Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat
Ahoj holky, můžu se přidat? ![]()
Dnes jsem 8+1 a čekáme dvojčátka v půlce února. Doma mám dvouletého klučíka, tak jsem zvědavá, jak to všechno zvládneme. Hlavně teda to moje těhotenství, které je superrizikové, jelikož jsem první porod měla předčasný.
@dindinka jééé, tak to jsi moje spřízněná duše
Já rodila 35+2, ale byla v tu dobu už pět týdnů v nemocnici na gynipralu a jak mi ho vysadili, tak byl malý do dvou dní na světě. A jak to prožíváš, máš strach, že se to bude opakovat? Mně totiž doktor docela dost straší ![]()
Holky, co už máte doma dítko, jak jste to pobraly, že místo dvou budete mít děti tři? Já jsem se s tím srovnávala 14 dní, ale už to pobrala a říkám, že máme s manželem velké srdce a lásku dáme všem třem
My to máme trošku komplikavané s bydlením, máme v současné době 2+1 v rodinném domku, tak nás čeká v brzké době rekonstrukce.
@vojkat Ahojda, tak tě vítám mezí nás 3v1
Přeju hodně štěstí, aby to tentokrát dopadlo lépe… ![]()
Ahoj holky, tak u nás další sono nedopadlo…a příroda si to vyřešila po svém
jeden prďolka to vzdal, máme jen jedno srdíčko. Ještě jsem pozvaná na další kontrolní sono ve středu, aby se skontrolovalo, jestli se nerozbuší i druhé srdíčko, ale v to už tak nějak nevěřím, v 8tt je už pozdě…
tak si to hezky užívejte a držte se. Já jsem se na dvě mimi už těšila, ale teď se utěšuju tím, že s jedním miminkem bude to těhotenství méně rizikové… Ať vaše miminka hezky prospívají ![]()
@maca36 Ale neee
To je mi moc líto…No hlavně že to nevzdali obě!!! Máš pravdu, budeš to mít méně rizikové a více v pohodě po porodu…
Ale zůstaň u nás, pokud budeš chtít… ![]()
Ahojte holky
Můžu se vetřít mezi vás? Také čekám dvojčátka, jsem 10+4tt a jelikož už doma dvě děti mám, tak jsem jěště stále v šoku ![]()
@Iw87 No pane jo…
Tak to se ti nedivím…, to bych taky byla v šoku
Tak vítej mezi námi
A jak ti je…? A to tedy přirozeně..? ![]()
Ahoj, můžu se k Vám přidat do skupinky? Čekám dvojčátka, jsem 7+2, termín podle kalkulačky cca půlka února. Máme je z IVF - KET. Doma máme syna 16měsíců také z KET (stejná vajíčka
jen pokračování po dvou letech). Lucka
Maca36, mrzí mě, že to nevyšlo, ale i tak je dar být těhotná.
Gratuluju vojkat, lulax i IW87. Každé dítě je zásah do zažitých stereotypů, co teprve dvě najednou. Cesta jen k tomu, abych byla těhotná, byla trnitá. Abych porodila dvě dítka musím ujít taky kus cesty - v pátek jsem špinila a znovu si uvědomila tu křehkost. Ale nestahujme gatě před brodem. ![]()
Zítra jdu na plánovanou kontrolu, to budu mít vysněný cíl zase blíže.
@ZuzkaaD píše:
@Iw87 No pane jo…Tak to se ti nedivím…, to bych taky byla v šoku
Tak vítej mezi námi
A jak ti je…? A to tedy přirozeně..?
Při první kontrole mi Mudr. potvrdil těhotenství s jedním miminkem a na druhé mi s usměvem vzdělil, že tam je další drobeččekNo, z lehu jsem vyzkočila do sedu a cítila jsem se na omdlení. Počali jsme je přirozeně, přítel má dvojčátka v rodině. Jeho otec pochází z dvojčat. V 18 letech jsem byla u kartářky a ta mi řekla, že budu mít v životě 3 děti..No, tak ted už vím, že 4
Přítel je štastný, protože dítě jěště nemá, ale já se toho dost bojím. Ze začátku bylo jedno mimi o přesnou půlku menší než to druhé a za týden už byl stejně velký
,tomu taky nerozumím. Jinak se cítím celkem dobře, ale nesmím cítit maso nebo jít do potravin
a už ted mám docela velké bříško což mě taky děsí. A co vy holky jak se cítíte?
Termín porodu, jěště nevím, ale ted jsem 10+5,tak mi to vychází na začátek unora..ale dvojčátka se prý rodí dřív, tak nevím. A čekáte jednovaječné nebo dvojvaječné? My dvojvaječné
@Iw87 píše:
Termín porodu, jěště nevím, ale ted jsem 10+5,tak mi to vychází na začátek unora..ale dvojčátka se prý rodí dřív, tak nevím.
Iw87, já jsem dnes 10+4 a termín porodu mi přitom vychází u 40 týdnů na 30.1.2013 a ten 38. týden, kdy mi doktor říkal, že se údajně nejpozději (byť nepřirozeně, protože po 38. týdnu roste úmrtnost a dvojčátka prý zrají rychleji) rodí dvojčátka, vychází na 14.1.2013. Tak to mám i v těhotenském průkazu…
Jeje ona už je diskuze dvojčátka 2014
ten čas strašně letí ![]()
holky držte se a nebojte se
já mám dvojčátka (říjen 2012) a donosila jsem je až do 38+1 porod mi vyvolávali, prckům se ode mě nechtělo ![]()
užívejte těhotenství, pak to bude záhul
ale stojí to za to ![]()
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat