Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Kátísek píše:
Jůůj holky tak to vam nezavidim ze krvácíte a nebo mate problemy s ulozeno uplacentou, tak hlavne aby vam to dobre vsechno dopadlo, ja jsem 7+4 takze u me je dost brzy na neco. Já pracuju jako prepazkova pracovnice- na maly poste a jsem sama sobe vedouci,ale chdoim dorucovat a obcast o je tezky, ale kdybych mohla tak bych sla na rizikovy hned,ale kdyz to vemu tak, bych se doma po par dnech dost nudila a hlavne s moji vejplatou 12000 bych z neschopenky mela polovinu.. nwm.. je to spatny… me je zatim tak nak fajne, jen poboliva furt brich a dnes se mi pred pul 10 udelalo fakt zle,ale rozdejchala jsem totak snad se to nebude opakovat
Já mám taky 12 ale hrubého a neschopenku mám 7 tisíc Kč no ještě že dohromady s přídavky na děti a manželem se dostanem na nějakých 29 tisíc no mohhlo být lépe ale i tak se dá žít - je to tak tak pro 5 lidí no a přibudou 2 ach jo
haifa1 píše:Kátísek píše:Já mám taky 12 ale hrubého a neschopenku mám 7 tisíc Kč no ještě že dohromady s přídavky na děti a manželem se dostanem na nějakých 29 tisíc no mohhlo být lépe ale i tak se dá žít - je to tak tak pro 5 lidí no a přibudou 2 ach jo
Jůůj holky tak to vam nezavidim ze krvácíte a nebo mate problemy s ulozeno uplacentou, tak hlavne aby vam to dobre vsechno dopadlo, ja jsem 7+4 takze u me je dost brzy na neco. Já pracuju jako prepazkova pracovnice- na maly poste a jsem sama sobe vedouci,ale chdoim dorucovat a obcast o je tezky, ale kdybych mohla tak bych sla na rizikovy hned,ale kdyz to vemu tak, bych se doma po par dnech dost nudila a hlavne s moji vejplatou 12000 bych z neschopenky mela polovinu.. nwm.. je to spatny… me je zatim tak nak fajne, jen poboliva furt brich a dnes se mi pred pul 10 udelalo fakt zle,ale rozdejchala jsem totak snad se to nebude opakovat
sandritkal píše:
Tak to vás je hodně. já mám sice nemocenskou větší ale i tak je to poznat. A představa, jaké náklady nás ještě čekají, nemáme pokojíček kočár nic… není to jednoduché. Od státu nedostaneme už ani porodné…haifa1 píše:Kátísek píše:Já mám taky 12 ale hrubého a neschopenku mám 7 tisíc Kč no ještě že dohromady s přídavky na děti a manželem se dostanem na nějakých 29 tisíc no mohhlo být lépe ale i tak se dá žít - je to tak tak pro 5 lidí no a přibudou 2 ach jo
O tom mi ani nemluv , je to síla že zrušili porodné , mohli nechat aspon pro maminy co čekají dvojčátka a více ..
a od jedné pani u nás budu si brát postupně vše postýlky za 2000Kč za obě s matrací atd peřinky i polštářky + lůžkoviny , zavinovačky , autosedačky takže každý měsíc něco
jo, je to opravdu hooodně spravedlivé… místo toho aby stát alespoň trošku podporoval rodiny, co budou mít děti a můžou si to alespoň trošku dovolit, tak to cpe těm, co toho jenom využívají. Byla bych nerada kdyby si to někdo vzal osovně ale poslední dobou už toho mám fakt plné zuby!!! ![]()
Jinak kočár, to je asi největší ořišek…
sandritkal píše:
jo, je to opravdu hooodně spravedlivé… místo toho aby stát alespoň trošku podporoval rodiny, co budou mít děti a můžou si to alespoň trošku dovolit, tak to cpe těm, co toho jenom využívají. Byla bych nerada kdyby si to někdo vzal osovně ale poslední dobou už toho mám fakt plné zuby!!!
