsem jí zabavila lak na nehty. Reagovala tak, že jí vše zakazuji, že ona se také nestará o mé věci a že lak je její a mám jí ho vrátit. Prý se všechny malují. Podotýkám, že já se téměř nelíčím. Lak dostala od příbuzné, já bych jí nic takového nekoupila. Seděla u stolu jak dvacítka a lakovala si tam nehty. Tvářila se u toho, jak kdyby spolkla Šalamouna a na mě se dívá ve smyslu, že ta její blbá matka se nemaluje…
Dovolily byste svým dcerám něco takového?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
12921
30.1.13 20:27

@eva valoi U nás na škole se i 12 malují. Segra si v této době na protest mamy nabarvila hlavu na zařící červenou

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12743
30.1.13 20:28

Ano dovolila. když nepovolíš bude to dělat tajně. byla jsem stejná

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
487

Já bych to dovolila. Sama jsem to nikdy neměla zakázané a malovat jsem se začala v 8. třídě. Lakovat nehty jsem si mohla odjakživa. A nejsem žádná zmalovaná škatule. Pokud se malují i ostatní holky, určitě bych jí to nezakazovala. Je to dost nepříjemné být v kolektivu jediná out. Je hold jiná doba. A teď se do mě pusťte :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
chatwenna

Myslim, ze to moc resis… :)

• Citovat
  • Upravit
35438
30.1.13 20:29

Jo dovolila, zakazovat to nemá smysl, když o malování začala projevovat zájem. Spíš bych nastavila nějaká pravidla - třeba že si to do školy odlakuje a naučila bych ji s make upem a lakem pracovat, aby nevypadala jak strašidlo a možná si s ní domluvila podmínky pro nějakou decentní úpravu, ve které může i ven.

Příspěvek upraven 30.01.13 v 20:29

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
907

Tak ji nech, zbytečně s ní vstupuješ do konfliktu. Spíš bych ji pomohla, jak se malovat vkusně. Teda ne zrovna červený lak, ale nějaký nenápadnější. Taky se moc nemaluju, ale vidím, že dneska se holky na ZŠ malují.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
743

Bydlíme u základní školy a je to fakt hrůza, jak zmalované tam holky chodí :-( to by za nás fakt nepřicházelo v úvahu a to jsem dochodila ZŠ teprve před deseti lety :mrgreen:
Já bych to dceři nezakazovala, spíš bych se snažila domluvit na kompromisu..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3429
30.1.13 20:30

@eva valoi Lak na nehty bych já osobně dvanáctileté holce nezabavovala. S líčením nevím, taky se skoro nelíčím, ale ve dvanácti to člověk vidí jinak. Pamatuju si, že tak od 13 jsem chodila do školy namalovaná. Možná bych jí to dovolila, ale kontrolaovala bych, jestli to nepřehání s barvičkama :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ncc1701
30.1.13 20:31

Kamarádky ségra se ve dvanácti nejdřív namaluje, teprve potom si jde vyčistit zuby :-D Kouřový stíny bych se od ní mohla učit :-) První řasenku mi máma přenechala, když mi bylo dvanáct, vlastní jsem dostala ke třináctým narozeninám. A byla jsem ve třídě jedna z posledních ;-) A to už je nějaký ten pátek… Já bych zas tak prudérní nebyla, spíš dohlížet na to, aby nechodila ven jako velikonoční vejce :-)

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
30.1.13 20:32

Horší je, že o mateřských školek chodí děti co mají nalakované nehty dokonce od svých maminek (bohužel moje švagrová je jedna z nich - proto anonym - omlouvám se)

• Citovat
  • Upravit
31594

Malovani by mi nevadilo. Vadil by mi vystrih az na pupek, prilis kratka sukne a asi i podpatky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217

Propukla u ní už puberta.
Co kdyby si s ní přistoupila na nějaký rozumný kompromis?
Nehty ano, ale vyberete spolu nějaký světlý nekřiklavý nejlíp co nejmíň viditelný (o té viditelnosti jí pochopitelně neříkej) :mrgreen: ten by šel i teď, výraznější jen o prázdninách.
A šmínky za rok řasenku, za další rok stíny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35438

@Dorka_X Fakt? Já jsem chodila na ZŠ před dvaceti lety a dokázala jsem se zmalovat parádně a v 8. třídě mi spolužačka přímo ve vyučování nabarvila vlasy :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
chatwenna
30.1.13 20:33
@Anonymní píše:
Horší je, že o mateřských školek chodí děti co mají nalakované nehty dokonce od svých maminek (bohužel moje švagrová je jedna z nich - proto anonym - omlouvám se)

No a co?

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Knihy z edice Disney Baby

• (4.8) + 40 recenzí

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí