Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Tak po delší době opět tady a koukám,že se pěkně rozrustáme.Všem nově příchozím gratuluju
Abych se přiznala tak jsem na při zjištění že jsou mimi dvě byla pořádně v šoku.
Jinak také bydlíme v 1+2 snad se sem všichni vejdeme
Naštěstí ložnici máme obrouvskou.
Jinak mi je stále dobře už si zvykám,že jsem doma.Zkoušeli mi žádat o neomezené vycházky,ale zamítlije ![]()
Bechy píše:jéé tak to je mi líto - některým maminkám dali - já mám placentu dole u děložního hrdla a krvácela jsem tak se modlím že mi neomezené dají - je to holý nesmysl aby maminka na rizikovém museli sedět doma nejde o to aby se courali celý den venku ale aby mohl ven když se cítí lépe
Tak po delší době opět tady a koukám,že se pěkně rozrustáme.Všem nově příchozím gratulujuAbych se přiznala tak jsem na při zjištění že jsou mimi dvě byla pořádně v šoku.
Jinak také bydlíme v 1+2 snad se sem všichni vejdemeNaštěstí ložnici máme obrouvskou.
Jinak mi je stále dobře už si zvykám,že jsem doma.Zkoušeli mi žádat o neomezené vycházky,ale zamítlije
čauky maminky
, včera jsem se úplně splašila bylo mi poprvé divně, hrozné bušení srdce, motala se mi hlava čekala jsem kdy sebou švihnu. Tak jsem ráno zaběhla k dr. - nízký tlak - prý je to ok, tak jsem v klidu. Hlavně že jsem viděla ty dva prcky, že jsou ok… Vždy si říkám jak nebudu brečet, ale v okamžiku kdy na mě otočí utz. bulím jak želva
Připadám si tak nějak labilní
![]()
bechy: gratuluji k miminkům, je škoda, že nemáš neomezenky.
haifa: souhlasím s tebou ohledně vycházek. je to blbost, aby maminka byla doma zavřená a mohla ven jen v určitou dobu. já jsem doma nebyla, chodila jsem až do konce do práce a nevím, jestli by mi moje dr. dala neomezenky. snad ano. ale ve svém okolí jsem se setkala s rozdílnými přístupy - někdo měl někdo ne. ono hodně záleží asi i na dr.
leyla: dobře, že je vše ok. já brečela po prvním UZ kdy mi zjistila dva prcky, a to až když jsme šli k autu. nějak se to na mě sesypalo
pak ale už při dalším UZ jsem byla ok, ale slzičky jsem udržela. bylo to ale krásný, byla jsem pak vždycky hodně dojatá. kromě genetiky, to jsem byla hodně nervózní, ale o to víc ráda, když jsem je viděla a dozvěděla se, že je vše ok. ![]()
Holky taky jsem bulela jak želva když mi v nemocnici řekli že čekáme dvojčátka - manžel jásal a večer šílel ted se oba tešíme je to už 4 týdny co mi řekli že čekáme dvojky
my to víme dva týdny, samozřejmě jsou to obavy zda to zvládnem, ale děsně se těšíme, neměnila bych
teď už ne ![]()
Leyla píše:
my to víme dva týdny, samozřejmě jsou to obavy zda to zvládnem, ale děsně se těšíme, neměnila bychteď už ne
to ti věřím a víš co je divné dnes jsem 14+5tt a zdá se mi že cítím pohyby - na jedné straně když hladí nad břišku tak se dělá malá boulička jako kdyby už reagovalo na dotek miminka vypadaj podle UTZ o týden starší - tak že by ??? třetího synka jsem cítila v 16tt tak by to mohlo být už ono ne?
přeposílám info
Výhodné předplatné časopisu Maminka
Ahoj maminky, narazila jsem na skvělou akci předplatného časopisu Maminka. Kdo kupujete nebo uvažujete o předplatném, tak nakoukněte zde
http://www.maminka.cz/…vou-a-darkem
na slevomatu zde:
http://www.slevomat.cz/…k-dle-vyberu
je tam velká sleva na roční předplatné a ještě k tomu dárek
haifa1 píše:Leyla píše:to ti věřím a víš co je divné dnes jsem 14+5tt a zdá se mi že cítím pohyby - na jedné straně když hladí nad břišku tak se dělá malá boulička jako kdyby už reagovalo na dotek miminka vypadaj podle UTZ o týden starší - tak že by ??? třetího synka jsem cítila v 16tt tak by to mohlo být už ono ne?
