Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
fiebie píše:
Máme postiženou holčičku ale jestli to bylo jen porodem nevíme a nikdo to neřekne nemáme úplně dorřešenou diagnozu,dlouho jsem váhala jestli mít další dítě nechtěly jsme aby byla samotinká no tak jsme podstoupily umělé opolodnění a nějak se zadařilo až moc a čekáme dvě ze začátku jsem měla obavy ty mám pořád jak to zvládneme ale na ty drobečky se těšíme jen mám obavy z porodu ale každý to má úplně jinak.
fiebie - tak to je mi moc líto … chodím za kamarádkou do školky pro autistické a mentálně retardované děti a vím, jak je to náročné, i když si to samozřejmě neumím představit z pohledu rodiče. Každopádně myslím na Tebe a držím palce, aby bylo vše v těhotenství a při porodu v pohodě! A jestli je naděje na zlepšení u holčičky, tak držím pěsti!
fiebie píše:
Co kleště bych přežila ale měla jsem nějakou virozu,teplotu jela do nemocnice prvorodička no a nakonec jí vytáhly ale je postižená a nikdo neřekne jestli to bylo porodem,dlouho jsem s mimi váhala a teď čekáme dva kluky moc se těšíme i když to bude záhul a hlavně ať jsou zdravý.
malé je mi moc líto
a jaké vlastně má postižení, jestli se můžu zeptat?
katísku souhlasím s jaji3, že je zbytečné se takhle předčasně nervovat a nebo počítat s tím, že půjdu na císaře a plánovat si to tak. já se porodu taky nebála, prostě jsem to brala jak to mělo přijít, ať už tak či tak, hlavně jsem si přála, aby vše dopadlo dobře a nepotkal mě třeba předčasný porod. bohužel to dopadlo tak jak jsem nechtěla
člověk si to třeba může naplánovat, ale pak to může dopadnout úplně jinak. myslím si, že se zbytečně nervuješ. hlavně by si měla být v klidu a v pohodě aby bylo vše ok. miminka toho cítí hodně. ![]()
Noo to je u me problem, ja jsem celkove nervak a hrozne naladová, vylitnu i kvuli nejaky kravine, proste nervak no:-D
Ahoj holky,
díky za podporu malá nemá dořešenou diagnozu je mentálně postižená a má epilepsii je to náš miláček občas dá zabrat ale milujeme jí. Plánovaly jsme jí pořídit jednoho sourouzence no a čekáme dvě tak jsem z toho byla v šoku i jsem uvažovala o redukci ale s manžou jsme to zamítly když slyšel jak to probíhá a viděl drobečky na ult tak se těšíme malá miluje děti tak myslím že bude ráda že bude doma šrumec jen začátky budou krušné naštěstí mám skvělé rodiče co moc a moc pomáhají.Jinak máme vymalovaný pokojík a ještě pojedeme dokoupit novou postel pro malou a jednu postýlku a už budu v klidu kynout bříško roste snad každý den a už je to znát a to jsem 23týd.Jinak kluci už kopou že to cítil i manža ![]()
Ahoj fiebie, to je skvely ze vam mala dela jen samou radost a ze ji milujuje, takovejch lidi jako jste vy je malo:-ú preju stesti:)
A jak pises o ty redukci? to je prosim te co? nejak tomu nerozumim..taky cekam dvojcatka… a do kdy se da provest ta redukce?
My byly na ivf/umělé oplodnění/tak to jde že jednomu embryjku píchnou nějakou látku do srdíčka snad do 12 týd já už to nezjišťovala my s manžou měly jasno na miminka se těšíme a když uživíme dvě tak i tři. Sice máme malý byt 1+2 tak asi budeme s rodičema měnit a znova rekonstruovat ale až budou děti větší aby měly svůj pokojík a malá svůj.
JAko ze to jedno embryjko by se vstrebalo?? tak to mam brat?
