Dvě pračky nebo prádelna?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
mackA159
4.11.20 07:55

Pračka je snad od toho aby se v ní praly i špinavé hadry.. :nevim: A jako jestli vozis deky s hovnama do veřejné prádelny, tak jses prase. :poblion: Se to snad vyklepe, omyje, a až pak do pračky ne?

• Citovat
  • Upravit
21091
4.11.20 08:17

Máme dvě pračky i proto, že manžel nosí hodně špinavé věci a kolikrát je hned po příchodu potřebuje vyprat. A taky si montérky pere a přebírá sám. Tak nemusí řešit, kdy je pračka volná. A já nemusím řešit, že potřebuje vyprat. :) Max mu prádlo pověsím. Máme ji v kotelně, takže nepřekáží. Přijde mně to praktické, když je místo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
4.11.20 08:42
@Anonymní píše:
Ahoj, jak prosim resite prani fakt zaprasenych veci?? My vzdy psi deky, chlapovi spinave monterky a jine fuj veci vozili do pradelny, ale ta nam ted zavrela, a nejblizsi je skoro 30km a neverim chlapovi ze to tam hodi ale bude to mesic vozit v kufru :roll: ja jsem ted bohuzel nemobilni. Mate nektera dve pracky kvuli tomuto ucelu? Manzel si klepe nacelo, ze by jsme koupili jeste novou pracku. Ale snad nikdo nepere pokadeny, poblity veci napr s kalhotkmi??

Psí deky bych prala rozhodně zvlášť a montérky taky. A pravidelně dezinfikovala a čistila pračku. Nekupovala bych druhou a nevozila to po čistírnách.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16267
4.11.20 08:42

Jestli jsi dávala do té prádelny výhradně poblité a pokaděné psí deky a echt znečištěné montérky, tak se nedivím, že zavřela :mrgreen: :lol:

Nemám zvířata, ale když se mi pozvrací děti, tak to nejdřív vymáchám a až následně dávám do pračky, s předpírkou a přidám dezinfekci místo aviváže. Když mám pocit špinavé pračky, tak do ní dám tabletu do myčky a nechám projet na vysokou teplotu (ale to je tak jednou za rok), pak se leskne a je jak nová.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ariadne
4.11.20 08:45

Montérky peru běžně samostatně a psí věci bych vyklepala, případně preprala v ruce a pak dala do pračky. Můžeš po takovém praní dát ocet případně nějaký prostředek a pustit to na vyvářku prázdné. My máme dvě pračky náhodou a sušičku v prádelně a je to dobré. Ale je nás doma hodně, ne kvůli spinavosti prádla

• Citovat
  • Upravit
12834
4.11.20 08:47
@Anonymní píše:
Ahoj, jak prosim resite prani fakt zaprasenych veci?? My vzdy psi deky, chlapovi spinave monterky a jine fuj veci vozili do pradelny, ale ta nam ted zavrela, a nejblizsi je skoro 30km a neverim chlapovi ze to tam hodi ale bude to mesic vozit v kufru :roll: ja jsem ted bohuzel nemobilni. Mate nektera dve pracky kvuli tomuto ucelu? Manzel si klepe nacelo, ze by jsme koupili jeste novou pracku. Ale snad nikdo nepere pokadeny, poblity veci napr s kalhotkmi??

8o 2 pračky?
To nemůžeš věci vyprat, pak teda pustit s dezinfekci na prázdno a pak můžeš přát, ne?
Nebo do myčky taky nedává špinavý nádobí? :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21091
4.11.20 08:51
@Ariadne píše:
Montérky peru běžně samostatně a psí věci bych vyklepala, případně preprala v ruce a pak dala do pračky. Můžeš po takovém praní dát ocet případně nějaký prostředek a pustit to na vyvářku prázdné. My máme dvě pračky náhodou a sušičku v prádelně a je to dobré. Ale je nás doma hodně, ne kvůli spinavosti prádla

Tak to je fakt hodně ekologické a vyplatí se. Pouštět pračku třeba dvakrát týdně naprázdno a ještě do toho lít desinfekci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
4.11.20 08:52
@zrcadlo píše:
Jestli jsi dávala do té prádelny výhradně poblité a pokaděné psí deky a echt znečištěné montérky, tak se nedivím, že zavřela :mrgreen: :lol:Nemám zvířata, ale když se mi pozvrací děti, tak to nejdřív vymáchám a až následně dávám do pračky, s předpírkou a přidám dezinfekci místo aviváže. Když mám pocit špinavé pračky, tak do ní dám tabletu do myčky a nechám projet na vysokou teplotu (ale to je tak jednou za rok), pak se leskne a je jak nová.

Fakt? To mě nenapadlo. Mám tablety na čištění pračky z DM.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2650
4.11.20 08:54

Nemám tolik místa, abych měla sušičku, natož dvě pračky. Miminkovské peru zvlášť, manžel si nechává pracovní prát v práci. Když peru králíkovi, projedu pračku na prázdno a jinak k prádlo normálně třídním… :roll:

Závidím lidem, co mají tolik místa, že vymýšlejí 2 pračky… :*

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
4.11.20 08:58
@KeckaJ píše:
Nemám tolik místa, abych měla sušičku, natož dvě pračky. Miminkovské peru zvlášť, manžel si nechává pracovní prát v práci. Když peru králíkovi, projedu pračku na prázdno a jinak k prádlo normálně třídním… :roll:Závidím lidem, co mají tolik místa, že vymýšlejí 2 pračky… :*

Já nemám místo ani na extra sušičku. Ale mám velký balkon na sušení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
4.11.20 08:58

Já až do dneška měla za to, že zvratky a výkaly do pračky nikdo nedává (i kdyby jich měl šest). Ta pračka se tím může někde ucpat, ne? Podobné věci (člověk nemusí mít psy, stačí děti), vymáchám ve vaně a pak až je peru. Myslela jsem, že to přeháním s tím, že odděluji např. ponožky a spodní prádlo nebo hadry na mytí, ale mít dvě pračky, to je další level.

• Citovat
  • Upravit
2650
4.11.20 09:05
@Russet píše:
Já nemám místo ani na extra sušičku. Ale mám velký balkon na sušení.

Já nemám ani ten velký balkon… Vejde se mi tam jen jedna pračka… Takže peru a věším ob den, aby to stihlo uschnout… :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
4.11.20 09:22
@KeckaJ píše:
Já nemám ani ten velký balkon… Vejde se mi tam jen jedna pračka… Takže peru a věším ob den, aby to stihlo uschnout… :dance:

Když věší muž, roztahá prádlo po všech šňůrách a taky se vleze jen jedna pračka :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23966
4.11.20 09:27
@Anonymní píše:

Normálně všechno peru v jedné pračce. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2650
4.11.20 09:30
@Russet píše:
Když věší muž, roztahá prádlo po všech šňůrách a taky se vleze jen jedna pračka :P

Když věší muž, nevyjdou mu kolíčky a půlku prádla máme doma na radiatorech. :roll:

Ne mě prostě štve, když má někdo místo na vymýšlení ptákovin. Já bych uživila sušičku. Ale bohužel ji nemám kam dát… A když vybírám pračku musím dávat pozor na rozměr. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný