Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@Talunka píše:
@anoli30 Co to je? Něco jak Beverly Hills?
To je seriál o zpěvačce. ![]()
http://www.youtube.com/watch?…
@anoli30 Ajooo,já už vlastně vím. Ona mlžila, že je ta zpěvačka, aby mohla žít normálně a tak…Dávali to na Nově, že jo? Už se chytám ![]()
@Talunka píše:
@anoli30 Ajooo,já už vlastně vím. Ona mlžila, že je ta zpěvačka, aby mohla žít normálně a tak…Dávali to na Nově, že jo? Už se chytám
No to je ono.
![]()
@IvkaH píše:
to bych se divila, teď frčí kittinka, minnie, princezny a podobné krasavice![]()
Podívej na naši dámičku má 4 r. pryč a sbírá prstýnky![]()
zaplaťpánbůh, že zatím jen prstýnky, panenky, plyšáky atd.
Edit. a je hotová ze šatů a sukní![]()
![]()
co nadělám
moje neteřinka je to samý ![]()
Lak na nehty bych ji nezabavovala…U nás si chce lakovat nehty i 3léta…
A k líčení-nejspíš bych ji dovolila jen lesk, řasenku… ![]()
Osobně jsem se začla malovat až ve 13-14letech a to řasenku, tužku na oči a stíny…S makeup jsem začala až na Sš tudíž 15let…
Ahoj, asi jdu s křížkem po funusu, ale přítel má 10ti letou holku, nehty si lakuje zcela běžně, občas si dává řasenku, někdy spolu zkoušíme i lehké líčení. Hold je to slečna, chce se líčit, já bych jí to nezakazovala.. mmchdm, vodím kluka do školy, když vidím ty holky 7-9 třída, tak mám pocit, že některým už bylo 18.. líčení, účesy, vystajlované do posledního puntíku, celkem mazec.. takže dneska už jsou trochu jinde.. já bych to vůbec nehrotila… Já jsem ročník 82 a my, když jsme si v 8 třídě nechali udělat melír, byla z toho dvojka z chování. Dneska už se na tím nikdo nepozastaví ani v první třídě..
Za mě nezakazovat!! jinak bude chudinka fakt totálně jak se dnes říká OUT… určitě ale udělat srozumitelnou průpravu a mini kurz - jak na make-up a další líčidla… naučit jemné „nahé“ líčení bude ideální…
je fakt že sama jsem kvůli tomuhle s mamkou občas taky měla boje… ve finále to dopadlo tak, že jsem se malovala potají když odešla do práce a když jsem přišla domů tak jsem to rychle umývala než přišla aby se to nedozvěděla
nakonec na nátlak ustoupila a dneska - skoro se nemaluju… co se mě týče tak mi stačí řasenka a pudr ![]()
Také mi to máma zakazovala. A stejně jsem to dělala na tajňačku. Lak bych neřešila, dovolila bych jí i řasenku a třeba nějaký lesk na rty, ať se vyřádí. Pokud nebude chodit zmalovaná jak plakát s make-upem a červenou pusou. Holky se o tom ve škole baví a když jí to zakážeš, budou se jí akorát smát. Fakt bych jí to nezakazovala.
@Talunka píše:
Jak to tady tak čtu, tak děti už asi nejsou dětmi!!!Já čekám holčičku, ale rozhodně se mi nezdá normální lakovat nehty, barvit vlasy a malovat se v dětském věku. A ještě z pohledu kosmetičky je to pěkná volovina, aby se dětská kůže či nehty už deformovaly a napouštěly svinstvama už od mala!
Jako sorry, nemám teda přečtené všechny příspěvky, ale jsou tady ještě takové ty normální maminky, co mají rády culíkaté holčičky a zdá se jim nenormální, když se holky na základkách začnou takto vystavovat?
Na co je vývoj dítěte? Miminko, batole, mateřeská školka, školák, puberťák atd. (chápete)
Všechny zmalované, obarvené, nalakované. Ale kdo napsal Babičku, tak na to neodpoví.(v uvozovkáh, samozřejmě)Asi jsem tak na facku, že? Když jsem si dovolila toto napsat
si povíme za pár let jo? zatím si „jen“ těhotná, já měla tolik vizí co a jak si malou vychovám a dopadlo to mírně jinak. jasně že malé nebarvím ve 3 letech hravu apod. ale když chtěla na dovolené si nehty namalovat na nohách slabounkým lakem tak jsem jí to nalakovala, po příjezdu domů se to odstranilo a šmitec, konec pohádky. a 12 leté opravdu už dneska nejsou co bývali, zrovna min. víkend slavila neteř 12, tak tak jsem si zavzpomínala na dobu kdy jsem to měla já, já si ještě hrála s panenkama a kluci byl pro mě cizí pojem stejně jako menzes! neteř má už víc jak rok menzes, prsa, řeší podprsenku a rozešla se s prvním klukem. chtě nechtě dnešní holky jsou dopředu o dost víc než my byli ale neznamená to že když si ve 12 nalakuje občas nehty že z ní bude kur. a a že si zničí tělo sračkama z laků a šminek!
