Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Tutunka30 píše:peggy vyzkouším tvoji metodu modlení
No faaakt, já jsem jim každý večer před spaním říkala, aby byly hezky šikovný o otočily se do nějaký hodně zkur… polohy, aby je pěkně doktůrci vyřízly…
![]()
Náhodou se jim to povedlo mooooc dobře…
![]()
ja je zase prosím, aby byly mooooooooooc hodny, zdravý a v noci spinkaly aspon 3 hodky. Ted k tomu pridam polohu pricnou ![]()
Tutunka30 píše:ja je zase prosím, aby byly mooooooooooc hodny, zdravý a v noci spinkaly aspon 3 hodky. Ted k tomu pridam polohu pricnou
Musíš chtít ale obě polohy příčné. Já jsem měla jednu příčku ještě ve 37. týdnu a to prý nebyl ,,žádný,, problém…Možná pro doktory, ale pro mně teda nepřekonatelnej…
pak to holky vzyly bokem obě a bylo po starostech…
Mně řekl rovnou, doufám, že Vám je jasné, že to bude opět císař, s tím rovnou počítejte ![]()
Peggy, kamarádka bohužel o miminko druhé přišla, nastala komplikace a bylo to v… ale může si za to sama, ona trvala na přirozeném porodu a bohužel se jí to nevyplatilo
Nadává si do dneška
Ahoj Tatunko,no dnes jsem jse dozvedela ze jelikož jsem v 35+0 tak mám nástup v uterý příští týden do porodnice a budou mě připravovat na porod,docela mám depky.Holky jsou jinak vpořádku mají jednu placentu a je jim prej dobře jen už nechcou dále čekat jelikož holky jsme počali spontálně tak to tam všichni obdivujou.Mám docela strach a tak holkam povídám že by mohli raději třeba o víkendu chtít jít ven sami.Nesnáším nemocnice a ještě tam týden před ležet mě děsí.No hlavně at vše dopadne dobře,už se na ně moc těšíme.A od kud jsi?Já Brno. ![]()
Tutunka30 píše:ja je zase prosím, aby byly mooooooooooc hodny, zdravý a v noci spinkaly aspon 3 hodky. Ted k tomu pridam polohu pricnou
ja jdu take na obilnak take jsem tam rodila syna a vpohode ale nevim teda jak na tom budou holky,mam je hlavičkama dolu a zatím mi nikdo ani nenaznačil že by měli jít řezem a pan dr vlašín mi řek že pujdou normálně.
Tutunka30 píše:
mám známou, která rodila v Bohunicí dvojvajecny, nechali ju prirozene a ta co sla druhá tak ji museli krisit jelikoz tam byla dost dlouho, toho se bojim prave. Ja pujdu na Obilnak, uz jsem tam rodila syna tak snad to bude take v poho
Sondi také Brno, také jsme počali prirozene, ani v rodine nemame dispozice nic, jen jsme se cca rok a pul snazili o sourozence, samo jsme chteli parecek, tak nam to takhle pekne vyslo
Moc ti drzim pesti at to dobre dopadne, s tim prirozenym porodem jsi me prekvapila a ja naivne ziju v tom, ze si reknu o cisar
asi nereknu, nechaji to tak jak to pujde, tak mam zas o neco malo vetsi depku no. To te tam budou tyden pozorovat a pak porod vyvolaji? No jeste vyvolavanej porod to tak, ten je vic bolestivy ne? No mam se na co tesit
Urcite sem jeste pisni jak to jde a pak hlane az budes doma s babulkama a napis jake to na tom obilnaku s dvojkama je. Moooooooooooooooooooooc drzim pesti a vse dobre dopadne, URCITE!!!!!!!!!
![]()
Sondi, vy máte v rodině dvojčátka? My máme dvojky přirozeně a nečekaně, původně jsem myslela, že praprababička byla z dvojek, ale nebyla, takže u nás vůbec dvojčata nemá nikdo v rodině, příroda nám nadělila
ale jsem jí vděčná, sice máme místo dvou dětí tři, ale už bych neměnila
![]()
grepik píše:
Mně řekl rovnou, doufám, že Vám je jasné, že to bude opět císař, s tím rovnou počítejte
Peggy, kamarádka bohužel o miminko druhé přišla, nastala komplikace a bylo to v… ale může si za to sama, ona trvala na přirozeném porodu a bohužel se jí to nevyplatiloNadává si do dneška
Toho jsem se taky hrozně bála, že se může něco přihodit a druhému mimču se něco stane. Navíc holky se nikdy nedaly na CTG natočit, když chytly jednu tak se ztratila druhá…Takže jsem vyšilovala, jak to jako budou dělat u porodu, tak mi řekli, že si poradí…No nevěřila jsem jim ani slovo… ![]()
Ahoj holky,vyvolávanýho porodu se vůbec nemusíte bát,já mám malýho vyvolávanýho a malá šla o týden dřív a žádnej rozdíl v bolestech v tom není,vyjde to tak na stejno. Teď čekám dvojky a zavžuju kam jít rodit,jestli Bohunice nebo Obilňák,obě děti mám rozený u Miloušů,ale tam prej nejsou s vybavením nic moc pro dvojky,nehledě na to,že je tam jen jeden nadstandart…Na obilňáku mají taky nadstandarty? Vím,že v Bohunicích jich mají 6,ale nevím jak na Obilňáku
Ja mam sice jedno ditko, ale chtela bych napsat vyvolavanym porodu.
Mi praskla voda a potom nic. Jelikoz jsem mela pozitivniho streptokoka, nemohli me nechat cekat, takze vyvolavali kontrakce.
Jen dali do pipi tabletku
to je zezacatku cely a VETSINOU to staci ![]()
Ahoj Tatunko dvojky nemame nikde proste jsme pocali v Recku a pan buh chtel abychom meli dve,ale jsem za ne rada bude veselo.Mam 15l syna a on se moc tesi.No myslim ze si o cisař určo mužes říct je to tvoje volba a tvoje rozhodnuti.No jak tam budu na vše se optam mam tam znamou porodní asistentku tak ta mi vse rekne.Jak prijdu domu urco se hned ozvu ale jestli mi posles na sebe cislo mohu ti napsat nebo se muzeme pak i nekdy sejit jak budes mit dvojky take na svete,budu rada.Bydlim hned nad obilnakem tak to mam i kousek ale netesim se na utery nemam rada nemocnice a jeste kor kdyz tam musim lezet.No modlím se a rikame to i holkam at se jim chce ven o vikendu ale nevim jestli poslechnou.Dívej jsem Pavla a napisi ti tel do soukrome zpravy kdyz budes chtit napis mi ho tam take.A nemej strach jsme holky statecne a zvladneme to ver tomu.
prave ze nemame prislo to nejak samo na nas ale nekdo zacit musi.
grepik píše:
Sondi, vy máte v rodině dvojčátka? My máme dvojky přirozeně a nečekaně, původně jsem myslela, že praprababička byla z dvojek, ale nebyla, takže u nás vůbec dvojčata nemá nikdo v rodině, příroda nám nadělilaale jsem jí vděčná, sice máme místo dvou dětí tři, ale už bych neměnila
![]()
![]()