Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat
Holky a jak chcete rodit? Přirozeně nebo Císařem? Nedokážu si představit přirozeně dvě
Jedno mi dalo zabrat
@Iw87 Nejhorší je, že si to sami nevybereme, pokud budou díťátka připravena na přirozený, tak to máme jasný…
A bohužel, císaře si naordinovat nemůžeme…I když, přirozeně je přirozeně. A ty už to máš jednou za sebou, tak teď to určitě půjde lépe…
Za to já mám strach, poprvé a hnedka dvě…
No ale je to ještě daleko, tak se nebudeme stresovat… ![]()
Iw87 - vítej, teda to je pecka 4 děti
. My jsme dvojčátka taky počali přirozeně a o to větší je to šok, protože v přímé rodině jsme dvojčata nikdy neměli. Ale je pravda, že v sousedství je tak 5 dvojčat ![]()
@ZuzkaaD Já osobně bych velice ráda znovu rodila přirozeně. První porod jsem měla docela rychlý, tak doufám, že i teď by to mohlo být podobné. ![]()
@vojkat No to já určitě taky, ať si říká kdo chce co chce, vždycky je lepší přirozený…On ten císař je přece jen už docela velký zákrok… ![]()
Já bych raději rodila přirozeně, i když můj první porod byl vyvolávaný a dlouhý, přesto mi to připadá daleko lepší než císař, ale to je ještě hodně daleko.
Taky řešíte takové praktické věci jako že máte někdo z vás malé auto na tři děti?:)
@lulax Jo,my přesně tohle řešíme..nám nezbývá nic jiného než si pořídit 6místné už nebo rovnou autobus ![]()
@Iw87 píše: … 22.7. mě čeká screening, tak jsem celá nervozní, aby bylo vše v pořádku.
To mne taky ten den. Takže jsme na tom asi fakt stejně.
Dnes ultrazvuková kontrola nebyla, jen mi braly krev a moč. Kdybych viděla, že je tam málo holek, tak jsem si o kontrolu řekla, ale takhle se mi nechtělo. Do 22.7. vydržím. Tak teď už skoro i musím.
Jo a doktor měl zajímavou připomínku - dvojčata bývají menší, tak by ten porod dětí sám o sobě neměl být vlastně náročnější. Ale záleží na mnoha okolnostech…
@lulax My řešíme nové auto i bydlení. Bydlíme v rodinném domku a vedle má výminek moje 84letá babička o kterou se starám, tak jí budeme dělat nový byt a děckám pokojík. A auto máme octávii kombi a vzadu vprostřed bohužel není klasický pás na upásání sedačky, takže i nové auto se bude muset řešit. To bude oříšek, aby se tam vlezly tři děti a kočár na dvojčata ![]()
No my uz trochu koukali a na dtestu prave je test aut na tri sedacky a je to sila. Je tam opravdu jen par aut, kam se vejdou opravdu tri sedacky. Vetsinou se vejdou dve a podsedak, ale na ten je nas synacek jeste dost malej
. No bude to legrace!
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat