Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Tutunka30 píše:
počítám hodiny a minuty
To jsem delala taky… i vteriny
a fakt doslova! Mela jsem papir, kde jsem si vypsala kolik tydnu, dnu, hodin,minut a vterin
zezacatku co tyden, potom co den jsem si to znovu pocitala, zapusovala a porovnavala a mela radoost, ze to ubiha ![]()
Smillers - smekam
Muzu se zeptat? Jak jste to vsechno zvladli? Co kocarek, autosedacky, vylety, prochazky, krmeni!!!
Musis byt dobra ![]()
BaraDolezal píše:
Smillers - smekamMuzu se zeptat? Jak jste to vsechno zvladli? Co kocarek, autosedacky, vylety, prochazky, krmeni!!!
Musis byt dobra
Zvladat se to musi, a hlavne mam to stesti, ze bydlime s nasema, takze mam i v nich velkou pomoc, to same i manzelovi
kocarek prvni jsme mela na zakazku delany v Polsku, pak jsme mela starsi Peg perego a posledni mam trojcatove golfky z Anglie, mezitim jsme mela singlove kocarky tri, jedny singl golfky, a ted uplne posledni am dvojcatove golfky inglesina a k tomu skate, ale popravde uz kocarek moc nepouzivame, spise je do rezervy
prochazky absolvujeme bud ve dvouch a nebo cela moje rodina, to same vylety atd
, a krmeni dobry, holky ji uz samotne
, ale i pred tim se to dalo, clovek si hold musi nejak poradit
a jak rikam, dvojky zvladnete vsechny v pohode , ze zacatku budete tapat, ale jak si udelate ten rad a dostanete grif do ruk, tak to pak pujde jedna basen
smilers klobouk dolů a velkáááá gratulace, tolik štěstí najednou
![]()
Ahoj ja uz jsem 36tt a cekame holky jednovajecne,je mi jinak uplne fajn jen uz nevim jak mam spat jelikoz at lehnu jak lehnu holkam se to nezamlouva,no uz at jsou venku.Strach mam take ale nejak si ho radeji nepripoustim jinak bych asi ani nesla rodit. ![]()
Ahoj smekám před tebou,mám před porodem dvojek,žádné zkušenosti a mám stoho celkem depky jak to zvládnem. ![]()
Sondi ahoj, no konečně někdo s jednovajkama
mám také problémy s ležením, záda, křeče, holkám se to také nelíbí. U tebe to zatím n a porod nevypadá? Já myslela, že ty jednovaj nenechávají dýl jak do 36tt kvůli placentě nebo co? Takže čekají až přirozeně porodíš? Ty infa se tak různí, že jsem z toho celkem zmatená, jelikož mi dr. říkala, že jednovaj. jsou rizikovější tak by dýl být neměly. No já s tím počítám jelikož už fakt nemůžu
Je to dost náročný ty konce a to mám 29+5 tak ještě dost před sebou ![]()
Tutunka30, taky mám jednovaječný dvojky, rodila jsem nečekaně v 34+5 tt rupla mi voda, ale ještě že tak, holky měly skro kilovej rozdíl a UTZ furt ukazoval rozdíl 300-400 g, jinak bych rodila už dřív. Já měla tu lepší variantu jednovaječných, měly všechno společné, ale každá měla svoj schránku jak říká můj dr. a tam prý se hlídá váha nad půl kila se rodí, kdyby prý měly aj jednu schránku, tak tam je prý hodně velké riziko placentárního infarktu a tak by mě hnal do nem. na pozorování a ve 32 tt by mě fikli.
Škoda, že zrušili jednu stránku na netu, tam to bylo skvěle vynázorněný ![]()
aHOJ gREPIK, tak z toho jsem trochu jelen, zatim mi dr. takovyhle rizika nerikal teda takze nic nevim, j mam bohuzel tu horsi variantu, jeden plod. obal ze zacatku bylo B mensi o 5 dni,ale ted to dohnala,ale kolik vazi a tak nevim nic, zatim to nikdo nedelal, tak snad v te nemocnici v pondeli mi vic reknou
tutunka30 mně dr. všechno vysvětlil hnedka ve 13tt a poslal mě do Brna k Vlašínovi. No stejně ten UTZ furt kecal, holky se narodily 2100 a 2900 a vědět ten rozdíl tak by mě fikli dřív, ale dopadlo to jak dopadlo, hlavně že je všechno v pořádku.
Podle mě, už Tě budou víc hlídat, přirozeně Tě rodit nenechají. Ale fakt chápu jak Ti je, já v tu dobu už skuhrala až hrůza
bylo to šílený a šílenější, na jednu stranu bych už rodila a na druhou stranu jsem byla ráda za každý den navíc. Drž se, holky budou určitě krýsný a zdravý ![]()
Moc děkuji za uklidnění, mě by přirozeně ani nevadilo rodit, už jsem jednou rodila,ale jedno že
ale spíš mám strach, aby ta co jde druhá aby nenastaly komplikace proto je pro mě přijatelnější císař, i když jsou po něm větší problémy s nastartováním kojení a jizva atd. Váhy teda měly holčičky krásný, moc gratuluji. Takže říkáš, když bude velký váhový rozdíl, že půjdou dřív? No už se moc těším co mi řeknou. U Vlašína jsem byla asi v tom 21tt na tom velkém UZ tam mi poprvé potvrdil, že už jsou holky stejně velký, že už to ta mneší dohnala, od té doby o velikosti a tak nic nevím.
Váhový rozdíl by neměl být prý větší jak 500 g, u jednovaječných co mi říkal dr., musí být přiměřeně stejně vyživovaný. Co se týče Brna tak nevím kde hceš rodit, ale co jsem slyšela od jený holčiny tak v Bohunicích jí vůbec císaře nechtěly udělat…abych řekla pravdu, přesně bych se bála komplikací, u dvouvaječných ještě pokud by byly hlavou dolů, klidně, ale u jednovaječncýh bych měla větší strach… měla císaře podruhý, u starší dcery jsem rodila císařem jelikož byla obřík a já měla vysoký TK a dr. řekl, že bych normálně neporodila ani zanic a teď byl císař jasnej od začátku, u dvojčat si neradi vezmou na triko, že se něco stane a když už by byly kopmplikace a dítě v porodních cestách… Hodně si maminy chválí Boskovice
mám známou, která rodila v Bohunicí dvojvajecny, nechali ju prirozene a ta co sla druhá tak ji museli krisit jelikoz tam byla dost dlouho, toho se bojim prave. Ja pujdu na Obilnak, uz jsem tam rodila syna tak snad to bude take v poho ![]()
Teda já obdivuji všechny ženy který rodily dvojky přirozeně… Já jsem z toho měla takovej strach, protože kamarádka má dvojky taky přirozeně, ale chlapeček to bohužel neustál, byl přidušený a má těžkou DMO. Fakt jsem měla nahnáno. Celý těhotenství to u mně vypadalo na přirozený porod - měla jsem nervy neskutečný a holkám v břiše jsem domlouvala ať se otočí do nějaký nepříznivý polohy… ![]()
Vyslyšely mně a dva dny před porodem se otočily obě na příč, takže jsem šla na sekci. Měla jsem chuť toho doktora obejmout, když mi to řekl.
![]()
Za pět dnů jsme byly doma a holky vážily 3090g a 2960g…