Jinak kočár, to je asi největší ořišek…
Líbí se mi tyto zavinovačky , uvidím jestli růžovou nebo modrou nebo oboje ještě nevím co to bude max vezmu ty bílé a jeto
http://www.juliana.cz/detail.php?…
sandritkal píše:
já budu mít asi dva kluky tak na 60% ale zatím nic nekupuju
UŽ ti řekli,? nebo máš tušení?
haifa1 píše:Bechy píše:To tě chápu já jsem na rizikovém už od začátku - a ted jesli to vyjde daji mi neomezené vycházky protože mám jen 6 h denně
Aha tak nám zatím nic takového neřekli.Já začínám 9 týden tak je asi brzo na nějaké zákazy.Jsem ale už 14 dnů na neschpence kvuli špinění.Zítra kontrola a v úterý půjdu už zase do práce asi.popravdě jsem si doma docela zvykla,ale korunky jsou potřeba
Ahoj,s těma neomezenýma vycházkama bych to neviděla růžově.teď od nového roku je nový zákon ten povoluje jen 6 hodin vycházek.Co jsme s maminama debatovali tak jim to pokrátili,právě na těch 6 hodin.Udávájí důvod že těhotenství není nemoc.Ja sama jsem od srpna na nemocenské a mám 6 hod.denně a to jsem taky teď na rizikovce. Je to sice bordel s těma hodinama ale co naděláme. ![]()
A s porodným je to taky na prd…dostanou jej akorát nefachčenka a barevní.Kdo pracuje nebo pracoval nená nárok na dávky…tak krásně nám to pániposlanci zavedli. ![]()
macis30 píše:haifa1 píše:Ahoj,s těma neomezenýma vycházkama bych to neviděla růžově.teď od nového roku je nový zákon ten povoluje jen 6 hodin vycházek.Co jsme s maminama debatovali tak jim to pokrátili,právě na těch 6 hodin.Udávájí důvod že těhotenství není nemoc.Ja sama jsem od srpna na nemocenské a mám 6 hod.denně a to jsem taky teď na rizikovce. Je to sice bordel s těma hodinama ale co naděláme.Bechy píše:To tě chápu já jsem na rizikovém už od začátku - a ted jesli to vyjde daji mi neomezené vycházky protože mám jen 6 h denně
Aha tak nám zatím nic takového neřekli.Já začínám 9 týden tak je asi brzo na nějaké zákazy.Jsem ale už 14 dnů na neschpence kvuli špinění.Zítra kontrola a v úterý půjdu už zase do práce asi.popravdě jsem si doma docela zvykla,ale korunky jsou potřeba
A s porodným je to taky na prd…dostanou jej akorát nefachčenka a barevní.Kdo pracuje nebo pracoval nená nárok na dávky…tak krásně nám to pániposlanci zavedli.
Ty vycházky ti dají ale doktor musí zažádat na OSSZ a pokud je schváli vycgázky mohou být na 3 měsíce a pak se musí žádat znova
to mi řekl doktor:-) jeden je určitě kluk a druhý taky nebo možná pupečník:-) má blblou polohu tak uvidíme…
jo to jsem se s doktorem taky bavila, s tím moc zkušeností ještě není ale říkal, že to tak psal od 8do 20hod. a chodili mu ze sociálky, co to je za nemocenskou??? tak uvidíme, snad
sandritkal píše:
jo to jsem se s doktorem taky bavila, s tím moc zkušeností ještě není ale říkal, že to tak psal od 8do 20hod. a chodili mu ze sociálky, co to je za nemocenskou??? tak uvidíme, snad
Jedné mamině u nás už dali tak jásala štěstím tak já se dozvím 14 února až půjdu do poradny
taky deoufám, že to nějak vyjde. Ne že by se mi chtělo nějak moc ven v těch -11 ale doufám, že ta hnusná zima bude co nejdřív pryč. Spíš mi vadí, že ty vycházky tak omezujou.
sandritkal píše:
taky deoufám, že to nějak vyjde. Ne že by se mi chtělo nějak moc ven v těch -11 ale doufám, že ta hnusná zima bude co nejdřív pryč. Spíš mi vadí, že ty vycházky tak omezujou.
Pro těhotné na rizikovém je to nesmysl - aby maminy seděli doma a nemohli na vzduch třeba na lavičku za barákem,