Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Kátísek píše:
ty joo, tak to je kruty.. to mas 5 deti? wow:) to obdivuju, ja mam strach jak to budeme zvladat s dvemi detmi…
S dvojky je to těžké prý na začátku ale pak je to super vyhrají si spolu - akorát pokud jsi prvorodička a ihned dvě to je fakt těžký ale zvládneš neboj až je uvidíš vše půjde samo
Kátísek píše:
a v kterym jsi tydnu? a odkud jsi?
já jsem z Tábora a jsem v 13+4tt
a řiško uz roste? ja jsem 7+5 a jsem od Mladé boleslavi kousicek, a jsi na rizikovym nebo chodis do prace?
Kátísek píše:a řiško uz roste? ja jsem 7+5 a jsem od Mladé boleslavi kousicek, a jsi na rizikovym nebo chodis do prace?
Jsem na rizikovém - krvácela jsem a mám placentu dole vzadu zasahuje k děložní brance - a asi to vypadá na jednovaječný zatím viděli jednu placentu takže uvidíme . Bříško po 12 týdnu viditelně vyrostlo i můj doktor řekl že je vidět že jsou tam dva
Ja byla u dr v 7+1 na prvni ultrazvuku a rikala ze to jsou dvojvajecny,ale ze je mozny ze se jedno jako vstreba, tak uvidim jak to pujde dal… noo tak to mi asi zacne rust taky
a zatim se citim teda dobre, nekrvacim, nezracim, nemam chute, zatim nic a jsem za to rada, uvidme co se bude dit dat
tak hlavne at je to vsechno v poradku ![]()
Kátísek píše:
Ja byla u dr v 7+1 na prvni ultrazvuku a rikala ze to jsou dvojvajecny,ale ze je mozny ze se jedno jako vstreba, tak uvidim jak to pujde dal… noo tak to mi asi zacne rust takya zatim se citim teda dobre, nekrvacim, nezracim, nemam chute, zatim nic a jsem za to rada, uvidme co se bude dit dat
tak hlavne at je to vsechno v poradku
Dva plodové obaly můžou mít i jednovaječný to by mě zajímalo podle čeho to poznal- mě doktoři říkali i v nemocnici že ještě se to nedá poznat jestli jsou dvou vaječný placenta může srust taky v jednu - ty jsi podstoupila umělé oplodnění nebo přirozeně my přirozeně a na první pokus
Jinak mě bylo špatně na zvracení od začátku - prý čím více je mi špatně tím je to lepší pro děti
Jo jo, to jsem taky četla ze kdyz zvraci zena tak je to lepsi pro deti,ale s tim ja nic neudelam, nebudu si vyvolat zvraceni :-d ale co znam, hodne zenskejm nebylo zle a deti maji zdravi, a treba jeste zacnu
v srpnu jsem prstala brat prasky a od prosince jsem tehotna, zadny umely, normalni soulozi
to nwm, me prave dr. rikala ze jsou dvojvajecny, protoze tam byly asi dva plody, treba to bude jeste v jedno sroslete, uvidime co priste
jak casto chodis na kontroly, me si pozvla po 14 dnech
ale co je u me tak nak jiny, jsem naka lenivejsi, vzdycky jsem prilitla domu a gruntovala, kazdy den a ted prijdu, drez je plny, premlouvam se k vytirani i k luxovani, nwm.. ![]()
Kátísek píše:
Jo jo, to jsem taky četla ze kdyz zvraci zena tak je to lepsi pro deti,ale s tim ja nic neudelam, nebudu si vyvolat zvraceni :-d ale co znam, hodne zenskejm nebylo zle a deti maji zdravi, a treba jeste zacnuv srpnu jsem prstala brat prasky a od prosince jsem tehotna, zadny umely, normalni soulozi
to nwm, me prave dr. rikala ze jsou dvojvajecny, protoze tam byly asi dva plody, treba to bude jeste v jedno sroslete, uvidime co priste
jak casto chodis na kontroly, me si pozvla po 14 dnech
Já po 3 týdnech
Kátísek píše:
ale co je u me tak nak jiny, jsem naka lenivejsi, vzdycky jsem prilitla domu a gruntovala, kazdy den a ted prijdu, drez je plny, premlouvam se k vytirani i k luxovani, nwm..
To aj já . je to prý normální - budeš víc spát je to velká zátěž na tělo . Mě u prvních 3 těhu nikdy nebylo zle a mám kluky a až ted jsem s říkala bud to bude holka nebo dvojčátka- 2 plodové obaly 2 dutinky neznamená že jsou dvojvajky - může být i jedno - ale uvidíš
Jj jasny, uvidime co rekne priste/10. unora/ spat se mi ani nak nechce, jen si vdycky sednu k pc natahnu nohy na gauc a celou pauzu doma sedim mam zkraceny uvazek( uz dva roky) a od pul 11 do pul 2 mam volno tak jezdim domu
ale hrozne jsem mela rada coca colu ale prestala jsem ji pit hned jak test byl pozitivni,ale vcera jsem na ni me desnou chut, tak jsem vypila celej litr
des,ale nemohla jsem si pomoct ![]()
Kátísek píše:
Jj jasny, uvidime co rekne priste/10. unora/ spat se mi ani nak nechce, jen si vdycky sednu k pc natahnu nohy na gauc a celou pauzu doma sedim mam zkraceny uvazek( uz dva roky) a od pul 11 do pul 2 mam volno tak jezdim domuale hrozne jsem mela rada coca colu ale prestala jsem ji pit hned jak test byl pozitivni,ale vcera jsem na ni me desnou chut, tak jsem vypila celej litr
des,ale nemohla jsem si pomoct
Jednou za čas nevadí nic
Já se přidávám teda k tomu,že jsem unavená pořád.A to skoro nic nedělám nevim jak bych to zvládla,kdybych chodila ještě do práce
Bechy a v jakym jsi tydnu? taky čekáš dvojčátka? jsi na neschopence?