Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Máme dvě pračky i proto, že manžel nosí hodně špinavé věci a kolikrát je hned po příchodu potřebuje vyprat. A taky si montérky pere a přebírá sám. Tak nemusí řešit, kdy je pračka volná. A já nemusím řešit, že potřebuje vyprat.
Max mu prádlo pověsím. Máme ji v kotelně, takže nepřekáží. Přijde mně to praktické, když je místo.
@Anonymní píše:
Ahoj, jak prosim resite prani fakt zaprasenych veci?? My vzdy psi deky, chlapovi spinave monterky a jine fuj veci vozili do pradelny, ale ta nam ted zavrela, a nejblizsi je skoro 30km a neverim chlapovi ze to tam hodi ale bude to mesic vozit v kufruja jsem ted bohuzel nemobilni. Mate nektera dve pracky kvuli tomuto ucelu? Manzel si klepe nacelo, ze by jsme koupili jeste novou pracku. Ale snad nikdo nepere pokadeny, poblity veci napr s kalhotkmi??
Psí deky bych prala rozhodně zvlášť a montérky taky. A pravidelně dezinfikovala a čistila pračku. Nekupovala bych druhou a nevozila to po čistírnách.
Jestli jsi dávala do té prádelny výhradně poblité a pokaděné psí deky a echt znečištěné montérky, tak se nedivím, že zavřela
![]()
Nemám zvířata, ale když se mi pozvrací děti, tak to nejdřív vymáchám a až následně dávám do pračky, s předpírkou a přidám dezinfekci místo aviváže. Když mám pocit špinavé pračky, tak do ní dám tabletu do myčky a nechám projet na vysokou teplotu (ale to je tak jednou za rok), pak se leskne a je jak nová.
Montérky peru běžně samostatně a psí věci bych vyklepala, případně preprala v ruce a pak dala do pračky. Můžeš po takovém praní dát ocet případně nějaký prostředek a pustit to na vyvářku prázdné. My máme dvě pračky náhodou a sušičku v prádelně a je to dobré. Ale je nás doma hodně, ne kvůli spinavosti prádla
@Anonymní píše:
Ahoj, jak prosim resite prani fakt zaprasenych veci?? My vzdy psi deky, chlapovi spinave monterky a jine fuj veci vozili do pradelny, ale ta nam ted zavrela, a nejblizsi je skoro 30km a neverim chlapovi ze to tam hodi ale bude to mesic vozit v kufruja jsem ted bohuzel nemobilni. Mate nektera dve pracky kvuli tomuto ucelu? Manzel si klepe nacelo, ze by jsme koupili jeste novou pracku. Ale snad nikdo nepere pokadeny, poblity veci napr s kalhotkmi??
2 pračky?
To nemůžeš věci vyprat, pak teda pustit s dezinfekci na prázdno a pak můžeš přát, ne?
Nebo do myčky taky nedává špinavý nádobí? ![]()
@Ariadne píše:
Montérky peru běžně samostatně a psí věci bych vyklepala, případně preprala v ruce a pak dala do pračky. Můžeš po takovém praní dát ocet případně nějaký prostředek a pustit to na vyvářku prázdné. My máme dvě pračky náhodou a sušičku v prádelně a je to dobré. Ale je nás doma hodně, ne kvůli spinavosti prádla
Tak to je fakt hodně ekologické a vyplatí se. Pouštět pračku třeba dvakrát týdně naprázdno a ještě do toho lít desinfekci.
@zrcadlo píše:
Jestli jsi dávala do té prádelny výhradně poblité a pokaděné psí deky a echt znečištěné montérky, tak se nedivím, že zavřela![]()
Nemám zvířata, ale když se mi pozvrací děti, tak to nejdřív vymáchám a až následně dávám do pračky, s předpírkou a přidám dezinfekci místo aviváže. Když mám pocit špinavé pračky, tak do ní dám tabletu do myčky a nechám projet na vysokou teplotu (ale to je tak jednou za rok), pak se leskne a je jak nová.
Fakt? To mě nenapadlo. Mám tablety na čištění pračky z DM.
Nemám tolik místa, abych měla sušičku, natož dvě pračky. Miminkovské peru zvlášť, manžel si nechává pracovní prát v práci. Když peru králíkovi, projedu pračku na prázdno a jinak k prádlo normálně třídním… ![]()
Závidím lidem, co mají tolik místa, že vymýšlejí 2 pračky… ![]()
@KeckaJ píše:
Nemám tolik místa, abych měla sušičku, natož dvě pračky. Miminkovské peru zvlášť, manžel si nechává pracovní prát v práci. Když peru králíkovi, projedu pračku na prázdno a jinak k prádlo normálně třídním…Závidím lidem, co mají tolik místa, že vymýšlejí 2 pračky…
Já nemám místo ani na extra sušičku. Ale mám velký balkon na sušení.
Já až do dneška měla za to, že zvratky a výkaly do pračky nikdo nedává (i kdyby jich měl šest). Ta pračka se tím může někde ucpat, ne? Podobné věci (člověk nemusí mít psy, stačí děti), vymáchám ve vaně a pak až je peru. Myslela jsem, že to přeháním s tím, že odděluji např. ponožky a spodní prádlo nebo hadry na mytí, ale mít dvě pračky, to je další level.
@Russet píše:
Já nemám místo ani na extra sušičku. Ale mám velký balkon na sušení.
Já nemám ani ten velký balkon… Vejde se mi tam jen jedna pračka… Takže peru a věším ob den, aby to stihlo uschnout… ![]()
@KeckaJ píše:
Já nemám ani ten velký balkon… Vejde se mi tam jen jedna pračka… Takže peru a věším ob den, aby to stihlo uschnout…
Když věší muž, roztahá prádlo po všech šňůrách a taky se vleze jen jedna pračka ![]()
@Anonymní píše:
Normálně všechno peru v jedné pračce. ![]()
@Russet píše:
Když věší muž, roztahá prádlo po všech šňůrách a taky se vleze jen jedna pračka
Když věší muž, nevyjdou mu kolíčky a půlku prádla máme doma na radiatorech. ![]()
Ne mě prostě štve, když má někdo místo na vymýšlení ptákovin. Já bych uživila sušičku. Ale bohužel ji nemám kam dát… A když vybírám pračku musím dávat pozor na rozměr. ![]()
Pračka je snad od toho aby se v ní praly i špinavé hadry..
A jako jestli vozis deky s hovnama do veřejné prádelny, tak jses prase.
Se to snad vyklepe, omyje, a až pak do pračky ne?