Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Holky, taky se u vás střídá těšení se s obavami? Já to mám jak na kolotoči - někdy jsem pár dnů natěšená, až ty prcky budeme mít u sebe a začne ten pořádnej mazec a po pár dnech zase spadnu do obav, jak to všechno zvládnu a vůbec jak zvládnu těhotenství, když už teď chodím pomalu, jsem furt zadejchaná a furt bych jen spala a o nic kromě Kačenky nemám zájem… Přijde mi, že když už mám jedno dítě a tím kolotočem od narození jsem si už jednou prošla, tak vím, co mě čeká a je to daleko horší než když bych ještě žádný dítě před tím neměla a nevěděla, jak moc to je náročný… Co myslíte? ![]()
Lištička3253 píše:
Holky, taky se u vás střídá těšení se s obavami? Já to mám jak na kolotoči - někdy jsem pár dnů natěšená, až ty prcky budeme mít u sebe a začne ten pořádnej mazec a po pár dnech zase spadnu do obav, jak to všechno zvládnu a vůbec jak zvládnu těhotenství, když už teď chodím pomalu, jsem furt zadejchaná a furt bych jen spala a o nic kromě Kačenky nemám zájem… Přijde mi, že když už mám jedno dítě a tím kolotočem od narození jsem si už jednou prošla, tak vím, co mě čeká a je to daleko horší než když bych ještě žádný dítě před tím neměla a nevěděla, jak moc to je náročný… Co myslíte?
Jsem na tom podobně jeden den prima druhý den únava a obavy jak zvládnu 3děti na druhou stranu mi teď hodně pomáhá manža a rodiče tak to celkem jde.
Jo jinak ahoj všechny,tak už máme nakoupeno v ikee tak jsem ráda že mi zase něco odpadlo ale byl to náročný den,měla jsem vytištěný seznam co nakoupit a ráno se mi v autě udělalo špatně a omdlela jsem tak mě manža zase doma vysadil a jel sám je vzornej a vše nakoupil. Bála jsem se vysokého tlaku a teď mám nízkej takže se hlídám ale už v pohodě ale občas se mi motá hlava ve čt jdu do poradny tak uvidíme,taky musím jíst menší porce jídla jinak je mi těžko od žaludku tak nevím do června daleko a já už jsem jak soudek.Po dvanástým týdnu mi bylo prima ale teď už je ta únava znát večer se těším do postele ale 2krát za noc vstávám na záchod a taky než se uvelebím to je taky umění a kluci začnou kopat když jdu hajat lumpíci ![]()
Ahoj holky. Můžu se přidat? Dnes jsem 11+3 a příští týden jdeme na screening. O tom, že čekáme dvojčátka jsem se dozvěděla už v 5tt, ale nějak jsem si to nepřipouštěla, ale teď když jsem viděla, jak na UTZ sebou šijou a mají už ručičky a nožičky, tak doufám že už bude vše v pořádku a moc se na ně těšíme ![]()
marketi píše:
Ahoj holky. Můžu se přidat? Dnes jsem 11+3 a příští týden jdeme na screening. O tom, že čekáme dvojčátka jsem se dozvěděla už v 5tt, ale nějak jsem si to nepřipouštěla, ale teď když jsem viděla, jak na UTZ sebou šijou a mají už ručičky a nožičky, tak doufám že už bude vše v pořádku a moc se na ně těšíme
Tak velká gratulace a vítej tu ![]()
Lištička3253 píše:
Holky, taky se u vás střídá těšení se s obavami? Já to mám jak na kolotoči - někdy jsem pár dnů natěšená, až ty prcky budeme mít u sebe a začne ten pořádnej mazec a po pár dnech zase spadnu do obav, jak to všechno zvládnu a vůbec jak zvládnu těhotenství, když už teď chodím pomalu, jsem furt zadejchaná a furt bych jen spala a o nic kromě Kačenky nemám zájem… Přijde mi, že když už mám jedno dítě a tím kolotočem od narození jsem si už jednou prošla, tak vím, co mě čeká a je to daleko horší než když bych ještě žádný dítě před tím neměla a nevěděla, jak moc to je náročný… Co myslíte?
Lištičko, naprosto mám to úplně stejný, včetně toho, že doma mám už taky tu jednu malou Kačenku ![]()
Marketi, vítej
jsme na tom zřejmě stejně, já jsem 11+4 a vím to také od 5. týdne ![]()
JJ urcite je to parada ze to je vsechno v poradku.. drzim pesticky aby vse klapalo porad dobre ![]()
Ahoooj maminky i nastavající maminky i nováčci:) vsem novopeceny tehotny oc gratuluju a hlavne zdravicko a zadne potize:)
ja jsem se dozvedela v 7+1 ze cekam dvojcatka, byl to sok, dnes jsem 12+4 a zatim dobry ![]()
A s těma náladama to mam taky tak.. jednou jsem stestim bez sebe a uplne lita ve vzduchu a jindy se desne bojim vseho co bude, jak to dopadne, zda vse bude v poradku… je to, jak pises, jak na kolotoci ![]()
Holky.. a mě po 16. tydnu preda uz porodnici pro riziková tehotenství, tekze nevite jak to bude? budu chodit na poradnu ke své doktorce nebo prave do ty porodnice kam me preda? ![]()
Gabčule já jsem 11+3
tak to je super
Jinak Kátísku, mě bylo minulý týden v poradně p.dr.oznámila že mě taky pošle do nemocnice a už po screeningu. Do poradny mám jít 22.3. a tam mi dá žádanku. Myslím, že to nic špatného není, asi budeme více hlídané a to je přeci v pořádku
Takže myslím, že nemáme mít z čeho strach. Jinak toto je mé první těhotenství a už se na drobečky moooc těším, jen mám pořád strach z toho zániku ![]()
Marketi
to ja se bojim taktéz aby se neco nestalo.. i ted kdyz uz budu na konci 3. mesice
taky to je moje prvni tehotenstvi.. takze uplne neznáma
jj to vi ze to neni nic spatného ze to bude vice hlidané.. ale jde mi o tu poradnu, zda uz jen v té porodnici nebo budu chodit i ke své doktorce… joo to mi rikala taky ze po 12. tydnu,ale posledne rikala ze po dalsi kontrole coz mam 30.3.
takze po 16. tydnu…
Kátí já myslím že poradna asi zůstane, protože mi dr.říkala, že budu chodit po 3.týdnech ![]()
ahááá, tak to jooo
uvidime co mi bude rikat
jen me musi nechat do konce dubna pracovat ![]()
A těšís se na prcky? a co by jste si s manzelem prali za pohlavi?
Kátí ty ještě pracuješ? Mě nechala hned od 5.týdne doma
Ale jsem radši, protože o mimi jsme se snažili dlouho a je zázrak že nám to takhle normálně vyšlo ![]()
Na prcky se těším moc. Pohlaví je nám jedno, hlavně aby jsme byli zdryví, ale tak nějek bych chtěla a přála bych si páreček
ale to bych už asi chtěla moc ![]()
A co ty?
Noo me taky rikala ze by mi napsala neschopenku, ale netrapili me zadné potize a kdyz jsem tam ted byla v patek tak jsem ji to rikala s tou praci, ze do konce dubna a pak budu doma v klidu( a holt kdyby se neco delo, tak neschopenku,ale k poslednimu dubnu by me museli uschopnit abych mohla podepsat tu vypoved dohodou s odstupnym…) takze do konce dubna chci ale chodit do prace, brisko mam zatim tak na maly, neni to hrozny a par tydnu to vydrzim:) uvidime..ale jsou to dva mesice, tak mit snad bricho jako buben nebudu
a kdyz tak neshcopenku na mesic a pul..
Oni jsou dvojcatka rizikovy, to je pravda, bud rada, me tizi spis penize… ale samozrejme je mi prednejsi zdravi, ale zatim se citim dobre ![]()
Joo taky bych chtela parecek, ale uvidime co pritel vyrobil ![]()
a jak dlouho jste se snazili( smim-li byt tak smela a zetat se:))
já v srpnu vysadila prasky a v prosinci jsme pocali a v lednu jse se to dozvedela ![]()