Poradna duly
Jana Čurdová
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat
@kamillka2
klidně i hlasitěji, tady bude diskuze pozitivního myšlení a samých šťastných správ, jak nám bobísci rostou!!!
Tak já záčínám 8tt a co se týká hladu tak ten nemám právě naopak začla jsem jíst méně. A to mi neni špatně
třeba mě to za dva týdny chytne a doma dají na lednici petlici
Jinak se zeptám máte těhotenské příznaky??? Já nemám jen jsi ráda zchrupnu i přes den tak unava a jak jste natom vy???
@Denisska
já jsem max. měla cca mezi 5. - 8.tt trochu žaludek na vodě a odpolední únava. Teď už kromě hladu a únavy nepociťuju vůbec nic.
@dennisska Já jsem v 11.týdnu a je mi špatně pořád, žaludek jak na vodě, občas zvracení, do toho astma, alergie, nízký tlak, šaloný tep
Vychutnávám si to se vším všudy
!!! Ale my jsme silné baby, to zmákneme! ![]()
@lilia81 píše:
@KačkaM - já jsem se právě proto rozhodla, neb všude se straší, jak jsou dvojčata rizikové a tak a že se může stát cokoliv, což je sice pěkné, ale takhle skupina bude pozitivní a já si myslím, že bychom si to neměly připouštět, protože ostatní nás děsí dost a tady to bude právě naopak!!!
Čteš mi myšlenky, nebaví mě a docela mě i vadí, že i lékaři se na mě pohlíží, jakobych neměla dožít rána, nevím jak to napsat, samože jsem to nyní trošku nadsadila, ale dojdu k sestře, ta řekne s hlasem nešťastným, vy budete mít dvojčátka, její strach v hlase mě akorád děsí, v lékárně pak to samé…nevím proč nás všichni stresují, není lepší myslet pozitivně? Stejně se na něco špatného nedá připravit a proč bych tím měla mrnňusky a sebe stresovat!!! Děkuji, nemám zájem!!!
Já si před každým UTZ opravdu říkám, že bude vše OK, nestresuji se už, a nepřipouštím si absolutně nic špatnýho
a to mě za chvíli čeká NT screening
NO stress!!! Docela jsem ze sebe mimo, protože do těhu jsem byla taková stresařka v životě, že mazec, asi mě dětičky změnily k rozumějšímu nadhledu ![]()
Ahoj, já 11. týden, zvracím už o trošičku méně (tzn. jen 2-3 denně) a spím tak 14hodin za den - ještě, že mám tu nemocenskou
Mám dotaz - čekáte jedno či dvojvaječné? ![]()
@Králičice Já dvojvaječné
S tou PN ti závidím, já jsem skončila po pečlivém plánu jak „hupkař“, skončila jsem na UP, tudíž nemám na PN nárok a už nemám ani žádný příjem
Je to mazec. A to že spinkáš Ti závidím, jelikož já jsem naprosto mimo s tímto, v noci absolutně nespím, jsem i dneska vzhůru od 4h a to přísahám, před těhu mě musel budit v 10h budík(mimo pracovní dny)…přes den mi to taky moc nejde spát…
No mě to dali kvůli tomu zvracení a i teď když to ustává mě doktorka do práce pustit nechce.. Naštěstí příjmy máme takové, aby se zvládla i nemocenská..ale je fakt, že už se těším, až mi bude líp a třeba začnu více využívat vycházek.. ![]()
Kdy jdeš na tu genetiku? Nevím proč, ale něják tak to považuju za zlomový okamžik těhotenství ![]()
@Králičice Genetiku, nebo prvotrimestrální screening? Já přesně nevím co mě vše za vyšetření čeká, resp. vím, ale nevím zatím kdy…zatím mám objednaný jen ten NT screening a to jdu 3.8. a asi to bude zlomový okamžik
Prý to je takové ještě nezkreslené, pak už prý vše může být zkreslené…
No já to pochopila tak, že je to to samé - před týdnem mi brali spoustu krve s tím, že výsledky se dozvím na tom screeningu (31.7). S tím, že na stránkách té genetičky píší toto : Vyšetření spočívá v odběru krve matky a podrobném ultrazvukovém vyšetření plodu. Riziko se pak vypočítává použitím sofistikovaného počítačového programu, a je většinou k dispozici ještě v den vyšetření.
Ahojky maminy ![]()
omlouvám se, že vám sem lezu, my máme taky dvojčátka ale už budou mít dva roky ![]()
Musím říct, že těhotenství bylo bezproblémové, prcci se narodili ve
38tt císařem a v pohodě. Ničeho se nebojte a na strašení kolem těhotenství nedejte, jen poslouchejte své tělo a hodně odpočívejte!
Přeju vám hodně štěstí a zdravá miminka
![]()
Jinak možná pozitivní info - manžel je z dvojčat a tchyně nevěděla do 7. měsíce
že čeká dvojčata. Navíc ji tvrdili, že mimi bude holka.. a jsou to dva kluci - dvojvaječní, ale úplně stejní
A narodili se zdraví a silní
a vydrželo jim to..
@KačkaM, @Králičice
já taky čekám dvojvaječná, za hodinu jedu na kontrolu, pže jsem o víkendu trochu krvácela, tak snad budou v pořádku. Mě čeká prvotrim.scr. 30.7., ale předpokládám, že mi budou brát krev a na dalším termínu bude UTZ, ale vlastně taky nevím, jak přesně to bude probíhat. Já si dnes asi požádám o rizikovku, v práci mám nervy a po tom víkendu na pohotovosti o další stresy nestojím. To je fajn, že jsme skoro stejný týden ![]()
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat