Zamlklé těhotenství a nové snažení

1501
1.2.12 12:59

Zamlklé těhotenství a nové snažení

Ahoj holky,jsem tady nová,teď jsem 2 týdny po vyčištení po zamlklém těhu ve 13 tt,ráda bych si pokecala z někým kdo si to právě teď prožívá ať vím,že v tom nejsem sama a jestli máte taky strach pokusit se o to znova,děkuji za odpovědi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
6177
1.2.12 13:10

Ahojky Mirko, mě se to stalo koncem listopadu, věř, že ta bolest se časem otupí, nejvíce pomůže fakt, že se můžeš znovu snažit :-) My tomu necháváme volný průběh, plánujeme svatbu a po svatbě se začneme snažit naplno. Sice je to až v červnu, ale ono to snad uteče. Tak hlavu vzhůru! Je nám tu hodně, co postihl podobný osud. :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6177
1.2.12 13:13

A dalšího snažení se neboj, ono se to může stát znovu, to ano, ale poté by se to už řešilo.
A jeden pak doktor mi řekl s úsměvem na tváři, že v prvním těhotenství se to stává hodně často, protože se tělo musí pohnojit, aby bylo již na těhotenství připraveno:-) Tak se drž :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1501
1.2.12 13:31

Ahoj Betynko moc děkuji za tvoji reakci,my jsme se snažili asi 8 měsícu,nevím jak to bude trvat dlouho teď,někde jsem tady četla,že se holky snaží hned po první ms,na to mam ja až příliš strach,zatím vyčkáme a uvidíme,jinak gratuluji ke svatbě :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2616
1.2.12 14:00

Čekání po revizi se doporučuje takto: šestinedělí + alespoň tři MS. Tedy nejběžněji, jinak je samozřejmě možné dozvědět se i jiné varianty. Jde totiž o to, že musí dorůst sliznice, kterou ti kompletně vyškrábnuli a to trvá déle, než po obyčejném odmenstruování. Mohlo by se pak stát, že sice otěhotníš, ale sliznice bude příliš nízká, aby se těhoteství udrželo. Obvykle to trvá ty tři cykly. Já to riskovat nechtěla a dodržela jsem. Navíc jsem vypozorovala, že jsem první dvě MS zřejmě ani neovulovala, žádné příznaky ov. jsem totiž nepociťovala a to to na sobě poznám velmi dobře.

Určitě jsi se dočetla nebo doslechla, že potratem nebo ZT řeší příroda svůj omyl a že dítě zřejmě mělo nějakou vadu neslučitelnou se životem. Každé 4.-5. těh. končí nezdarem. Ale pokud jsi jinak v pořádku, z dalšího těh. nemusíš mít strach.

Smutek nepotlačuj, ani se mu ale nepoddávej. Snaž se dělat vše proto, abys byla ok, jez vitamíny, sportuj, choĎ s kamarádkami na kafe, vyraž s chlapem do kina…, snaž si prostě to čeká co nejvíc zpříjemnit a zpestřit. Pokud na tebe dolehne stesk, tak ho nepotlačuj, vybreč se, vypovídej někomu, ke komu máš důvěru, mluv o tom. Uvidíš, že časem bude líp. Moc držím palce. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1501
1.2.12 14:14

děkuji Týnko za informace,určitě to min.3 měsíce nechám být a můžu se tě zeptat,ty vitamíny jaký?A je vhodné pokračovat hned v braní kys.listové a centrum materna aby bylo tělo zase tak nějak připraveno? :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2616
1.2.12 14:20

Listovka ti nijak neuškodí, naopak. Brala bych jí dál. Multivitamíny konkrétně neznám, sama jsem je nesměla kvůli obsahu jodu a mé nemocné št. žláze. Obecně si myslím, že pokud netrpíš skutečným nedostatkem konkrétní látky, je to zbytečné. Ale listovky je ve stravě málo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Gergina
1.2.12 14:26

zdravím :) chtěla bych se zeptat TýnkyK,jak jsi řešila štítnou žláyu před a během těhotenství? mmch. yamlklé těhotenství mne potkalo před 10ti lety a od té doby jsem se nepokoušela, mám obavu hlavně v kombinaci se šť. žlázou :( děkuji

