Dvanáctiletá se chce malovat

Napsat příspěvek
Velikost písma:
17014
31.1.13 09:06
@Les2311 píše:
A dělám ve zdravotnictví a některé mé dospělé kolegyně taktéž nalakovanými nehty porušují pracovní řád a kolegyně s gelovými nehty je dokonce musely dát dolů, protože po nich vrchní sestra šla jak pes, neb jimi porušovaly platnou legislativu České republiky :nevim:

To jo, ale holky na základce do té 7 třídy včetně, nepotřebují chodit zmalované. já jsem ráda, že tady ve škole na tom trvaj. pokud přijde nějaká holka namalovaná, musí se umýt, nehty odlakovat. Mají erární odlakovače. Bohatě stačí když se děti zkrášlí doma či odpoledne ven. V 8 a 9 tř už tak striktní nejsou, takže lak i řasenka je nevytočí, ale kdyby přišla nějaká zmalovaná i stínama a rtěnkou, jde se umejt :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3234
31.1.13 09:12
@eva valoi píše:
Dceři bude dvanáct let a dnes jsem jí zabavila lak na nehty. Reagovala tak, že jí vše zakazuji, že ona se také nestará o mé věci a že lak je její a mám jí ho vrátit. Prý se všechny malují. Podotýkám, že já se téměř nelíčím. Lak dostala od příbuzné, já bych jí nic takového nekoupila. Seděla u stolu jak dvacítka a lakovala si tam nehty. Tvářila se u toho, jak kdyby spolkla Šalamouna a na mě se dívá ve smyslu, že ta její blbá matka se nemaluje…
Dovolily byste svým dcerám něco takového?

Ve 12letech bych dovolila nějaký méně výrazný lak na nehty, řasenku a lesk na rty. Pro začátek stačí. Určitě bych jí to nezakazovala, pokud se chce malovat, tak by to pak akorát dělala tajně. Já se maluju od 14ti (8.třídy ZŠ), nehty jsem si lakovala od 10ti, nějakým nenápadným lakem. Mamka se mnou šla koupit i šminky, ukázala mi jaké a jak se hezky namalovat, abych nevypadala jak kluk z plakátu. Holky, kterým to rodiče zakazovali, se malovaly ve škole na wc, modré stíny až po obočí, tuna make-upu, červená rtěnka, no děs.
Experimentovat s barvou vlasů jsem začla taky ve 14ti - nejdřív malír, pak úplně na blond (svoje mám tmavě hnědé), pak fialová, červená, nakonec černá, pak dloouho tmavě hnědá a teď už jsem asi 4r u Tmavá višeň. Experimenty mě přestaly bavit kolem 18ti, to už jsem měla svůj styl v líčení, který mi vyhovoval.

Já se líčím denně (make-up, pudr, tvářenka, hnědé linky, řasenka, lesk na rty), nehty si nelakuju vůbec, nebo jen když je nějaká akce. Dcera má 4r a nehty měla nakakované 2×, jednou průhledným lakem a jednou s takovýma modrýma třpyptkama. No jo, viděla to u maminky, tak chtěla taky, šlo se na nějakou oslavu. Takže 2× výjimečně jsem jí to povolila. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
48576
31.1.13 09:20

@monika32 A O JAKÉ ŠKOLE MLUVÍŠ? to by mě zajímalo kde taková škola je :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17014
31.1.13 09:44
@Kamča.dalmatinka píše:
@monika32 A O JAKÉ ŠKOLE MLUVÍŠ? to by mě zajímalo kde taková škola je :think:

O ZÁKLADNÍ :mrgreen: :mrgreen: A to chodila do školy i v PRAZE a don´konce i tam se holky malovat nesměly :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2338
31.1.13 09:50

@monika32 Tak tato škola by se mi líbila :lol: Připomíná mi mé léta v lavici.Taky jsme byly dračice a zkoušely. Kdo ne, že? Ale hubu pod umyvadlo, nehty seškrábat nůžkama a rodiče pozvání do školy :lol:

A popřemýšlely jste třeba někdy nad tím, že ty holky to dělají, protože jsou všechny maminky jako vy? :think: Neříkám, že by se měly děti nějak šíleně lišit od vrstevníků, ale možná je i fajn v nich trošku pěstovat osobnosti a ne ja zařazovat do stáda. Jsem pro, že pokud jsou prázdniny, ať si třeba ty nehty nalakuje, na hlavu dá nějaký ten barevný smývatelný šampon, ale prostě ta základka…Máme známé, kteří už mají dceru 13 let-je to šílené puberťačka, ale jaksi pořád respektuje to, co jí řeknou rodiče a nejede přes to vlak. A myslím, že na duši jí to nějak neubližuje. O prázdninách si umí ze sebe udělat opravdu hvězdu, ale jinak je přiměřená svému věku-chce pěkné hadry, pěkný střih vlasů, řasenku co prodlužuje řasy do nebe…prostě jsou nějaké mantinely.
A ty řeči, ještě nemáš dítě, jsi teprve těhotná…ano, maluji si to růžově, jak si věci nalajnuju.Bude to asi krapet jinak, uvidíme.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14809
31.1.13 09:51

@Kamča.dalmatinka Pěkná profilovka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17014
31.1.13 09:54

