Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@Kamča.dalmatinka píše:
evi tak to sem si lakovala už snad v první třídě i jáa dnes je normální že si lakujou už i holčičky ve školce, zrovna mi dneska ukazovala 5letá že tam má nálepky té kočky, kitty se myslim jmenuje a ružovej lak.To se nedivim že si lakuje přes tvuj zákaz, to mi přijde o dtebe přehnané
To fakt prudíš
a mohla by ses jí prosím zeptat, kde ty nálepky sehnala??
My Kittynu milujeme
@Kamča.dalmatinka píše:
gladys ona si chce lakovat nehty, né nosit minisukni.![]()
to je jako kdybych malého nepustila ted ven s kamarádem že za chvilku bude chtít venku pít pivo, za chvilku bude běhat za holkama, za chvilku s toho bude brát drogy
A stejně i ta minisukně přijde a když už zacházíme do extrému tak se bude převlíkat po cestě ve křoví a stane se obětí raz dvaatd..
jojo přesně ta moje si kolikrát bere tajně oblečení a převlíká se ve škole
no nenadělám nic, bych ji musela umlátit ![]()
@chytrá horákyňka Můj dvouleťák jakmile zmerčí, že si natírám pusu jelením lojem, tak taky musí.
Moje dcera se začala malovat v 11
Nejdřív jen kapku, skoro bych si nevšimla, později přitvrdila. Zakročili jsme, zakazovali, šminky vyhodili. Měla opakovaně zaracha, protože jsme ji přistihli jak se maluje před domem u postranních zrcátek aut
Víceméně jsme s tím bojovali-neúspěšně asi tak rok, pak jsme to vzdali
Tak dnes jí je 13 let, maluje se, žehlí si vlasy, lakuje nehty a celkově o sebe dbá víc jak já
Nu ale zjistila jsem, že jediná obrana, je zamknout ji doma a do školy doprovázet-jinak je to zbytečné
Ostatně malování, je s tím co přichází dál s pubertou, ještě čajíček
![]()
Příspěvek upraven 30.01.13 v 21:55
A připomělo mi mou sousedku když sem malému pořídila odrážedlo a ona mi tvrdila že mu to nemám kupovat že v něm vyvolám to, že až bude velkej koupí si motorku a zabije se mi. ![]()
To mi přijde stejně na hlavu padlé jako snažit se uchránit před dospělostí.
Taky zakazovat něco svému dítěti proto že to nedělám já je to samé. nesmíme se snažit vnucovat svou osobnost dítěti které má už svou osobnost.
Nečetla jsem komentáře, ale ANO nechala bych ji si nehty lakovat, i řasenku, lehký make up. Já se malovala decentně od 12ti Aknecolorem
řasenku, zkusila jsem i maličký melír, mamka nám to nezakazovala. Maluju se pořád od té doby, samo že víc a jinýma líčidlama než tehdy v pubertě. Když mi malá příjde, že chce lak zkusit na nehty, nevidím problém, je to holka, chce se opičit po mamince, já měla lak jen tak daný nějak jako malá poprvé, tuším v 6ti? Ne teda do školy, ale o víkendu, jen tak sme si hráli na maminky,. Nezakazovat, bude to horší, my měli dovoleno časem více věcí, teda s pravidly, ale tím, že byli dovolené, nás to nelákalo, takže v pohodě to s náma bylo v pubertě ![]()
@Denis11 píše:
jojo přesně ta moje si kolikrát bere tajně oblečení a převlíká se ve škole![]()
![]()
no nenadělám nic, bych ji musela umlátit
Moje pubertačka o sukně nestojí, je spíš kratasová
Ale jinak-zrovna dneska mi na férovku řekla, že by potřebovala novou řasenku a tužku na oči
Beru to normálně, ale v těch 11 mi to lezlo hodně krkem ![]()
@Gladys píše:
@Kamča.dalmatinka ja to treba chapu, to je amlovani, pak nejaky tricko velikosti kapesniku, mini s pulkou zadku venku a z holky je sexualni objekt. Na coz ma v tomhle veku opravdu cas. Nejde tak ani o vrstevniky jako ze by si ji mohli vsimnout starsi kluci. Nechtela bych, aby moje dite ve 12 nekoho sexualne pritahovalo a tim malovanim to zacina
tričko velikosti kapesníku ![]()
@Kamča.dalmatinka píše:to je všude asi stejný
Moje první minisukně byla ustřižená nohavice s džínu mého bratraa jakou sem v ní nadělala parádu
.ted už bych tam nestrčila ani jednu nohu
@eva valoi dovolila bych decentní malování, snad ani ne maceup, na to je opraavdu brzy, ale slabonký lesk na rty, trochu řasenky a tužky na oči, proč ne??? důležitý je jak už psaly holky, aby nechodila jak strašidlo, takže být ji kamarádkou a rádkyní..nic nezakazovat..víš jak- zakázaný ovoce, dycky chutná nejlíp.
malá opravdu neni, je to dobou, jsem ze základky už pár let a malovala jsem se od tich 13 taky, mělo to jednoduchej duvod, malovali se všechny, tak jsem nechtěla bejt pozadu..tak to má i tvoje dcera..a nebran ji..protože, jak začne něčím vyčnívat, kolektiv je na tohle hodně vnímavej, mohli by být problémy, třeba by se ji mohli začít smát, nebo něco podobnýho..a pokud vyžaduje pouze nalakovaný nehty? dyt to nic není ![]()
@Denis11 No ale to pak vypadají ty holky jako nějaké běhny. Minisukně a kozačky?
@eva valoi no tak samozřejmě ty doplnky se musej trochu usměrnovat, aby jak mladý běhny nevypadaly, ale nemá kozačky nad kolena proboha
nepředstavuj si zase nějaký sexy kozačky, jsou to normální kozačky s placatou podrážkou od vietnamců. nosí to hafo holek ![]()
@eva valoi moje dcera vyzaduje make-up a vonavku, kdykoliv vidi, ze se maluju ja, je je rok a pul
.