Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@colafit
Já ale nepsala, že chodí zmalovaná až za ušima, jen nehty a pusu, víc nedovolím, i když škemrá
… Ono to tu vypadá, že mám nějakou barbínku, ale mám úplně normální dítě, jen trochu fintivý, ale to má okoukaný ode mě
![]()
@IvkaH píše:
no vidíš decentní, tak co furt řešíšnechej ať se kočka parádí a když jsme u toho řekni ať upraví tebe, podle toho co píšeš, tak se mladá slečna umí upravit líp jak mamka, tak se nech od dcery poučit, víš jak se tím sblížíte
@jajinka veverka píše:![]()
![]()
ty jo holky, já chci holčičku
mě by hrozně bailo ji v tomhle radit..to s klukem nezažíju
Já se v tom s holkou taky vyžívám. ![]()
@TinaAn píše:
@jajinka veverka Nikdy nevíš![]()
![]()
/samozřejmě vtip
/
@jajinka veverka píše:![]()
![]()
ty jo holky, já chci holčičku
mě by hrozně bailo ji v tomhle radit..to s klukem nezažíju
@anoli30 píše:
Já se v tom s holkou taky vyžívám.
ti věřím, mam neteřinku, doufam, že ji to někdy budu moct neučit
a nebo do tý doby budu mít svojí, ale nevím, nevím ![]()
@eva valoi Kdybych nějakým zázrakem donutila svou dceru, aby chodila do školy nenalíčená v pytlovitých džínách a volném triku-aby nepůsobila jako…běhna-myslím, že by byla velmi ale velmi neštastná a nejen z toho že se sama sobě nelíbí, ale z toho že nikdo z jejích kamarádů by se s ní už nebavil, byla by za totálního exota třídy. Taková je prostě realita dnešní doby no
A děti umí být na odlišné spolužáky hodně zlí
Prostě chápu, že chtěj být jako ostatní, ne vždy se mi to zamlouvá a ne vždy ji v tomto vše projde, ale chápu to a pokud možno toleruji ![]()
@eva valoi píše:
Tak nakonec jsem divná já. Kdo by to byl řek. Dobrou noc.
ježiiiš tak se nemaluj, nelakuj nic žij si jak chceš ale nedocílíš ničeho, moje máti v životě neměla pudr, ani lak na nehty myslím že za celý život měla jen jednou řasenku!! moje máti nikdy nebyla na barvu u kadeřnice, ona si tam ani nenechává nafoukat hlavu aby neutratila, prostě na to není, podpatky atd. nikdy nenosila a já?? nosím umělé nehty od 15, líčím se od 14,v 16 jsem si dala do pupku náušnici, každý měsíc u holiče, v botníku mám jen boty s podpatkem a jsem naprosto opak mojí máti, ani její vztekání nepomohlo k tomu abych se změnila, ba naopak jsem to dělala víc
ale zato jsem nikdy nekouřila, nechlastala, nebrala drogy a do 18 jsem byla panna! normálně jsem se vdala a dítě měla 3 roky po svatbě! tak nechápu co proboha řešíš, kdyby ta holka měla v ruce cigáro, nebo rovnou trávu tak neřeknu že šílíš ale taková blbina? moje 2,5 letá měla loni v řecku taky nalakované nehtíky slaboučkým lakem a nebyla tam jediná tohoto věku ![]()
@ddinna píše:ááá daalší holka skupinková
@eva valoi Kdybych nějakým zázrakem donutila svou dceru, aby chodila do školy nenalíčená v pytlovitých džínách a volném triku-aby nepůsobila jako…běhna-myslím, že by byla velmi ale velmi neštastná a nejen z toho že se sama sobě nelíbí, ale z toho že nikdo z jejích kamarádů by se s ní už nebavil, byla by za totálního exota třídy. Taková je prostě realita dnešní doby noA děti umí být na odlišné spolužáky hodně zlí
Prostě chápu, že chtěj být jako ostatní, ne vždy se mi to zamlouvá a ne vždy ji v tomto vše projde, ale chápu to a pokud možno toleruji
@ddinna píše:
@eva valoi Kdybych nějakým zázrakem donutila svou dceru, aby chodila do školy nenalíčená v pytlovitých džínách a volném triku-aby nepůsobila jako…běhna-myslím, že by byla velmi ale velmi neštastná a nejen z toho že se sama sobě nelíbí, ale z toho že nikdo z jejích kamarádů by se s ní už nebavil, byla by za totálního exota třídy. Taková je prostě realita dnešní doby noA děti umí být na odlišné spolužáky hodně zlí
