Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Urcite bude vse v poradku, vubec se nestresuj.. nekdo proste priznaky ma a nekdo nema, kazdé telo snasi priznaky jinak, takze se vubec nestresuj, vim ze to cekani je hrozne…
Je mozné ze se treba jedno z dvojcat jakoby vstreba( to mi rikala i dr) ale posledne byly oba velci 16 mm a uvidim ted v patek jak to bude,ale ze zacatku me taky napadalo ze se cokoli muze stat,ale postupem casu jsem na to nak nemyslela a ted to neresim, bud rada ze je ti dobre, co by za to jiny tehulky dali:) cekam dve a prijdu si jako kdybych tehotna nebyla:-D uplne bez priznaku:-D takze klíííídek, nestresovat se, delat si radost at se mimca udrzi:-)
Ahoj holky, také se přidávám s dvojčaty (přirozené početí). Jsem 24. týden a čekáme holčičky
Co se týče příznaků, také jsem skoro žádné neměla. Pouze mě bolela prsa, jinak nic. Ani špatně mi nebylo. Vlastně celé těhotenství je zatím velmi pohodové ![]()
Klarko moc gratuluju:) my mame taky prirozeno poceti:-) ale jsme v 11 tydnu takze jeste nevime co se nam postesti:)
Také gratuluju
A copak byste si přáli? My chtěli páreček, ale i tak jsme rádi a nakonec je stejně nejdůležitější, aby byly zdravé…
sandritkal píše:
Zdravím,
já taky dvojčata po ivf, konec 19.týdne.
už asi dvy týdny nezvracím ale jak jste taky psali u těch dvojnásobných příznaku těhotenství, tak u mě se to povedlo. O bolesti prsou asi nemluvím, a moje největší kamarádka byla záchodová mísa
To už je naštěstí pryč. Teď každou chvíli očekávám pohyby, už jsem několikrát pocítila takové to lechtání v podbřišku, což mi gyndař řekl, že to jsou první pohyby ale pořád si nejsem jistá. kamarádka je o týden víc a má už kopance jak hrom. Ale čeká jedno a už je dost velký, tak nevím, jestli to může být tím…
Ahojky, já první pohyby cítíla až po 20. tt a taky to nebylo ono, pořád jsem chtěla víc a víc
Ale s každým dnem byly intenzivnější a včera už je na dotek cítil i tatínek (jsem na začátku 24. tt) ![]()
Klára13 píše:
Také gratulujuA copak byste si přáli? My chtěli páreček, ale i tak jsme rádi a nakonec je stejně nejdůležitější, aby byly zdravé…
Ja bych rada holcicky nebo alespon jednu, ale nakonec hlavne aby byly zdrave. kdyz budou kluci, tak to bude jednodussi, protoze uz jednoho mame. doufam, ze to bude na ulz videt. s malym Jenikem jsme si pak uz povidala. jenom bych to mela horsi s jmenama. pro holky mam zatim jen jedno,ale pro kluky asi ctyri. ale muj maly syn v tom ma jasno. chtel by Andulku
a ja Kacenku, tak to asi dame do kupy ![]()
Klára13 píše:sandritkal píše:Ahojky, já první pohyby cítíla až po 20. tt a taky to nebylo ono, pořád jsem chtěla víc a víc
Zdravím,
já taky dvojčata po ivf, konec 19.týdne.
