Dvanáctiletá se chce malovat

Napsat příspěvek
Velikost písma:
833
30.1.13 20:58

Zníčený vlásky rozhodně nemá, má tu nejlepší péči :palec: a jak už jsem řekla, melír není skoro vidět!!! A růžový nehty nikomu dětskost neberou… To v práci ke mně jednou přišla paní s 8letou dcerou a nechala jí udělat silný melír kvůli tomu, že se jí mastí vlasy a aby se trochu zničily a odmastily 8o, to už bylo i na mě moc… Ale ať si každý dělá co chce, že?, já jen zakladatelce řekla, jak to vidím já!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
K.Black
30.1.13 20:59
@ynax píše:
@chatwenna k smíchu? mě tedy osobně vadí namalované děti. A proč ne za odměnu? Kluci taky nedostanou všechno jen proto, že to chtějí, tak alespoň pro to něco udělají. Mě to ale fakt překvapuje, jak tu většina schvaluje malování pro tak malé děti. Jen se kolem sebe rozhlédněte a možná zjistíte to, co já. Když se podívám na holky na 2.st. ZŠ, většina z nich je namalovaná až zmalovaná. Zatímco většina holek na nižším gymplu se vůbec nemaluje. Když jsem se o tom s jednou holkou ze ZŠ bavila, říkala, že to ví, že prý se gympláci nemalují a že ona to nechápe a pak dodala, vždyť to jsou intoši, ti si nemalují…

dcera si maluje řasy a lesk na rty, linky, stíny nee, 2× si je udělala, manžel i syn ji řekli že to je hnusný(fakt bylo)už je nedělá, a spolužačky ve škole chodí zmalované jak štětky, že je ředitelka nutí umýt na záchodě v umyvadle. Takže radši povolím trošku než vůbec, doba je prostě jiná. Osobně si myslím že řasenka a lesk není nic extra :nevim:

• Citovat
  • Upravit
6536
30.1.13 20:59

Mam kamarádku a ta o sebe hodně dbá každou chvíli se upravuje a předělává 5 minut bez zrcátka by nevydržela. Má holčičku a když ještě neměla 3r tak nehtíčky nalakovaný, venku byla nešťastná chtěla si vzít kočárek ale nemohla musela mít kabelku. Chudinka malá! To mi přijde dost ujetý! Ale ve 12 uź to jde ale s mírou

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
K.Black
30.1.13 21:01
@Jitka1976 píše:
@eva valoi Mě to taky máma nechtěla dovolit…až v 16…pak jsem byla „jako utržená z řetězu“…patlala jsem toho na sebe tuny…růžová rtěnka…černý linky…šílený…raději jí sama kup hezké, jemné barvičky…nehty klidně výraznější…pokud by chtěla i pusu nebo oči, tak jí můžeš koupit béžové, broskvové stíny-nejsou moc vidět…jen jemně zvírazní oči…to samé lesk na rty…nějaký ovocný světlounký…lepší než když se tajně zmaluje u kámošky a vyrazí do ulic…

rtěnka se jmenovala tuším AMICA ne? :think: a když byli modré stíny tak se víčko nad tím dělalo tou rtěnkou ;) bože to jsem byla krasavice :mrgreen: :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
1438

Jo, mojí dceři je taky čerstvých dvanáct a v prosinci jsem si v jejím pokojíku všimla nějakých noname malovátek. Takže jsem jí k Vánocům dala jak značková malovátka, tak tampony na odličování a odličovací mlíko. Podotýkám, že sama se nemaluji, ale když už si holka chce něco plácat na ksicht, tak jí radši koupím něco ověřeného, než aby si kupovala u stánkařů malovátka pochybné kvality :nevim: Ale tedy pokud jsem si všimla, tak u ní, tak i u mladší holky si ve třídě spolužačky různá malovátka dávaly někdy od druhé-třetí třídy. Lak na nehty si holka z vánoční besídky přitáhla určitě už ve druhé třídě, ale zas v tomhle věku ho použila párkrát, a pak už jí to nebavilo.

