Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@PitbulLenka píše:
@renda81
Já jí ale nenutim chodit s kabelečkou, normálně si hraje s panenkama i s kočárkem!!!
já to nemyslela na tebe psala jsem o svej kamarádce, a pak že ve 12 se namalovat proč ne ale s mírou!
Dovolila bych a jeste bych s ni lak vybirala
ve dvanacti si myslim, ze neni problem aby si nehty nalakovala, pokud na nich nebude met cernou nebo cervenou proc ne ![]()
@Makinaa007
Moje je taky parádnice a já jí to jen nezakazuju! Ale všechno jí nedovolim, to je jasný, jen to co mě přijde normální
… Ale sama se maluju dost a když mě vidí, tak mi vždycky nějakou rtěnku tajně vezme a namaluje se sní a samo by chtěla i víc, ale to ví, že nesmí…
No já jsem pro to nikdy nebyla, aby se „děti“malovaly, ale doba je nějaká rychlejší. Přide mi zbytečný lakovat prckům z MŠ nehty, koneckonců je to chemie. Dceři je 10 a nehty jí dovolím nalakovat když má narozeniny, nebo nějakou oslavu, prostě když je příležitost. Zatím to respektuje…
No ale je fakt, že ona si taky kousala nehty a zároveň je chtěla lakovat, tak jsem jí řekla, že je budem lakovat až si je přestane kousat a přestala
…
Myslim, ze lepsi nez zakazat, je vzit ji ke kosmeticce a na pedikuru, aby kdyz uz chce byt dospela, at se aspon umi vkusne nalicit a vi jak na to.
Ja si potaji holila nohy, protoze mi to mama zakazovala a mam dojem, ze to jsou veci, ktere v puberte matku s dcerou oddali. Samozrejme clovek nemuze dovolit vsechno, ale nekdy je treba dobry kompromis, muzes si lakovat nehty, ale telovymi barvami… atd
@Les2311 píše:
Jo, mojí dceři je taky čerstvých dvanáct a v prosinci jsem si v jejím pokojíku všimla nějakých noname malovátek. Takže jsem jí k Vánocům dala jak značková malovátka, tak tampony na odličování a odličovací mlíko. Podotýkám, že sama se nemaluji, ale když už si holka chce něco plácat na ksicht, tak jí radši koupím něco ověřeného, než aby si kupovala u stánkařů malovátka pochybné kvalityAle tedy pokud jsem si všimla, tak u ní, tak i u mladší holky si ve třídě spolužačky různá malovátka dávaly někdy od druhé-třetí třídy. Lak na nehty si holka z vánoční besídky přitáhla určitě už ve druhé třídě, ale zas v tomhle věku ho použila párkrát, a pak už jí to nebavilo.Ale jinak holka zmalovaná nechodí - pravidelně si dělá akorát řasy.
@K.Black
no…tak já měla celou paletku z východního německa!!! Sem byla kočka!!! Modrý a fialový stíny…černá tužka kolem celýho oka…zářivě růžová rtěnka…a parfém…nějakej šílenej intimsprej…tuším Impuls…
![]()
Na základku jsem chodila skoro před více jak dvaceti lety a když přišla jedna spolužačka na dnešní poměry opravdu decentně nalíčená, tak jí učitelka dala vybrat, buď se dojde omýt sama, nebo s její asistencí…
Mmch, v osmé třídě jsem dostala džíny, které měly našité záplaty, učitelka si mě zavolala ke stolku a před celou třídou mi řekla, že takové oblečení nesmím nosit do školy ani náhodou, jinak se půjdu domů převléknout (a pravděpodobně neomluvená hodina)…
Líčení bych nezakazovala, když to bude pěkné. Dneska jsou namalované holky v páté třídě, tedy aspoň řasenku nebo lesk. Možná by nebylo od věci ukázat dceři, jak ty krásky vypadají, díky velkým nánosům make-upu, staré, sešlé a pleť je poškozená, když se odlíčí. Na netu je toho dost a dost. Prostě ji jen upozornit, kam to může vést ![]()
Né myslim si že na decentní malování je už dost velká a mnohem lepší pro ní když zakryje třeba nedostatky makeupem než aby se stala terčem posměchu že má nákej bedar:-)
Podpořila bych jí a nakoupila kvalitní kosmetiku.
Já se v tomhle věku taky nemalovala, ale za nás nák nebylo čim. Barvila jsem si pusu akorát krepovim papírem z ruře na pouti:-d jinak něco sehnat tak jedině v tuzexu
Mně to přijde nehezké. Na co růžové nehty apod.? Nejhezčí jsou přeci nehty nenamalované. Čisté, upravené, ale nenamalované.
@Kamča.dalmatinka Ona má pleť naprosto bez vady (zatím). Lakovala si jen ty nehty, ono já jsem to zatrhla už dřív. Jsem v šoku i z toho, že si je lakuje i přes mou nevoli.
@eva valoi přijde mi jako bys byla z doby kamenný
možná máš pravdu mě se to taky líbí víc když jsou holky přirozený, ale holt se to tak nenosí tedka. radši jí něco dovol s mírou než jí nedovolit nic a pak tě bude nesnášet za to jak prudíš…
@eva valoi píše:
@Kamča.dalmatinka Ona má pleť naprosto bez vady (zatím). Lakovala si jen ty nehty, ono já jsem to zatrhla už dřív. Jsem v šoku i z toho, že si je lakuje i přes mou nevoli.
evi tak to sem si lakovala už snad v první třídě i já
a dnes je normální že si lakujou už i holčičky ve školce, zrovna mi dneska ukazovala 5letá že tam má nálepky té kočky, kitty se myslim jmenuje a ružovej lak.To se nedivim že si lakuje přes tvuj zákaz, to mi přijde o dtebe přehnané ![]()
To fakt prudíš ![]()