Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Já taky zatím chodím do práce, i když neschopenku mi doktorka taky nabízela. Zatím to zvládám a to chodím ještě po práci vyzvedávat dceru do školky. Ale někdy je to boj, to mám pocit, že nedolezu domů ![]()
Včera jsem byly na screeningu, tak zatím je vše ok, prckové nám mávali a mrskali sebou, byla to sranda. Doktorka se už dokonce odvážila spekulovat u Áčka o pohlaví, prý to vypadá na pindíka… Tak byl manžel šťastnej (byl tam se mnou), já si spíš v duchu říkala „hlavně aby i ten druhej nebyl chlapeček“, protože bych preferovala buď páreček nebo dvě holky, nevím, dva kluci mě nějak děsí ![]()
Holky, platili jste si ten screening? U prvního těhu jsem od začátku chodila už do Podolí a tam bylo vše zadarmo, teď jsem ale u své gynekoložky, která má v ordinace UTZ a ten screening si provádí sama, ale chtěla za to po mně 800,–. Prý to pojišťovna nehradí… Tak nevím, co si o tom mám myslet.
Listicko,ja teda nevim,jdu teprve na prvni UL pristi tyden,v tom 13 tydnu a to vim,ze se plati 1500,ale to neni povinne mela jsem to tak i u prvniho tehotenstvi,ale ze bych pak jeste neco platila,to si teda opravdu nevzpominam,to by zase musel byt nejakej super zlepsovak ,co by pro nas maminy neudelali ze?Jako by nestacilo,ze zrusili porodny,ted by teda rozhodne bodlo ![]()
lenka 77 píše:
Listicko,ja teda nevim,jdu teprve na prvni UL pristi tyden,v tom 13 tydnu a to vim,ze se plati 1500,ale to neni povinne mela jsem to tak i u prvniho tehotenstvi,ale ze bych pak jeste neco platila,to si teda opravdu nevzpominam,to by zase musel byt nejakej super zlepsovak ,co by pro nas maminy neudelali ze?Jako by nestacilo,ze zrusili porodny,ted by teda rozhodne bodlo
Tys platila dokonce 1500? Měla jsem na mysli ten screening na vývojové vady ve 13. týdnu, takže to myslíme obě stejně. Jinak ultrazvuky normální mi dělá doktorka co každou kontrolu, tj. každých 14 dnů a za to jsem ještě nic neplatila. Jen mě překvapily ty vývojový vady, že se platí…
jj plati,neni to povinne,ale kazdej si to stejne necha radsi udelat,pak ty dalsi vyvojove vady v tom myslim 20 a pak 30 tt,tak ty uz hradi pojistovna.Jo ja platila 1500 a ted uz mam papir od doktorky tak je tam psany zase 1500 Brno je asi drahy,ale je to teda bordel melo by to byt vsude stejny.Ale pojistovna proplaci 800 kc pro tehotny,tak aspon to si necham vratit mam minesterstvo vnitra,no taky zadne slava 800,ale prece jim to nenecham ![]()
Ahoj holky tak jsem zpět z poradny vše ok. Utz mi budou dělat příští týden ve 20tt tak mě vyšetřil vnitřně. Jinak nevím jak se miminka maji od 12tt jsem je neviděla - doktor mi řekl že není třeba- a můžu prý chodit cvičit pro těhotné . Překvapilo mě že ani neposlouchál srdíčka. asi budu hledat jiného gynekologa
Kátísek píše:
Noo me taky rikala ze by mi napsala neschopenku, ale netrapili me zadné potize a kdyz jsem tam ted byla v patek tak jsem ji to rikala s tou praci, ze do konce dubna a pak budu doma v klidu( a holt kdyby se neco delo, tak neschopenku,ale k poslednimu dubnu by me museli uschopnit abych mohla podepsat tu vypoved dohodou s odstupnym…) takze do konce dubna chci ale chodit do prace, brisko mam zatim tak na maly, neni to hrozny a par tydnu to vydrzim:) uvidime..ale jsou to dva mesice, tak mit snad bricho jako buben nebudua kdyz tak neshcopenku na mesic a pul..
Oni jsou dvojcatka rizikovy, to je pravda, bud rada, me tizi spis penize… ale samozrejme je mi prednejsi zdravi, ale zatim se citim dobre
Joo taky bych chtela parecek, ale uvidime co pritel vyrobil
a jak dlouho jste se snazili( smim-li byt tak smela a zetat se:))
já v srpnu vysadila prasky a v prosinci jsme pocali a v lednu jse se to dozvedela
My jsme se snažili 4 roky. Manžel má špatný spermio a řekli nám, že normální početí nebude možné… Byli jsme 2× na IUI, v listopadu bylo poslední a když to nevyšlo, tak jsem si řekli, že teď na to kašleme, že si dáme oddych a uděláme si hezké Vánoce a Silvestra na horách. No a 4.1. jsem měla // na tt
Takže je to krásný pocit ![]()
Lištička3253 píše:
Já taky zatím chodím do práce, i když neschopenku mi doktorka taky nabízela. Zatím to zvládám a to chodím ještě po práci vyzvedávat dceru do školky. Ale někdy je to boj, to mám pocit, že nedolezu domů
Včera jsem byly na screeningu, tak zatím je vše ok, prckové nám mávali a mrskali sebou, byla to sranda. Doktorka se už dokonce odvážila spekulovat u Áčka o pohlaví, prý to vypadá na pindíka… Tak byl manžel šťastnej (byl tam se mnou), já si spíš v duchu říkala „hlavně aby i ten druhej nebyl chlapeček“, protože bych preferovala buď páreček nebo dvě holky, nevím, dva kluci mě nějak děsí
Holky, platili jste si ten screening? U prvního těhu jsem od začátku chodila už do Podolí a tam bylo vše zadarmo, teď jsem ale u své gynekoložky, která má v ordinace UTZ a ten screening si provádí sama, ale chtěla za to po mně 800,–. Prý to pojišťovna nehradí… Tak nevím, co si o tom mám myslet.
