Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Sopttíček
joo příští pondělí už budu mamča přesně za týden.Nejpozději.Pokud to samo nepřijde dřív.S tím porodem uvidíš,tam to hodně závisí na poloze miminek:)) ![]()
já mam teda hnedy vlasy, ale driv jsem mela i blond,a le bylo to uzasny teda
presne.. jezis, ty mas lupy jo??? se vsichni divili a neverili ze se mi loupe pesinka.. chjoo.. za chvili zase do prace.. ale uz jen na dve hodiny ![]()
holky a v jakym tydnu dr rekne zda to bude cisar ci prirozene? do kdy se miminka staci otocit aby to bylo prirozene???
Katko, to budeme držet palce ať vše proběhne jak má. A půjdeš pod celkovou narkózu nebo jen na epidural?
Katísku nevím, ale co jsem slyšela tak asi měsíc před porodem a u dvojek plánujou císaře nejpozději na 38tt takže kolem toho 32tt? ale nevím to jistě
aháááá, tak to joooo
ja jen abych se treba pripravila
psychicky
ja takovej nervak ![]()
No jasne ze kacce budem drzet pesticky a hlavne pak musi poreferovat jak to vsechno slo atd.. kdyz bude mit chvilicku casu se sem dostat ![]()
![]()
To já jsem taky a porodu se hrozně bojím odjakživa, ale dáme to
jsme holky šikovný
Teda nevím co se dneska děje, ale prckové řádí od rána. Sotva jsem otevřela oči začli kopat a ještě nepřestali…
ja jeste pohyby necitim.. kdy jsi je soptticku zacla citit.. a jak bys to popsala? ze te neco dloube nebo jak?
joo ja se teda bala hodne ze zacatku a ted to nak neresim.. spis jsem chtela cisare ale co ctu o tech cevkach tak budu radsi prirozene i kdyz se zase bojim nastrihu a sesiti
takze fakt nwm co a jak
necham to nahode..
Tak to já se nebojim,když mívám Ms,tak mám takové bolesti,že když jsem dostala porodní,byly naprosto stejné,takže já rodila každý měsíc
Ted jsem ráda,že MS nemám a mám od bolesto klid,takže na porod se i těším
,protože vím,že to tak hrozné nebylo a po porodu zase MS a bolest ![]()
Katí, pohyby jsem začala cítit 25.2. tj. asi před měsícem, na prvorodičku docela brzo, ale asi tam mají málo místa. Prvně to bylo jen takový polechtání zevnitř kolem pupíku, ale podruhé to byl kopanec, že to cítil i manžel ![]()
Teď už se mi objevují boule na břiše a nejlepší je když kopou oba najednou takže cítíš dloubanec u stydký kosti a zároveň až nad pupíkem.
Ještě mě zajímá, kolik jste přibraly? a jestli to není tajné jaká byla výchozí váha a výška? Mě každý odhaduje teprv na 3-4 měsíc jak mám malé bříško a zatím jsem přibrala 5,5 kg (výchozí 53 kg, výška 174cm)
Dášo, taky mám dost bolestivé MS kolikrát nemůžu ani fungovat v práci a musím se ládovat ibalginem, jestli je to podobné tak to jsi mě uklidnila (trochu
)
chci jen spinál,chci u porodu vnímat a děti hned vidět.Jinak od toho 32tt se opravdu už dvojky těžko přetočí,mě to řekli v tomto týdnu,že to bude císař.Katisku vše má své pro a proti,normální porod zase bolí jinak že.Si nevybereš,ty děti ze sebe nějak dostat musíš
A až je uvidíš,na bolest úplně zapomeneš neboj
budu vystreslá tu noc před,to je jasný,ani se nevyspím,ale dám vám hned vědět:))
Já měla u prvního výchozí 51kg 172cm a šla jsem rodit 82 kg
Ale od 26tt jsem ležela na udržování až do 35tt a nakonec jsem rodila 42tt+,kluk byl přenošnej a už ani nefungovala placenta,voda totálně zkažená a já na nervy ![]()
nooo sopptícku, ja merim nakejch 160 cm, vazim momentalne 71 kg a vychozi byla 69, byla jsem takova plnejsi.. ne vylozene tlusta jak sumo, ale oplacana.. takze jsem pribrala za ty 3,5 mescie max 2 kg.. divim se.. snad ot je ok..ale brisko uz je vetsi a jako tvrdsi tak snad rostou dobre
@Sopttíček
Jo je,jen intenzivnější,ale zase víš,že na konci je radost z miminka u MS nic
Dá se to vydržet,když jsem spadla ze skály z 8mi metrů,bolelo to víc ![]()