@Talunka prý do školky, to se bavím, začne to vnímat i dřív. já nesnášela celý život teletubies apod. a pak to u nás jelo rok nonstop. kámoška taky nesnáší růžovou a jak se jí narodila malá pár kousků růžové nakoupila a nakonec jí to donutilo koupit malé do pokojíku hello kitty koberec protože její ani ne 3 letá dcera po tom toužila. jako mě se toho může líbit a nelíbit ale neznamená to že budu nutit děcko aby mělo stejný názor jako já, u miminka okej ale už 2 leté má svou hlavu, neříkám dovolit vše ale když děcko zahlídne v reklamě barbie a pak ti řve týden že chce panenku barbie tak stejně jí půjdeš koupit nevěřím že ne, takových nás bylo co jsme měli silné slova s pupkem a pak s děckem jsme to mírně pozměnili ![]()
a téma sladkosti apod. přesněěěě, malá jezdí k dědovi a babce skoro každý víkend a stačí mi to, když přijede zjistím že se celý víkend živila párkama, palačinkama, bonbonama a pila sladký pití, a můžete se s tchýní hádat a stejně nic nepomůže ![]()
Dcera chodí do 5.tř. a když pro ni vloni, na konci 4.tř. přišla spolužačka, než šly do školy, byla jsem v šoku-vypadala jako malá ku… čka jako Lolitka. Nechápu to, holky v tomto věku mají svoji přirozenou krásu, ještě dětskou, nač ji potlačovat uměle. Pak není divu, že s botoxem a plastikama začnou po 20.roce. Od mala nesouhlasím, aby ji kdokoliv dával jako dárek šminky (hlavně ty dětské vyráběné v číně a kdoví jaké kvality).
@PitbulLenka píše:
Ve 12 už je velká dost! Moje dcera má jemný melírky od 3 let, nehty lakujem taktéž od 3 let- ani ve školce to nikdy nevadilo a to měla dost tmavý laky! A dneska je jí 6 a bez lesku na rty nedá ránu a už i k vánocům jsem ji dala sadů lesků a lak na nehty… prostě malá parádnice, ale je fakt, že já ji v tom dost podporuju- mě se to líbí! A ve 12 si myslim, že ji dám i řasenku a že začnem s depilací… Doufám, že mne neukamenujete, ale mě to přijde v dnešní době normální!!!
To tohle nejenom že není normální, ale je to silně ujetý. Když si vpomenu na ty zmalovaný hočičky v té americké soutěži, co vypadaj jak coury, tak to je děs. malovat a barvit dítě od 3 let? To je už velkej extrém. A zakladatelko ve školním řádu je, že nesmí chodit děti namalované, ani nehty si nesmí lakovat. Já dovolila holce si lakovat nehty do školy te´d, je v devítce a stejně porušují školní řád ![]()
@Talunka píše:
Jako sorry, nemám teda přečtené všechny příspěvky, ale jsou tady ještě takové ty normální maminky, co mají rády culíkaté holčičky a zdá se jim nenormální, když se holky na základkách začnou takto vystavovat?
Já jsem mamina, co má ráda culíkaté holčičky… dílčí problém je v tom, že moje holčičky nikdy na culíky moc nebyly a vytvořit jim je bylo od malička boj, nejraději běhaly jak jezinky jenom tak s rozpuštěnými vlasy ![]()
Jinak co se malovátek a dvanáctiletých týká - jak už jsem psala ze začátku, radši holce pořídím kvalitní kosmetiku, než aby si z kapesného nebo od kamarádek kupovala levné šmejdy, ke kterým nemám ani za mák důvěry. A jenom tak když jsem v noci trochu poklízela a narazila na balík vložek, co jsem holce pro jistotu kupovala (její o rok mladší spolužačka už od prázdnin pravidelně menstruuje), tak mi tak napadlo, že když je moje malá holčička dost velká na to, aby měla prsa a očekávala první menstruaci (nebo menstuuovala, jako její spolužačky), není paradox považovat ji za malou na to, aby se směla decentně nalíčit?
@monika32 píše:
Já dovolila holce si lakovat nehty do školy te´d, je v devítce a stejně porušují školní řád
A dělám ve zdravotnictví a některé mé dospělé kolegyně taktéž nalakovanými nehty porušují pracovní řád a kolegyně s gelovými nehty je dokonce musely dát dolů, protože po nich vrchní sestra šla jak pes, neb jimi porušovaly platnou legislativu České republiky ![]()
@Les2311 No a to si vezmi, že v Jihlavě je gyn. dr., ta má umělý drápy až někam do tramtárie a strká je ženským do…