Dvanáctiletá se chce malovat

Napsat příspěvek
Velikost písma:
medvidek
30.1.13 20:48
@eva valoi píše:
Dceři bude dvanáct let a dnes jsem jí zabavila lak na nehty. Reagovala tak, že jí vše zakazuji, že ona se také nestará o mé věci a že lak je její a mám jí ho vrátit. Prý se všechny malují. Podotýkám, že já se téměř nelíčím. Lak dostala od příbuzné, já bych jí nic takového nekoupila. Seděla u stolu jak dvacítka a lakovala si tam nehty. Tvářila se u toho, jak kdyby spolkla Šalamouna a na mě se dívá ve smyslu, že ta její blbá matka se nemaluje…
Dovolily byste svým dcerám něco takového?

Ahojky, :hug: mám doma 12letou a šminky dostala od babičky k svátku po dohodě se mnou. První dva týdny se malovala poctivě každý den, teď ráno nestíhá a nechybí jí to.Lak má taky.
Hele pokud jí to budeš zakazovat bude o to víc prudit, povol otěže a za chvíli budeš mít klid.(to všechno Ti píše máma co tvrdila, že se jí dcery malovat nikdy nebudou, že se jí to nelíbí a sama se nemaluje(.Myslím, že pomoct jí s výběrem, rada kombinací jí pomůže se „najít“víc než zákazy.

• Citovat
  • Upravit
74217
30.1.13 20:48
@Dorka_X píše:
Jo a taky mě fascinuje, jak si dnešní dámy na ZŠ kráčí s kabelkou v ruce.. Neříkám, že my jsme v devítce chodily s aktovkama, ale tohle už je moc! :mrgreen:

Tak to není novinka, jsem ze základky už pár let a taky jsem na druhém stupni odmítla nosit batohy a aktovky jak malé děcka, měla jsem tašky přes rameno ;).
To není novinka dnešních dětí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
30.1.13 20:49

@PitbulLenka právě že jsi kadeřnice… nemyslíš že zbytečně tak malé holčičce už ničíš vlásky? Nebo už v dnešní době jsou melírky /ač slabé/ vlasům prospěšné? No je to tvoje dítko… ale já jsem stará škola na to asi

• Citovat
  • Upravit
K.Black
30.1.13 20:50

Nehty lakuje tak od 10, teď ji je 12 a maluje se, já tedy povoluji, aspoň nechodí zmalovaná jak štětka, tak jsme domluvený a funguje to, lepší než tajně na zastávce jako já :lol:

@PitbulLenka no tak ty mi přijdeš úlet ;)

• Citovat
  • Upravit
13119
30.1.13 20:51

@chatwenna k smíchu? mě tedy osobně vadí namalované děti. A proč ne za odměnu? Kluci taky nedostanou všechno jen proto, že to chtějí, tak alespoň pro to něco udělají. Mě to ale fakt překvapuje, jak tu většina schvaluje malování pro tak malé děti. Jen se kolem sebe rozhlédněte a možná zjistíte to, co já. Když se podívám na holky na 2.st. ZŠ, většina z nich je namalovaná až zmalovaná. Zatímco většina holek na nižším gymplu se vůbec nemaluje. Když jsem se o tom s jednou holkou ze ZŠ bavila, říkala, že to ví, že prý se gympláci nemalují a že ona to nechápe a pak dodala, vždyť to jsou intoši, ti si nemalují…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
K.Black
30.1.13 20:52
@elluan píše:
S puboškou se moc hádat nedá.. :mrgreen: Takže je lepší kompromis, sem tam pokecat o nějaké dobré řasence, pochválit jí ten světlounce růžový lak, a mám klid…víc po mě nechce.. :mrgreen: nedávno přišla, že by chtěla půjčit botky na menším podpatku, tak jsme ji je půjčila s tím, že ji z toho stejně budou bolet nohy, straně je chtěla, já nakonec povolila, dolezla ze školy celá bolavá, že už to nosit nebude. takže je klid, vyzkoušela si to. Kdybch jí to zakázala, stejně si je veme, a nepřizná si, že se jí v tom blbě chodilo. Takhle ví… :mrgreen: ;) A já se s ní nmeusím hádat…

taky to tak dělám ;)jo a nepřizná :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
Jitka1976
30.1.13 20:52