Prostě chápu, že chtěj být jako ostatní, ne vždy se mi to zamlouvá a ne vždy ji v tomto vše projde, ale chápu to a pokud možno toleruji
@TinaAn píše:
@jajinka veverka Nikdy nevíš![]()
![]()
/samozřejmě vtip
/
naprosto chápu jak to myslíš
a vkoutku duše se taky obávám, když jsem mu do 6 měsíce těhu řikala Lucinko
a co je nejhorší?? všichni mi do ted řikají jakou mam krásnou holčičku
![]()
@eva valoi píše:
Dceři bude dvanáct let a dnes jsem jí zabavila lak na nehty. Reagovala tak, že jí vše zakazuji, že ona se také nestará o mé věci a že lak je její a mám jí ho vrátit. Prý se všechny malují. Podotýkám, že já se téměř nelíčím. Lak dostala od příbuzné, já bych jí nic takového nekoupila. Seděla u stolu jak dvacítka a lakovala si tam nehty. Tvářila se u toho, jak kdyby spolkla Šalamouna a na mě se dívá ve smyslu, že ta její blbá matka se nemaluje…
Dovolily byste svým dcerám něco takového?
Dovolila bych to.
Děláš z ní trdlo před spolužákama (omlouvám se, ale je to tak).
Moje dcera se poprvé namalovala ve druhé třídě.
Moc jí to slušelo, jen p. učitelka to nějak nemohla rozdejchat
,což docela chápu. Dcera se musela ve škole umýt a nebyla zdaleka jediná
.
Pravidelně se do školy začala dcerka malovat od konce 4.třídy (9let) a to mezi posledníma.
Odvázaná z toho nejsem, ale musím uznat, že to těm holkám sluší
.
Malování bych jí nezakazovala, protože by ve škole byla za totálního exota
.Stačí, že nemá melíry
. Šminky dostává k svátku a k narozeninám, aby si nekupovala šmejdy od rákosníků ![]()
Jak to tady tak čtu, tak děti už asi nejsou dětmi!!!Já čekám holčičku, ale rozhodně se mi nezdá normální lakovat nehty, barvit vlasy a malovat se v dětském věku. A ještě z pohledu kosmetičky je to pěkná volovina, aby se dětská kůže či nehty už deformovaly a napouštěly svinstvama už od mala!
Jako sorry, nemám teda přečtené všechny příspěvky, ale jsou tady ještě takové ty normální maminky, co mají rády culíkaté holčičky a zdá se jim nenormální, když se holky na základkách začnou takto vystavovat?
Na co je vývoj dítěte? Miminko, batole, mateřeská školka, školák, puberťák atd. (chápete)
Všechny zmalované, obarvené, nalakované. Ale kdo napsal Babičku, tak na to neodpoví.(v uvozovkáh, samozřejmě)
Asi jsem tak na facku, že? Když jsem si dovolila toto napsat ![]()
@Talunka píše:
Jak to tady tak čtu, tak děti už asi nejsou dětmi!!!Já čekám holčičku, ale rozhodně se mi nezdá normální lakovat nehty, barvit vlasy a malovat se v dětském věku. A ještě z pohledu kosmetičky je to pěkná volovina, aby se dětská kůže či nehty už deformovaly a napouštěly svinstvama už od mala!
Jako sorry, nemám teda přečtené všechny příspěvky, ale jsou tady ještě takové ty normální maminky, co mají rády culíkaté holčičky a zdá se jim nenormální, když se holky na základkách začnou takto vystavovat?
Na co je vývoj dítěte? Miminko, batole, mateřeská školka, školák, puberťák atd. (chápete)
Všechny zmalované, obarvené, nalakované. Ale kdo napsal Babičku, tak na to neodpoví.(v uvozovkáh, samozřejmě)Asi jsem tak na facku, že? Když jsem si dovolila toto napsat
tak máš svůj názor
jen tu řikáme, že holky ve 12 letech, už dětmi nejsou, jsou to slečny co se chtěj líbit, a to že se malinko decentně bey maceupu nalíčí..dle mýho a ne jen dle mýho, dle skoro všech tady co psali, neni nic hrozného ![]()