Tak to jsme na to stejně, taky mám strach s chlapečků, jeden ať tam je, ale to druhý…
Naši budou mít stěma našema už 7 vnoučat a zatím máme 4 kluky, tak by jsme chtěli probořit ledy. Screening si měla teď ve 13tt? To totiž pojišťovna nehradí, hradí až ten v 16tt. U nás platíme 900,–
haifa1 píše:
Ahoj holky tak jsem zpět z poradny vše ok. Utz mi budou dělat příští týden ve 20tt tak mě vyšetřil vnitřně. Jinak nevím jak se miminka maji od 12tt jsem je neviděla - doktor mi řekl že není třeba- a můžu prý chodit cvičit pro těhotné . Překvapilo mě že ani neposlouchál srdíčka. asi budu hledat jiného gynekologa
Teda to je divné, já je vidím každý UTZ. Nejdříve mi dr.dělala vnitřní, vždy je změřila a teď naposledy už normální UTZ. ![]()
Ahoooj…
ja mam v papiru napsano ze ve 12. tydnu probehne prvni screening,ale udelala mi briskni ultrazvuk a nic nerikala a nic jsem neplatila( mohla jse si sama dojet na naké testy kuli downova syndromu za 1200) ale jinak nic a v 16. tydnu i chce brat krev a delat cytologii..takze vubec nwm..
Přeju hezký den,
já jsem taky platila 900Kč ale ptejte se na svoji pojišťovně, já mám 205 a ta přispívá 1500Kč na těhotenství, na placené vyšetření a lékárnu.
JInak jsme 21týden, takže se blíží moje vytoužená hranice 25.týden, pak už budu mnohem klidnější…pak by to už nebyl potrat ale porod, sice hooodně předčasný ale šance dneska jsou…
Na neschopence jsem od prvního dne a musím přiznat, že je to dobře. Poslední měsíc pociťuju, že když se víc hýbu, tak mi začne tvrdnout břicho a zacím cítit stahy dělohy. Je to sice prý normální ale vypozorovala jsem, že když celý den lebedím, tak mám i břicho v poho. Mám velký strach, takže se hlídám.
U MUDra mě vždycky vyšetří klasika, na koze, jak vypadá čípek a potom normální sono, kdy všechno kontroluje. Ale je fakt, že kolem toho 12.tt mí dělal jenom vaginální sono a stejně víděl mimina i srdíčka.
Dřzim ti pestičky at ti vse dobre dopadne..taky se modlim aby u me mrnouskové vydrzeli co nejdele… zatim je mi dobre( tuk tuk tuk(abych to nezakrikla))..
ahojky,tak já za ult nic neplatila ale můj dr má jen vnitřní a nějak se mu nezdála na začátku velikost tak mě poslal na ult do nemocnice a tam jsem byla i teď ve 20týd a pak jdu ještě v dubnu jinak víc sledovaná nejsem,jo ještě jsem byla na ult u dětského kardiologa. Jo taky jsem si ještě přála holčičku a teď čekám dva klučíky a už jsem se s tím smířila jen ať jsou zdravý to je podle mě nejpodstatnější věc.Jinak zítra jdu do poradny tak uvidím co ten tlak,taky ještě půjdu jednou na vyš cukru měla jsem ho vyšší a začíná mě pálit žáha dost používáte na to něco?
teda holky vy už jste tak daleko… Tiše závidím a přeji hooodně štěstíčka. Tak mě začalo být až teď za poslední dva dny pěkně zle. Předtím vůbec nic, tak jsem to asi zakřikla. Mám strach jít sama ven na nákup, abych sebou někde nešvyhla.Hrozně se mi motá hlava a hrozný pocit na zvracení. Jak jste na tom s přibíráním a bříškama? Já už jsem od začátku přibrala 5kg
Holky…já zase špinim,jsem z toho špatná,je to každý týden.......
Ahoj holky,
ten screening v 1.trimestru je relativně nové vyšetření, které neplatí pojišťovny a bohužel doktoři rutinně na něj neupozorňují. Je zde vysoký záchyt vrozených vývojových vad (až 90%) a v časném stadiu těhotenství. Je spolehlivější než triple testy v 16 tt (hrazené pojišťovnou), které zvlášť u dvojčat častěji vychází falešně pozitivní. V zahraničí (i u pokrokovějších lékařů u nás) se už od triplů odklání a klade se důraz na tento screening, který se platí u různých lékařů různě (800-1500 Kč) ![]()
Jestli jste nic neplatili a nedělali vám před UZ i docela velký odběr krve, tak to byla asi jen normální kontrola, ne tento screening.
Více informací http://www.forumzdravi.cz/…i-i-trimestr