@eva valoi Mě to taky máma nechtěla dovolit…až v 16…pak jsem byla „jako utržená z řetězu“…patlala jsem toho na sebe tuny…růžová rtěnka…černý linky…šílený…raději jí sama kup hezké, jemné barvičky…nehty klidně výraznější…pokud by chtěla i pusu nebo oči, tak jí můžeš koupit béžové, broskvové stíny-nejsou moc vidět…jen jemně zvírazní oči…to samé lesk na rty…nějaký ovocný světlounký…lepší než když se tajně zmaluje u kámošky a vyrazí do ulic…

• Citovat
  • Upravit
35438
30.1.13 20:53

@PitbulLenka Nedávno mě požádala moje čtyřletá dcera, abych jí nalakovala nehty, protože je chtěla mít jako její spolužačka ze školky. Nalakovala jsem jí jeden. Byla mírně naštvaná, protože ta dotyčná měla nalakované všechny. Takže i ve školce frčí lak na nehty :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
743
@IvkaH píše:
Tak to není novinka, jsem ze základky už pár let a taky jsem na druhém stupni odmítla nosit batohy a aktovky jak malé děcka, měla jsem tašky přes rameno ;).
To není novinka dnešních dětí.

Nemyslím samozřejmě tašku na rameno! myslím ten typ kabelek, co normální holka si vezme na diskotéku nebo na rande :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
687

Ve dvanacti jsem mela pruhledny lak na nehty-nebyl videt, ale ja vedela, ze mam nalakovany nehty a malovat jsem se stejne zacala v zapeti. nic extra prehnanyho, jen rasenku, lesk na rty a trochu pudru. nic se mi nestalo a nikdo nic nenamital

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
@PitbulLenka píše:
Ve 12 už je velká dost! Moje dcera má jemný melírky od 3 let, nehty lakujem taktéž od 3 let- ani ve školce to nikdy nevadilo a to měla dost tmavý laky! A dneska je jí 6 a bez lesku na rty nedá ránu a už i k vánocům jsem ji dala sadů lesků a lak na nehty… prostě malá parádnice, ale je fakt, že já ji v tom dost podporuju- mě se to líbí! A ve 12 si myslim, že ji dám i řasenku a že začnem s depilací :lol:… Doufám, že mne neukamenujete, ale mě to přijde v dnešní době normální!!!

O velkých prázdninách dceři lak dovolím, ale do školky v žádném případě.
Na rty má Labelo jahodové, že je má suché a to stačí. Na vlasy jako parádu si smí dát cokoliv jiného, sponky, gumičky, čelenky a jiné ozdoby, ale barvit né to určitě né. To mi příjde přehnaně brzo. Má krásné přirozené vlasy, tak proč je ničit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22315
30.1.13 20:54

Naše holky chtějí taky namalované nehty… Dopřeji jím je tak 3× za rok přes léto a na vánoce

Já se maluju každý den, holky to vidí a chtěly by taky…jednou na karneval měli namalované řasy, jinak nic

12 letou bych nechala ať si lakuje…stejně to udělá

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12921

@ynax Chodim s prominutim na hodně prestiní školu, řekla bych, všechny ty děti mají jednoho rodiče na velmi dobrém pracovním místě. A všichni jsou zmalovaný extremně

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5411

Já mám 11 a půl starou holku a dovoluju jí i namalovat oči občas. Samozřejmě né do školy, ale když vidí o rok starší holky ve škole jak choděj normálně namalovaný-řasy, linky a někdy i stíny tak po ní nemůžu chtít „aby byla trapná a chodila nenamalovaná“ :mrgreen: :mrgreen:
prostě když je doma, nebo jde ven lítat tak jí dovolim namalovat si řasy občas.. kort když tady má kámošku a jsou zavřený v pokojíku. Moje holka má teda víc líčidel jak já, ale jen proto, že závodně tancuje a líčidla k tomu patřej, takže na závody se maluje už od nějakých 7mi let.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24798
30.1.13 20:55

Moje čtyřletá taky chodí do školky s jednou vrstvičkou perleťového světlounkého laku - jinak nejsem schopná docílit toho, aby si nekousala nehty.
Takže když si je nekouše, za odměnu si je může nalakovat, to jí chvíli vydrží… pak začne zas hryzat, tak zas slíbím lak…
A když jsme doma, klidně se zmalujem obě, pěkně třpytky, stíny, rtěnku, šmrncnu jí řasenkou konečky řas… Ona je šťastná jak blecha, obleče si šaty, vezme čelenku „s diamantama“. Ví, že je to jenom na hraní a normálně se malé holčičky malovat nesmí. Má jenom svůj balzám na pusu - lehounce perleťový.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Knihy z edice Disney Baby

• (4.8) + 40 recenzí

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí