Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Tak to teda zavidim,taky bych brala baracek,ale manzel nechce ani slyset.A co se tyce te brigady,co ja se nahledala a uz i naletela,je to tezky,ted jsem opet na neco psala a zase po me chteli 600 kc,tak jsem se na to vykaslala.
No my bychom asi delala podkrovni byt na pude,ale taky by to stalo cca jen pricky, podlahy rozvody pres pul melounu a to nepocitam vybaveni atd.. . ale kdo vi jak to vsechno dopadne.. hlavne aby jsme to finance zvladly ted s dvema prckama a uz asi budu kupovat pleny do zasoby. Kočárek nam koupi rodice od pritele a z me strany rodina koupit asi postylky, vanicku, fusaky, zavinovacky..atd..takovy to mensi ale taky drahy.. uvidime uvidime..
Noo s tema privydelkama jsem taky jednou naletela, poslala 660 kc a pak mi poslali 20 ks letaku ze si mam sama podat inzerat a cekat az se nekdo ozve, takze jsem prisla o 660 kc upe za nic… bida…
jaji3: souhlasím s tebou, že každý týden se počítá, a že je těhotenství považováno za rizikové. doktorka mi ale nic takového neříkala, že se od 20 tt nechává doma. já chodila do práce do 28 tt, pak si vybírala dovču a ve 30 tt jsem už rodila.
lujami píše:
jaji3: souhlasím s tebou, že každý týden se počítá, a že je těhotenství považováno za rizikové. doktorka mi ale nic takového neříkala, že se od 20 tt nechává doma. já chodila do práce do 28 tt, pak si vybírala dovču a ve 30 tt jsem už rodila.
Už jsem našla i na netu, kde jsem o tom doporučení klidového režimu od 20 tt četla - http://www.porodnice.cz/dvojcata (zhruba v polovině obsáhlejšího článku)
„…Každopádně by maminka měla zůstat v pracovní neschopnosti v klidu doma, a to nejpozději od 20. týdne těhotenství, i když nepociťuje žádné potíže. …“
no tady aspoň vidíš, že každý doktor je jiný, i když s tou svou jsem spokojená byla, někdy až na výjimky, kdy jsem měla pocit, že nejsem v poradně, ale na běžícím pásu
věděla jak se cítím, jak mi je, ale odpočinek mi nedoporučila. nevím jestli by to i tak pomohlo...........nejspíš to tak příroda chtěla......................ale taky mohla ještě chvíli počkat ![]()
jaji3 píše:
Už jsem našla i na netu, kde jsem o tom doporučení klidového režimu od 20 tt četla - http://www.porodnice.cz/dvojcata (zhruba v polovině obsáhlejšího článku)„…Každopádně by maminka měla zůstat v pracovní neschopnosti v klidu doma, a to nejpozději od 20. týdne těhotenství, i když nepociťuje žádné potíže. …“
Tak uvidime jak mi bude a co mi rekne doktorka:) ted mi nic neni,ale muze to prijit ![]()
Ahoj holky,mohla bych se k Vám přidat?Čekám dvojčátka po IVF,termín 14.srpen..
dagmariana píše:Leyla píše:Fotečka je z jakého týdne ???
přikládám
dagmariana: gratuluji k dvojčátkům, první miminka? určitě teď musíš být šťastná
![]()
borůvka: jo určitě se přidej a taky gratuluji k dvojčátkům
![]()
Taky všem gratuluju k novopečenému těhotenství, my jsme dnes 9+1 dle posledni MS,ale dle doktorky nebo uzt jsme 8+0 takze nwm..ale dnes jsem si prinesla taky fotecky 4 za 50Kc vsechny, je to parada, budeme se tim chlubit:-D
Mám skoro dospělého syna......takže první né
Ale s manželem je to naše první po 14-ti letech
Jinak holky,můžete mi napsat jak vám bylo nebo je.Já se cítím hrozně dobře a jsem naprosto bez příznaků,kdybych neviděla ten ultrazvuk,tak nevěřím,že čekám mimi … ![]()
dagmariana píše:
Mám skoro dospělého syna......takže první néAle s manželem je to naše první po 14-ti letech
Jinak holky,můžete mi napsat jak vám bylo nebo je.Já se cítím hrozně dobře a jsem naprosto bez příznaků,kdybych neviděla ten ultrazvuk,tak nevěřím,že čekám mimi …
byla jsem na tom stejně...........necítila jsem se jako těhotná, bylo mi dobře, žádné zvracení, jen pár dní mi bylo jako bych měla jít např. na zkoušku, do práce:) takové nervozno v břiše, jinak úplně v pohodě. a byla jsem za to moc ráda, ptže jsem hodně slyšela, že když čekáš dvojčátka je to horší a větší šance, že člověku bude bývat hůř. já byla obrázkem toho, že to tak není a nejsem tu jediná ![]()
Ahoj holky, tak se k vám přidávám, taky čekáme dvojčátka, vím to od minulého týdne. Teď jsem dle MS 8+5tt, dle ultrazvuku jsou mimča ale o týden mladší, takže 7+5tt. Uz doma máme 2,5 letou Kačenku, tak jsem byla totálně v šoku, když mi to doktorka řekla, ztropila jsem jí tam hysterickou scénu, že to přece nezvládnu, že máme hypotéku, dítě, psa a chodím do práce, no sranda. Brečela jsem jak želva a furt jsem tomu nechtěla uvěřit. Až pak manžel mě uklidnil a překvapil, protože prohlásil, že je to super zpráva
V rodině žádná dvojčata nemáme a vznikly přirozeně
V pondělí jdu zase na kontrolu. Jen jsem strašlivě unavená, občas zvracím, když nezvracím, tak mám během dne několikrát pocit na zvracení, břicho mám nafouklý jak v 5. měsíci… Jsem zvědavá, jak to dlouho budu zvládat chodit do práce, i když nemám náročnou práci (státní správa), tak mám ale téměř nulovou energii a když přijdu z práce domů a vyzvednu dcerku ze školky (chodí do soukromé), tak už ani nemám sílu si s ní hrát a v osm, když jde spát, odpadnu na gauč a ihned usnu… Strach mám stejně jako lenka77, že to nebudu zvládat, když už doma jedno dítko mám ![]()