Ano, naše dcera nás taky respektuje. Jako pěti-šetiletá samozřejmě měla dětská malovátka, malovala se doma, pravidelně od 6ti se maluje na štědrý den, to je náš rituál, ale do školy se prostě nemalovala a i teď může max řasenku a lak. Oblečení nosí moderní, minisukně, kraťásky i trička velikosti kapesníku, ale malovat se fakt nemusí. A fakt se nikde za rohem nemaluje. když jsou na odpolední disko, tak se decentně namalovat může, ale jinak ne. A nijak ji to nevyčleňuje a díky za striknost této školy, nemalovaná jak pouliční děva chodí jen jedna kravka, kterou nemá nikdo rád. Jinak i v devítce je většina holek nenamalovaných, jen řasy a samozřejmě si lakujou nehty, laků má holka moře, svítící, pak nějaké praskací a pod.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2338
31.1.13 10:07

@monika32 Jo,to se mi zdá rozumné :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1438
31.1.13 10:10
@Talunka píše:
A popřemýšlely jste třeba někdy nad tím, že ty holky to dělají, protože jsou všechny maminky jako vy? :think:

No, a co je na tom špatného, když si dá dvanáctiletá holka lesk na rty a řasenkou si prodlouží řasy? Mně to fakt žíly netrhá a nevidím důvod, proč bych kvůli tomu měla holku buzerovat :nevim: Tím spíš, že já se v dospívání líčit nenaučila a teď ve skoročtyřicítce mi to začíná sakra chybět… ale jaksi je mi trapné jít ve svém věku někam získávat vlastně základní dovednosti :oops:

Jinak zákaz líčení ve školním řádu nemají, takže ani učitelky je ve škole nenutí odličovat se.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13714
31.1.13 10:14

Má 12letá dcera si lakuje nehty, když má chuť, už nejmíň rok, stejně jako spolužačky. Řada spolužaček se i maluje, dcera zatím nechce, maluje se na doma, když má náladu :-) anebo na školní odpolední diskotéky.
Nevadí mi to, pokud nebude chodit jako plakát. Já jsem ukončila povinnou školní docházku před více než dvaceli lety a tehdy neexistovalo, že by někdo přišel namalovaný, to až na střední.
Je to dnes prostě jiný a když to holka nebude dělat doma, namaluje se tajně ve škole. Kromě snahy o dialog, který i tak vyjde někdy naprázdno, se mi nezdá, že by zákazy cokoli vyřešily.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2338
31.1.13 10:19

Ok, chápu. Z dětí budeme dělat dospělé…tak je aspoň naučme k zodpovědnosti a nejen k lehkému líčení a lakování nehtů.
Mějte se dámy. Pa.

PS:Řasence se určitě nevyhneme…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
48576
31.1.13 10:20

@Talunka i když dcery teda nemám, ale taky mě napadá co je na tom špatného? Myslim si že i dítě víc ocení upravenou hezkou maminku než opak:-)

Evi díky:-) :mrgreen:

Myslim že se tu začli míchat jablka z hruškama. Jde tu o lak:-) možná lehké namalování(které teda od dcery zatim nepadlo) a já teda neznám žádnou školu kde by tohle bylo zakázáno:-) proto mě moni zajímalo přesně o jaké mluvíš:-) proto že co vim tak školní řád pro běžné zš se nijak neliší:-),takže mi to spíš přijde jako výmysl, pardon:-) ale o laku ve školním řáda bych si ráda přečetla :mrgreen: :pankac: Tak kde že to najdu?:-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13714
31.1.13 10:29

@Talunka ale jaké dospělé? Dcera vidí, že se máma maluje. Chce být jako máma. Kluk si hraje na vojáky, má nářadí, holky vozí kočárky.
Mně se na tom nezdá nic divného a nikdo tu nemluví o těch pětiletých holčinkách z amerických miss, které jsou zmalované jako plakáty.
Má dcera je ještě celkem dětská, ale řada jejích spolužaček vypadá jako dospělé ženy, už jsme to s mužem i probírali, že to přece není možný, ty holky vypadají fakt vyspěle, jsme si říkali, že by byl člověk v base ani by nemrknul.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1438
31.1.13 10:30
@Talunka píše:
Ok, chápu. Z dětí budeme dělat dospělé…tak je aspoň naučme k zodpovědnosti a nejen k lehkému líčení a lakování nehtů.

Promiň, ale dítě, kterému rostou prsa, ochlupení a menstruuje je přeci jenom z biologického hlediska spíš dospělý než dítě ;) A z hlediska psychického má obvykle v sobě pořádně velký zmatek, ve kterém se nejdřív musí zorientovat.

A to tvoje povzdechnutí o zodpovědnosti nějak moc nechápu. To už bys rovnou mohla napsat, abychom je aspoň naučily používat příbor, zubní kartáček nebo gramatiku :nevim: To skoro znělo, jako kdbyby sis myslela, že kdo se nemaluje, toho rodiče naučili zodpovědnosti a kdo se maluje, na toho rodiče kašlou :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17014
31.1.13 11:11
@Kamča.dalmatinka píše:
@Talunka i když dcery teda nemám, ale taky mě napadá co je na tom špatného? Myslim si že i dítě víc ocení upravenou hezkou maminku než opak:-)

Evi díky:-) :mrgreen:

Myslim že se tu začli míchat jablka z hruškama. Jde tu o lak:-) možná lehké namalování(které teda od dcery zatim nepadlo) a já teda neznám žádnou školu kde by tohle bylo zakázáno:-) proto mě moni zajímalo přesně o jaké mluvíš:-) proto že co vim tak školní řád pro běžné zš se nijak neliší:-),takže mi to spíš přijde jako výmysl, pardon:-) ale o laku ve školním řáda bych si ráda přečetla :mrgreen: :pankac: Tak kde že to najdu?:-D

Mají ve školním řádu tuto větu- chodit do školy vhodně a čistě upraveni a oblečeni, dívky nenalíčené. Školní řád jim visí dokonce i ve třídě :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Knihy z edice Disney Baby

• (4.8) + 40 recenzí

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí