Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
aháááá.. ty joo tak to jooo..
A jak se stane, ze zenska mliko nema?
to mam blby otazky, ze? ![]()
no, to je otázka, jediné co vím, je, že mlíko se začíná tvořit po porodu, díky hormonu, který stimuluje mléčné žlázy. Ten hormón se tvoří dál, pokud je stimulovaná bradavka, takže dokud kojíš (nebo odsáváš), mělo by se mléko tvořit dál. Neovlivní to velikost prsou, menší můžou mít více mléka než prsa velká. Pak jsou takové ty babské rady, jako že máš pít meltu, nebo ty čaje pro kojící matky. Ale proč někdo mlíko nemá, nebo ho má málo…nevím…
Taky se říká, že se na tom podílí psychika, když budeš stresovat, jestli máš mlíka dost, tak ho mít dost nebudeš. A hodně na to prý zabírají homeopatika na podporu kojení. Ty ti může předepsat dětská doktorka, pokud homeopatii dělá
Ja jsem v porodnici brecela, ze mi netece mliko a ze ho urcite mit nebudu a sestricka me utesovala, ze kazda maminka ma mliko, ale asi je pak horsi ho udrzet. Taky si myslim, ze je nejdulezitejsi psychika a to stimulovani a cim driv zacnes kojit a ne odsavat, tim lip. Myslim si, ze nekdo proste nemuze vydrzet tu bolest, ulevuje si odsvanim cim dal casteji a ztraci mlicko, chce to vydrzet!!!
8tt
Takže mám ještě hooodně času ![]()
@Kátísek píše:holky, tak pockame az kačka porodi a vsechno nam to do detailu popise kolik mela hadicek, odkud a kam ji vedli atd
verulinku a ty jsi v jakém tydnu?
A co se tyce toho porodu…vubec se neboj, protoze vsechno to neprijemne okolo kompenzuji miminka, takze ti vubec neprijde, ze trpis, ale mas strasnou radost
Jo a ty hadicku na curani jsou super
to neni, ze curas do hadicky, ty vubeb necitis potrebu jit curat a tim padem vubec nevis, ze curas, ja byla zklamana, kdyz mi ji druhy den vyndavali ![]()
jůůůj, to teda jo..ale ja taky.. jsem 15 tt takze casu az az .. ![]()
No nic holky.. jdu spat, sice nejsem nejak moc unavena,ale jeste si asi prectu knizku a pak to zalomim.. tak se tu mejte a piste piste at mame co cist
![]()
Doporučuji ten předporodní kurz,součástí byla přednáška o kojení se sestřičkou-laktační poradkyní,měla to formou prezentace a dozvěděla jsem se běhěm hodiny a půl úplně vše.Když maminka stresuje a obává se,že nebude mít mlíko,tak ho potom nemá-psychika dělá hodně,takže klid,budeš plně kojit obě mimča,kterí budou tááák spokojené ![]()
Dobré ráno, dnešní noc byla hrozná. Už mě bolí kyčle i vleže, natož se přetočit z boku na bok ![]()
Dnes mám další kontrolu, tak doufám, že to zase nebude horší.
A odpoledne budu na zeď dávat dekoraci - obrázky krtečka ![]()
Děkuji, nejhorší je to čekání, mám tam být až v jednu. A ještě musím přežít sebevražedný holení
to je vždycky na půl hodiny a tý krve … jak z vola ![]()
dobré ráno holky, tak já už jsem taky doma.. obě miminka jsou v pořádku,
mají obě…odpovídají 7+1 + 7+0… no a pak šok.. z hematomu se vyklubalo nevyvíjecí se třetě.. nevím jak to nazvat no, jsou tam tři obaly, dvě s miminkama a třetí prázdný.. tak mám kontrolu ještě za týden ještě i s jedním doktorem, který dělá případné redukce, či jak se to jmenuje…
no tak tak.. moc doufám,že zůstanou jen dvě a nebudu muset do špitálu na tu redukci..
![]()
@elunaj no trojčátka,to by teda byl mazec:) Gratuluji k srdíčkum ![]()