• Citovat
  • Upravit
1368
1.2.12 14:29

Ahojky jsem taky po revizi - já piju kontryhelový čaj na pročištění a je to taková „ženská bylinka“ pomáhá sliznici růst a ještě jsem si koupila „ženský čaj“ na srovnání a z vitamínů beru jen listovku - je to Acidofolan - je tam 1000mg listovky, železo a vit. B takže nic co by mohlo uškodit jinak, kontryhel piju 2× denně hrníček do první MS pak ještě do ovulky pak se přestane pít a pak se zase pije od 1. dne MS do ovulky ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1501
1.2.12 14:33

ahoj slunicko,ten čaj jsi koupila normalně v lekárně?děkuji :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6177
1.2.12 14:38
mirka86 píše:
Ahoj Betynko moc děkuji za tvoji reakci,my jsme se snažili asi 8 měsícu,nevím jak to bude trvat dlouho teď,někde jsem tady četla,že se holky snaží hned po první ms,na to mam ja až příliš strach,zatím vyčkáme a uvidíme,jinak gratuluji ke svatbě :kytka:

Po potratu jde otěhotnět ve většině případech dobře, protože jak říkám: je pohnojeno.
Jsem v diskuzi, kde jsme měli na podzim všechny ZT a už tuším dalších 5 je těhotných - poprvé to tak rychle nešlo :D Je pravda, že většina to zkusila už po první MS a zatím to u všech vypadá velmi nadějně :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1501
1.2.12 14:44

:hug: to jsi mně moc potěšila Betynko,snad to u nas nebude trvat zas tak dlouho jako předtím,miminko si moc oba přejeme :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6177
1.2.12 14:49
mirka86 píše: :hug: to jsi mně moc potěšila Betynko,snad to u nas nebude trvat zas tak dlouho jako předtím,miminko si moc oba přejeme :srdce:

Až se na to budeš cítit, zkuste to znovu:-) Podle mě, když je žena připravena, tak po první MS bych se snažila, i mi tento názor řeklo spousta doktorů a spousta dalších říká, že po třech MS - ale prý jen z důvodu psychického stavu ženy (aby unesla další potrat, kdyby k němu došlo). Kdyby jsme to neodložili, taky se teď snažíme, protože právě ovuluju :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
JellyBean
1.2.12 15:02

Ahoj holky :mavam: mohla bych se k vam pridat? Nasla jsem vasi skupinu nahodou…mirka se mi koukala na profil tak jsem nahledla kdo ze se to na me dival a koukam ze je v takovehle skupine…ja mela zamlkle tehu minuly rok v cervnu jsem byla v 10tt na revizi pak cekani na snazeni protoze jsem nechtela riskovat a mezitim mi jeste nasli snizenou funkci stitne zlazy…dostala jsem leky a cekala az se stitka srovna. 11.rijna jsem byla na kontrole na enokrinologii a dr mi rekla ze stitka je v pohode a muzeme se snazit. 24.rijna uz jsem mela pozitivni test ale o 14dni pozdeji me cekala dalsi revize…tentokrat jsem zcala krvacet a hcg klesalo. Po revizi jsem zacala brat kapky Gynex ktere jsou vyborne pit kontryhel a jeste beru takanovou sul ktera pry v tele casto chybi a podporuje udrzeni plodu pak. No a snazeni je odsunuto nevim nad kdy protoze pani dr. k endokrinologie je velice sikovna :cert: :cert: :cert: :cert: :cert: :cert: :cert: :cert: :cert:

• Citovat
  • Upravit
1501
1.2.12 15:03

:lol: my jsme prozatím přemýšleli,že si necháme udělat pro sichr genetické testy,jestli jsme opravdu zdravotně v pořádku a schopní mít zdravé miminko,nevím jak dlouho to trvá :nevim: ,pak by jsme do toho hned šli :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Prázdná náruč, deníčky na eMiminu

Tolik naděje a zůstal jen smutek?

Sdílejte své pocity, vypište se z trápení nebo načerpejte útěchu v deníčkách s podobnou zkušeností.

Poradna gynekologa

Ikona - Jiří Škultéty

MUDr. Jiří Škultéty