Katísek:Přesně tak ale to dělají asi jen v centrech asistované reprodukce nebo možná ze závažných důvodů nebo když je tam miminek ještě více. Já to neřešila manžel byl rád že se miminka hezky chytla a teď je ještě donosit. Dneska jsem hotová bříško roste snad každý den kluci čile kopají teda myslím hlavně Tomíno na pravé straně ale nevím jak jsou poskládaní na ult měly hlavičky u sebe. ![]()
Fiebie, to ti moc moc preju at je vse v poradku a jste vsichni tri zdravi:) my taky cekame dvojcatka a nechavame to prirode, bud se udrzi nebo ne.. ale kazdopadne tam dva prcky mam:) v kolikatem jsi tydnu?uz kolem 20. kdyz kopoou ne?
Kátísek píše:
Fiebie, to ti moc moc preju at je vse v poradku a jste vsichni tri zdravi:) my taky cekame dvojcatka a nechavame to prirode, bud se udrzi nebo ne.. ale kazdopadne tam dva prcky mam:) v kolikatem jsi tydnu?uz kolem 20. kdyz kopoou ne?
Jsem 23 týd docela to uteklo ze začátku jsem měla strach aby vše proběhlo v pořádku testíky pak ult no teď ještě půjdu na test na cukr měla jsem ho zvýšený tak mě to čeká znovu a tak uvidíme,jinak udržet miminka co nejdéle v bříšku teď už se bříško zvětšuje snad každý den a než se večer v posteli uvelebím tak zase vstávám na záchod a to mě i v noci přepadne hlad.
Ahoj, můžu se přidat?
Minulý týden mi Dr. řekl, že čekáme možná dvojčátka (dle UTZ jsem byla na kontrole 7+4, dle PM 8+1), ale že si není jistý, protože jsou zřejmě za sebou tak to není pořádně vidět
Vzal mě krev a prý podle velikosti hcg v krvi, které neodpovídalo týdnu ve kterém jsem, bylo hodně vysoké, je možnost dvojčat velmi pravděbodobná. Poslal mě na UTZ jinam, jenže tam mě objednali rovnou až na 12 tt, což je až 20.3. Achjo, teď vlastně nevím na čem jsem…což je blbý, myslela jsem že by to už měl vidět…I když to, že čekáme dvojčátka je docela pravděpodobné, manželův děda je z trojčat:-(
jakojako píše:
Ahoj, můžu se přidat?
Minulý týden mi Dr. řekl, že čekáme možná dvojčátka (dle UTZ jsem byla na kontrole 7+4, dle PM 8+1), ale že si není jistý, protože jsou zřejmě za sebou tak to není pořádně vidětVzal mě krev a prý podle velikosti hcg v krvi, které neodpovídalo týdnu ve kterém jsem, bylo hodně vysoké, je možnost dvojčat velmi pravděbodobná. Poslal mě na UTZ jinam, jenže tam mě objednali rovnou až na 12 tt, což je až 20.3. Achjo, teď vlastně nevím na čem jsem…což je blbý, myslela jsem že by to už měl vidět…I když to, že čekáme dvojčátka je docela pravděpodobné, manželův děda je z trojčat:-(
Ahojky mě zprvu řekli že máme jedno a ve 12 tt na UTZ byli 2
takže uvidíš dnes jsem 16+6tt podle PM podle Utz o týden více.
Tak to chce vydržet ale já měla už od začátku takovou předtuchu
Moc moc gratuluju k tehotenstvi:) at jste zdravi:) ja byla dle menstruace 7+1 kdyz jsem sla prvne k doktorce a hned mi rekla ze jsou dve a dvojvajecny… takze nwm jak to je:( ale preju moc moc stesticka:)
jůůj, nebo budes mit taky trojcatka..:) dedi se to ob generaci, moje babicka cekala taky dvojcata.. ale ze to je z manzelovy strany.. ne z tvoji.. ale moc stesticku
![]()
Právě že ob generaci, tak jsem to trošku čekala, i když pořád jsem si říkala, že z manželovi strany je to pravděpodobné míň…a trojčata to už snad ne! Spíš to byla u dědy náhoda, že je tam jen gen vícečetného těhotenství víc nic…snad ![]()
No, právě, taky jsem si myslela že už by to mohl vidět, tak fakt nevím…docela ráda bych věděla jak to se mnou je…naco se mám připravovat ![]()