my to víme dva týdny, samozřejmě jsou to obavy zda to zvládnem, ale děsně se těšíme, neměnila bychteď už ne
Myslím že by to pohyby mohly být měla jsem to stejně ale pak jsem zase necítila nic a teď většinou cítím Tomína to bude fotbalista ![]()
haifa1 píše:Leyla píše:to ti věřím a víš co je divné dnes jsem 14+5tt a zdá se mi že cítím pohyby - na jedné straně když hladí nad břišku tak se dělá malá boulička jako kdyby už reagovalo na dotek miminka vypadaj podle UTZ o týden starší - tak že by ??? třetího synka jsem cítila v 16tt tak by to mohlo být už ono ne?
já si myslím, že by mohly, pomalinku..........i podle toho, když jsi u syna cítila pohyby již v 16tt. vícerodičky to už prý cítí dřív, prý to poznají. moc si to užívej:)
Ahooj holky… ja jsem dnes 8+7, stále se cítíme dobre takze pohoda:) my taky musime s bytem neco udelat mame 2+1 ale je to maly.. takze dilema a k tomu jeste 3 kocky doma a yorksira, takze bude pekne veselo ![]()
Joo to neni moc mily kdyz mate omezeny vychazky:( ale mate 6 hodin nebo tak nak ne? tak lepsi nez dratem do oka, ale je to blby, to nwm co bych delala ja, bysh se asi zblaznila, pac kazdou volnou chvili jsem vetsinou venku…ja zatim pracuju normalne a doufam ze budu jeste dlouho, ze se nic neprihodi..
A nevite jak je to s praci? kdyz dojizdim do prace vlastnim autem, ja ekde cetla ze ve 3. trimestru uz jako nemela dojizdet…
Ahoj holky, narazila jsem na vaši diskusi… taky čekáme dvojky.
katisek Já taky chodila do 16 tt do práce (také jsem dojížděla) a minulý týden při kontrole mi doktor už vážně doporučil zůstat na PN, protože dvojčata jsou vždy brána jako riziková a když trochu pohledáš na netu, tak všichni lékaři doporučují max. od 20 tt neschopnost. Od tohoto týdne totiž začínají nejčastěji komplikace, i když se cítíš dobře. Já se také cítím OK, ale může se to zvrtnout v okamžiku a u dvojčátek je rizikový předčasný porod, každý týden, který budeš mít mimča u sebe se počítá…
Ja jsem nastesti jeste na materske,nedovedu si predstavit,ze bych chodila do prace,je mi fakt dost spatne a pritom prvni tehu bylo cele naprosto v pohode.My teda mame 3 pokojovej byt,ale taky budou muset nastat upravy.No ale sranda to teda bude,hlavne financne.
Ahááá, me doktorka rikala ze to zalezi na me jak budu chtit,ale ze kdyz budu chtit napsat neschopenku tak ze mi ji napise kdykoli kdyz budu chtit.. ja tak stejne pocitala ze od cervence bych byla doma, porod mam mit v zari( dr rikala ze o mesic driv takze asi v srpnu) takze to bych byla cca v 30 tydnu… to uz je dost co??
mm tak uvidim jak to bude…
Nevite o nejaky práci na doma, privydelek tak za 2000 kc na mesic? na netu jsou samy lichvari, neda se nicemu verit, zda nemate treba neco vyzkouseného…
Joop, finance, to bude kruty… ale snad se to nak zvladne.. uvidime mno.. pritel si chce brat pujcku abychom predelali byt,ale ja jsem proti, ze nas to jeste vice zatizi, takze chceme zvednout jen postel a pod ni mit postylky( máme trimetrovy stropy) a malickou loznici tak to vyresime takhle a do budoucna planujeme stejne stavet… az se nak z pujcek vyhrabeme a po matersky pujdu do prace..