už asi dvy týdny nezvracím ale jak jste taky psali u těch dvojnásobných příznaku těhotenství, tak u mě se to povedlo. O bolesti prsou asi nemluvím, a moje největší kamarádka byla záchodová mísa
To už je naštěstí pryč. Teď každou chvíli očekávám pohyby, už jsem několikrát pocítila takové to lechtání v podbřišku, což mi gyndař řekl, že to jsou první pohyby ale pořád si nejsem jistá. kamarádka je o týden víc a má už kopance jak hrom. Ale čeká jedno a už je dost velký, tak nevím, jestli to může být tím…Ale s každým dnem byly intenzivnější a včera už je na dotek cítil i tatínek (jsem na začátku 24. tt)
ja myslim, ze to je fakt ruzny. ja citila pri prvnim tehotenstvi pohyby uz kolem 15tt-nebyla jsem si uplne jista, ale po amniu uz to bylo jasne. mozna jak mu ubrali vodu, tak jsem to vic citila. ale je fakt, ze mi rekla mudr po operaci slepaku, ze mam tenkou brisni stenu, tak jsem na to treba citlivejsi. ale nic bych si z toho nedelala ![]()
s pritelem bychom chteli chlapecka a divku,ale predevsim aby byly zdravé, takze o pohlavi nam extra specialne nejde, muzeme jen snit, pro holku mame zatim jen Karolina, a pro kluky Dominik a Matej, ale jeste jednu holku:-d ale nejak se nemuzeme schodnout:-D
Noo, me zatim nekopou(11+3:-D
) si asi jeste pockam:-D ale uvidime, kazdej je asi jinak citlivej:-)
Hlavne hodne zdravicka vsem tehulkam:-) ![]()
Holky.. poslednich par dni me poboliva bricho.. no bricho, spise ostra, nekdy tupa bolest, takove dloubani v oblasti vajecniku, proste nad trisly.. ne porad ale nekolikrat za den me tam dloubne, jako krec, neco takovyho, ani nwm jak to mam popsat, na leve i na prave strane, ale nikdy ne na obouch.. nevite cim to muze byt? nemate nekdo taky takovehle „problemy“? ![]()
To píchání mam snad celé těhotenství, hlavně vpravo okolo vaječníku. Stává se mi to především v posteli, když se nějak prudčeji otočím a někdy když prudčeji vstanu. Myslím, že to nic není. Akorát mě napadlo, že je to tím, že na tom pravém vaječníku mam jednu holčinu a když s ní nějak hnu, tak mi to asi dává sežrat ![]()
Kátísek píše:s pritelem bychom chteli chlapecka a divku,ale predevsim aby byly zdravé, takze o pohlavi nam extra specialne nejde, muzeme jen snit, pro holku mame zatim jen Karolina, a pro kluky Dominik a Matej, ale jeste jednu holku:-d ale nejak se nemuzeme schodnout:-D
Noo, me zatim nekopou(11+3:-D) si asi jeste pockam:-D ale uvidime, kazdej je asi jinak citlivej:-)
Hlavne hodne zdravicka vsem tehulkam:-)
Dominika jsem měla vysněného snad už několik let a nikdy by mě nenapadlo, že tam jako první nebude
Tak se bude muset o něj manžel ještě pokusit za pár let
Jinak pro holčičky máme vybrané jména Eliška a Kristýnka. Sice k sobě nijak neladí, ale ta byla dána hned od začátku ![]()
Však k sobe jmena ladit nemusi, ja nechci mit obe dve deti stejné a jsem rada ze budu mit dvojvajecne
a ani je nechci stejne oblekat kdyz budou stejne pohlavi…ale dvojvajecne, takze si upe podobny nebudou:)
Kdyz me to boli behem dne, vecer, rano, proste kdykoli, ne jen kdyz vstanu ci tak… zeptam se radeji dr ![]()
ahojky všichni,
všem velká gratulace k dvojčátkům,Kláře k holčičkám taky jsem si jednu ještě přála když jsem pak viděla ty dva mrňousky a vypadá to že je jasné že to budou kluci tak už se na ně těšíme i jména byly jednoduší Tomáš a Matěj,holčičku jsem chtěla Emičku a druhou jsme nevěděly jinak hlavně si přeji zdravé dětičky,oblečky mám nějaké neutrální ještě po malé takže né stejný ale nějaké hadříky stejné nebo podobné nakupuji,jinak teď už mám velké břicho a musím jíst menší dávky jídla jinak jsem nafouklá jak balon a už mě začíná trápit pálení žáhy jsem 22týd a už teď mi dá zabrat uvelebení v posteli a to se vždy těším jak večer padnu a usnu a nic než se naskládáme tak vstávám na záchod a pití. ![]()
fiebie píše:
ahojky všichni,
všem velká gratulace k dvojčátkům,Kláře k holčičkám taky jsem si jednu ještě přála když jsem pak viděla ty dva mrňousky a vypadá to že je jasné že to budou kluci tak už se na ně těšíme i jména byly jednoduší Tomáš a Matěj,holčičku jsem chtěla Emičku a druhou jsme nevěděly jinak hlavně si přeji zdravé dětičky,oblečky mám nějaké neutrální ještě po malé takže né stejný ale nějaké hadříkicho se už do 38 velikosti nevejdeyrosteo povyroste o kus dnes jsem užžchy stejné nebo podobné nakupuji,jinak teď už mám velké břicho a musím jíst menší dávky jídla jinak jsem nafouklá jak balon a už mě začíná trápit pálení žáhy jsem 22týd a už teď mi dá zabrat uvelebení v posteli a to se vždy těším jak večer padnu a usnu a nic než se naskládáme tak vstávám na záchod a pití.
ahojky jojo to ti věřím já to mám už ted na začátku 18tt každý den mi břicho povyroste a dnes jsem už nezapla ani zimní bundu moje bř
haifa 1: to mám taky teda bundu ještě zapnu ale asi ne dlouho nevim co budu nosit.