Dvanáctiletá se chce malovat

Napsat příspěvek
Velikost písma:
colafit
30.1.13 20:33

Kamarádky dceři je 11 a nehty si taky lakuje. Namalovanou jsem jí ještě neviděla. Podotýkám, že matké této holčiny se nemaluje téměř vůbec. Mě překvapuje, že to ty holky umí. Často neumí ani pořádně psát, ale malování jim jde. Nevím, jak bych se zachovala, ale asi bych decentní malování dovolila.

• Citovat
  • Upravit
10665

Popravdě, asi je to všechno dobou a já už prostě rezignovala, no. Mojí dceři taky bude dvanáct, šminky jí nekupuju, ani laky a má toho požehnaně. Někdo jí něco dá, něco si koupí z kapesnýho, bývá něco i v časopisech. Já se taky vůbec nemaluju, tak 3× do roka. Už jí nic nezakazuju, jen do školy se malovat nesmí, takže se maluje jen o víkendu.
Na toto je spousta názorů, někdo to neřeší, někdo až moc, někdo v tom vyloženě vidí něco špatného, ale jak už jsem psala, doba je prostě taková a asi s tím člověk nic nenaděla. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
833

Ve 12 už je velká dost! Moje dcera má jemný melírky od 3 let, nehty lakujem taktéž od 3 let- ani ve školce to nikdy nevadilo a to měla dost tmavý laky! A dneska je jí 6 a bez lesku na rty nedá ránu a už i k vánocům jsem ji dala sadů lesků a lak na nehty… prostě malá parádnice, ale je fakt, že já ji v tom dost podporuju- mě se to líbí! A ve 12 si myslim, že ji dám i řasenku a že začnem s depilací :lol:… Doufám, že mne neukamenujete, ale mě to přijde v dnešní době normální!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29577
30.1.13 20:34

@eva valoi proč ne? Doba se mění, dnes je to normální standart, chce se vyrovnat spolužačkám. Nech ji, spíš ji koriguj, atˇto nepřehání, budˇjí partnerkou, poradkyní, tohle nemá smysl lámat přes koleno. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10665
@colafit píše:
Kamarádky dceři je 11 a nehty si taky lakuje. Namalovanou jsem jí ještě neviděla. Podotýkám, že matké této holčiny se nemaluje téměř vůbec. Mě překvapuje, že to ty holky umí. Často neumí ani pořádně psát, ale malování jim jde. Nevím, jak bych se zachovala, ale asi bych decentní malování dovolila.

Přesně! Moje dcera škrábe jak prase, ale namalovat se umí líp než já. 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12921

@Dorka_X TO si vem, že já nežiju v Čr a to jak chodí děti do školy v čr neni tak hrozný. Tady mají všechny děti černý oči, delší tričko, leginy nebo jenom tmavý silonky a co největší podpatky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2133
30.1.13 20:36

Já to měla doma zakázaný, a dělala jsem to stejně tajně :) Pravda ale asi až ve 14cti.
Pokud nebude vyloženě zmalovaná tak bych jí nebránila. Dnešní děti začínají se vším nějak dřív.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5166
30.1.13 20:36

Ahoj, já mám taky dceru, které bude 12…lak jsme vybíraly spolu, protože by si jinak vybrala nějaký šílený..a maluje si řesy, protože holky ve třídě si taky malují… ;) jinka líčit se jí nedovolím…já používám jen řasenku a tužku..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
743
30.1.13 20:37

@Makinaa007 Fakt :mrgreen: my jsme se teda taky samozřejmě malovaly, ale max. řasenku a linky :think: já když ty holky dneska vidím - šestibarevný stíny sladěný k tričku i botám, centimetrová vrstva makeupu a natočený vlasy :roll: já jsem vstávala v devítce o půl osmé ráno, tak nevím, kde bych na to brala čas :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
colafit
30.1.13 20:38

Promiň, ale já tohle za normální nepovažuji ani v dnešní době. Jako dbám na to, aby dcerka o sebe dbala, aby se hezky oblíkala, ale melírovat vlasy od 3 let… to mi divný příjde.

@PitbulLenka píše:
Ve 12 už je velká dost! Moje dcera má jemný melírky od 3 let, nehty lakujem taktéž od 3 let- ani ve školce to nikdy nevadilo a to měla dost tmavý laky! A dneska je jí 6 a bez lesku na rty nedá ránu a už i k vánocům jsem ji dala sadů lesků a lak na nehty… prostě malá parádnice, ale je fakt, že já ji v tom dost podporuju- mě se to líbí! A ve 12 si myslim, že ji dám i řasenku a že začnem s depilací :lol:… Doufám, že mne neukamenujete, ale mě to přijde v dnešní době normální!!!
  • Citovat
  • Upravit
23864
30.1.13 20:38

Dovolila bych nezdá se mi to nijak hrozné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12921
30.1.13 20:39

@PitbulLenka chudák malá

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
743
30.1.13 20:40

Jo a taky mě fascinuje, jak si dnešní dámy na ZŠ kráčí s kabelkou v ruce.. Neříkám, že my jsme v devítce chodily s aktovkama, ale tohle už je moc! :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13119
30.1.13 20:40

Při velmi dobrých známkách bych jí dovolila sv. růžový lak na nehty a max. namalovat řasy. Nic jiného. Nevidím důvod aby dvanáctileté chodily zmalované a na podpatkách.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
sophinka1
30.1.13 20:42

@PitbulLenka kamenovat nebudu. ale nechapu… co detskost?

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Knihy z edice Disney Baby

• (4.8) + 40 recenzí

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

O Budulínkovi