Ale jinak holka zmalovaná nechodí - pravidelně si dělá akorát řasy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
241

Tak jí pořiď světlounce růžovej lak, nepůjde to skoro vidět ale ona bude spokojená, pokud nechodí zmalovaná jak velikonoční vajíčko tak bych jí aspoň ten lak nezakazovala ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2133
30.1.13 21:02

Já bych chtěla aby mi bylo 12. Mám 6,5 m dcerku a sem ráda že si umeju vlasy a zuby než jdu ven :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
833
30.1.13 21:04

@renda81
Já jí ale nenutim chodit s kabelečkou, normálně si hraje s panenkama i s kočárkem!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5532
30.1.13 21:04

Když vidím svou třináctiletou neteř, která na sebe denně kydá kilo smrtelně bílého makeupu, černý oči, zmalovaná huba… Bych to seřezala, že by si na zadek nesedla. Takovou měla krásnou pleť a celkově to byla krásná holčička od přírody a od té doby, co na sebe patlá ten sajrajt, tak vypadá o 10 let starší, hrozná pleť…
Já sama se líčím minimálně, mám udělané řasy, makeup použiju jen, když nutně potřebuji (tak 4 x do roka)… Malovat jsem se začala tajně, když jsem v šestnácti začala chodit s manželem (tehdy přítelem :) ) a měla jsem pocit, že jsem šereda. Ale to jsem se namalovala vždycky cestou do školy a než jsem dojela domů, zase jsem se odlíčila. Před rodiči jsem se začala líčit až někdy okolo osmnácti a nechybělo mi to…
Přijde mi, že v dnešní době se zbytečně všechno uspěchá a z malých holek jsou důležité dámičky. Já si ve třinácti letech ještě hrála se ségrou s panenkama a dnešní třináctky řeší podpadky, nehty, šminky a kluky…
Už teď lituji svou dceru, ale já na ní budu svým způsobem asi dost tvrdá. Ale určitě to bude stát za to (i když mě v pubertě bude nenávidět :zed: - jednou mi snad poděkuje)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
833
30.1.13 21:06
@Makinaa007 píše:
@PitbulLenka Nedávno mě požádala moje čtyřletá dcera, abych jí nalakovala nehty, protože je chtěla mít jako její spolužačka ze školky. Nalakovala jsem jí jeden. Byla mírně naštvaná, protože ta dotyčná měla nalakované všechny. Takže i ve školce frčí lak na nehty :D

No kvůli tomu jsem se právě ptala té ředitelky, aby to neovlivňovalo jiné holčičky a bylo mi řečeno že ne :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
didcikk
30.1.13 21:06

Jasně že bych jí to dovolila, ještě koupila více odstínu laků apod.. :) moje malá už má nehtíky od 3 let, možná i dřív :lol: občas i přes den když jsme doma a blbneme se normálně namaluje s mýma malovátkama, nemám s tím problém. :kytka:

• Citovat
  • Upravit
14335
30.1.13 21:07

Já si pamatuji, že první známky malování na základce před 20 lety bylo někdy v 8 třídách..13,14,takže asi u těch 12 to dnes neni pohroma..
A záleží namalované…
Třeba jenom řasy si myslím není taková pohroma, jak když jsme na začátku malování všechny holky chodily se zářivými modrými stíny a červenou rtěnkou :mrgreen: a to každá druhá, kterým to bylo dovoleno

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1039
30.1.13 21:08

Spíš by bylo divný kdyby se malovat nechtěla ne? Myslím, že tohle k tomu věku patří, je to dospívající holka…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35438
30.1.13 21:08

@PitbulLenka Ta moje je totiž extra parádnice, takže je možná, že si jako jediná těch nalakovaných nehtů všimla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10351
30.1.13 21:09

Ve 12ti bych dovolila nějaký kompromis, jednou třeba řasenku, jindy zas lak a lesk nebo jemně tužku na oči..a korektor na beďary :mrgreen: Ve 3letech melír mi nepřijde jako trága, když je to příležitostně, nikoliv pravidelně. Je to přirozený, však jen co všechno je v tv..Protože já za to stojím! Možná se tak narodila, atd. Dceři nejsou ani tři roky a doma chodí s vypatlaným labellem a všem maluje pusinky, dětský stíny má, pořád chce nasazovat batůžek „jako babička“ a nosit kabelku „jako maminka“, jsme pro ně vzory :nevim: Na druhou stranu je mi smutno z toho, že už třeba za deset let půjdem koupit první podprdu a už to nebude moje holčička, teda bude, no však víte.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Knihy z edice Disney Baby

• (4.8) + 40 recenzí

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí