Dvě ZT, jedna revize - další těhotenství rizikové?

1226
3.2.12 13:27

Dvě ZT,jedna revize..Další těhotenství rizikové?

Loni 14.listopadu jsem prodělala revizi,předtím ještě jeden samovolný potrat.. :,( Dodržela jsem 6 nedělí.První MS jsem dostala 16.12.,druhou 15.1.Snažit se chceme začít nekdy od března..
Chci se zeptat,nevíte jestli když by se zadařilo,bylo by to tehotenství uz rizikové?A jestli bych byla hned od // doma? Ptám se proto,že pracuju v obchodě a casto zvedám tezke veci a myslím si že tohle byl důvod proc se ty dve tehu neudrzely :( Samosřejmě se na to zeptám i sve dr.,ale zajímaly by me vase zkusenosti..dekuju moc za odpoved :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Anonymní
3.2.12 13:41

já si myslím, že ano, a i ve svém vlastím zájmu bych doma zůstala, mě to dr. sama také navrhla ať zůstanu doma…můžu se zeptat a zjištovali ti příčinu těch potratů?

• Citovat
  • Upravit
1226
3.2.12 13:45

Nezjistovali…Dr.rikala ze kdyby se to opakovalo do tretice tak uz by se to resilo…Ten prvni potrat byl strasne brzo,vysel mi tehu test slabe pozitivni před MS a pak jsem ji normalne v termin dostala,takze to hned odeslo.Ten druhy uz jsme meli i srdicko,ale mela jsem málo plodove vody( do ted nevim cim to je)?? :nevim: a srdicko prestavalo bít.. :? o to rizikove tehotenstvi si muzu rict sama?Myslela jsem ze to je na tom jak usoudi dr..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
3.2.12 13:48

já nevím, ale mě ze sama od sebe zeptala a i si myslím, že každé těhotenství po potratu je bráno už jako rizikové, ale opravdu nevím jestli to tak je, ale tak když jí řekneš že třeba děláš fyzickou práci tak si myslim, že by tě doma určitě nechala

• Citovat
  • Upravit
1226
3.2.12 13:52

jj na to se chystam..pracuju v obchode kde taham skoro kazdy den baliky s pitím,tezke bedny atd…Takze v léte zacit snazeni a po objeveni // budu chtit byt urcite doma :) Snad to do tretice dobre dopadne :) Děkuju za odpoved

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20662
3.2.12 13:52

Já měla SP,poté ZT ve 12 tt,počkali jsme dvě ms,třetí už nepřišla.Jako riziková jsem nebyla brána :nevim: Dostala jsem akorát utroš,hned po objevení //.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
3.2.12 13:53

Určitě také se v létě začneme znovu snažit, bohužel už to mám za sebou třikrát :roll:

• Citovat
  • Upravit
3734
3.2.12 13:53

Normálně to těhotenství rizikové není. Já mám za sebou 3ZT z toho u dvou musela být provedena revize.
Ted jsem těhotná a rizikové nemám. Normálně chodím do práce a funguju.
Ale u tebe už je jasné,že musíš na rizikové,když děláš v tom obchodě a zvedáš těžké věci. To určitě zůstan doma,doktor ti to určitě napíše.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1226
3.2.12 13:58

Děkuju,a jeste..Nemate nektera zkusenost,s tim nedostatkem plodové vody?Napadlo me jestli to nebylo tim ze mam spatny pitny rezim( za den ani ne 1 l vody) :?
A kdyz planujeme snazeni v lete,mám uz brát Mamavit ted :nevim: ?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
446
3.2.12 13:58

Asi i záleží na názoru dr, já potratila poprvé a dr mně nutil zůstat doma ale říkal že záleží na mně, vše bylo o.k. ale já potratila, takkže bych asi potřetí nečekala a zůstala doma. Nemáš tolika kontaktů s bacilama, což v obchodě asi neovklivníš a i obyč chřipks může pěkně uškodit. Myslím že dr ti napíše pn. ale riziko pokud je vše v pořádku to asi nebude.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
446
3.2.12 13:59

a mamavit mi dr radil 3 měsíce před snažením, ale asi taky cio dr, jiný názor.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20662
3.2.12 14:01
Nela89 píše:
Děkuju,a jeste..Nemate nektera zkusenost,s tim nedostatkem plodové vody?Napadlo me jestli to nebylo tim ze mam spatny pitny rezim( za den ani ne 1 l vody) :?
A kdyz planujeme snazeni v lete,mám uz brát Mamavit ted :nevim: ?
špatným pitným režimem to nebude,já kolikrát vypila 2 hrnky za den :roll: :roll: Vitamínama nic nezkazíš,ale já bych radši volila jen listovku.Vitamíny až po otěhu,nebo možná vůbec :mrgreen:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3734
3.2.12 14:02

s tou plodovkou nevím. ten mamavit nemusíš,stačí kyselina listová,ta je hodně důležitá,mamavit stačí přidat až objevíš //.
nebo ber femibion,tam je vše a pro jistotu je tam kyselina listová naštěpená.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1226
3.2.12 14:03

uz ho uzivam tyden,od dr.mame povoleno snazeni v breznu( mohli jsme pry uz i drive,ale byvam dost nachylna k nemocem-nachlazeni atd.) a proto nam radila at to zkusime az bude teplo…Ze i blbá rýma muze zpusobit ze se mimi neudrzi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1226
3.2.12 14:05

tak asi prejdu na tu listovku,mamavit zacnu uzivat teda jak rikate az po objeveni // :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Prázdná náruč, deníčky na eMiminu

Tolik naděje a zůstal jen smutek?

Sdílejte své pocity, vypište se z trápení nebo načerpejte útěchu v deníčkách s podobnou zkušeností.

Poradna gynekologa

Ikona - Jiří Škultéty

MUDr. Jiří Škultéty