Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahojky holky,bechy k rýmě v těhotenství jsem toho hodně hledala a dle renomovaných lékařů krátkodobé použití sprejů typu Olynth, Nasivin… nevadí. Viz http://www.porodnice.cz/node/56183
Já si koupila Olynth pro děti s nižší koncentrací účinné látky a v pohodě to stačilo. Taky můžeš Paralen a na pití je dobrý čaj ze zázvoru s citronem a medem.
Nn, prave že dneska poprve a uz pak nic, zaclo mi to asi v 9:40 a po ty 11 to preslo uplne… takze nwm co to mohlo byt, ale nekrvacim, takze snad v pohode…
Já místo paralenu beru panadol, a taky je dobrej, ono v tehotenstvi toho muzes dcl dost, jen ve tretim trimestru uz ne,ale zezacatku to nevadi, vsechno to je v letackach…
katisek právěže v prvním trimestru se nesmí skoro nic kvůli účinkům na zakládající se orgány… Jinak Panadol je sice podobný, ale je to jako kdyby sis k Paralenu vypila ještě hrnek kávy - obsahuje kofein. ![]()
Prostě je nejlepší se jakýmkoli chemickým látkám v těhotenství vyhnout, ale jestli není zbytí, např. teplota nad 38°C, tak je pro dítě bezpečnější si ten lék vzít. Když se léky berou jen krátkodobě či jednorázově, tak to snad neuškodí. Ono je totiž málo studií o působení léků na těhotné, nebylo by to etické je dělat, takže se radši zakazuje skoro všechno.
Fakt jo???
me práve lekarnice rekla ze paralen nesmim, a dala mi panadol, ale tak diky bohu, to jsem jeste tehotna nebyla( mela jsem jen zpozdeni) ale diky…
katísek Já bych se neděsila, většina gynekologů ti schválí braní Paralenu, lékárníci často moc přehánějí. Navíc když si ty léky vezmeš tak 3 týdny po početí, tak to taky nevadí, protože ještě není tvůj krevní oběh propojený - není placenta. Můžeš se podívat na složení léků na internetu - dala ti ten Panadol nebo Panadol extra? Ten kofein je navíc v tom druhém, jinak oboje mají účinnou látku 500 mg Paracetamolum.
Pro úplnost dávám odkaz na názor doc.MUDr. Pařízka na užívání léků v těhotenství: http://www.porodnice.cz/…-tehotenstvi
ja od ty doby co jsem tehotna tak jsem zadnej prasek nemela, je mi dobre a nemam rymu ani kasel, takze to nak neresim. juuj, covece myslim ze to je panadol normalni.. nwm ani:-D tenkrat jsem mela horecky a pro prasek mi sel pritel a prinesl panadol s tim, ze mu v lekarne rekli, ze tehotna by nemela paralen( bral mi i tenkrat tehotensky test- ale jak jsem psala, to jsem tehotna jeste enbyla.. a od prosince co cekam, tak mi je dobre ![]()
To je teda zajímavé, když jsou to stejné účinné látky a jeden lék bys mohla a druhý ne
Ale když říkal, že pro těhotnou, tak to asi dala ten normální bez kofeinu (s kofeinem je účinnější).
Nwm prinesl a bylo to
a i v pribalovym letacku bylo, že ho muzu( jako tehotna) takze jsem to neresila..
Ale ted uz si na to dam pozor,ale budu doufat, ze leky potrebovat nebudu ![]()
Ja ani normalne, když jsem mela rymu, kašel, tak jsem nebrala prasky dokud mi opravdu nebylo zle.. lecila jsem to cajem s medem a pocenim ![]()
s těma lékama je to blbé. Na mě už taky něco leze
asi můžu děkovat těm mrazům… A to těď jím ovoce mnohem víc než normálně. Jinak vím, že Paralen je fakt jediné, co můžeme. Měla jsem ho taky,když jsem byla nachlazená a strašně mě bolela hlava. Vzala jsem si půlku. Ale asi záleží na tom, jak často každý analgetika zobe. Já skoro vůbec takže mě i půlka zabrala, jo a ledík na čelíčko ![]()