Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Tak myslíš asi, že to víš od 4 týdne, ne? Druhý týden je polovina cyklu, tedy doba kolem ovulace.Ja jsem taky věděla, že jsem těhotná, akorát až v 9+3 se nám potvrdily a ukázaly dvojky, do té doby jsme byli v klidu, že je tam jedno, byť jak říkáš, taky jsem měla tušení na dvě od začátku.,když mi Hcg z 55 vylezlo za 48 hod na 288,tak mi bylo skoro jasne, protože máme těhotenství vždy vymodlena, takže obvykle jsem testovala hodně brzy a krev jsem si nabirala v praci. A takhle rychle nalezlo ani u jednoho z dětí, vždy se učebnicove zdvojnasobilo, ale i tak jsem tomu. nevenovala extra pozornost. Jinak kojit přece můžeš, třeba to půjde a budeš překvapená. Neboj, ten prvotní šok přejde, teď je stejně brzy na závěry a nakonec budeš ráda. @šerifka je,tak to byl přesně můj finanční odhad, u prvního jsme byli od 8 měsíců na BEBA a vyšla tak cca 1500-2000 na měsíc a pleny tak. kolem těch dvou tisic, takže to i odpovídá ![]()
Dobre ráno
Ja měla syna jedlika a stal měsíčně ze začátku i 4000 za mléko opravdu masakr. Proto ten můj odhad
já věděla hned po styku ze jsem těhotná takže to odpovídá na ten 2tyden, me bylo okamžitě jinak.syna jsem latkovala tak buď budu jedno nebo dokoupim a budu obě
tak já letim skolka, práce paaaa ![]()
@svatkaaa Ahojky
ohledně té nevolnosti…já měla pocit na zvracení do 15týdne, teď už v pohodě, tak držím pěsti ať ti to taky brzo přejde, ale já nepracuju od 8týdne, nešlo to kvůli těm nevolnostem
ani jednou jsem nezvracela, ale na zvracení mi bylo 24hodin denně ![]()
@svatkaaa - já už dokupuju pomalu látkovací výbavičku na dvojčata, syna jsem látkovala až od roka, tka mi všechny ty minimimi věi chybí, ale i tak jsem pro něj měla docela slušnou výbavu, skoro jak na dvojčata, takže to nebude taková darda, ale i tak si myslím, že cca 5-6000 do plen ještě padne, ale co, to jsou oproti jednorázu malé náklady…
s kojením se taky bojím, taky mám strach, že to nepůjde jako u syna a nedoplatím se, ale uvidíme…
holky, já vám závidím, že nepracujete, pořád víc a víc si s tou myšlenkou pohrávám… i když je pravdou, že já mám částečný home office, ale stejně je té práce tolik, žejedu jak fretka i když jsem doma a ze sedačky se neodlepím… kdybych nebyla tak unavená, bylo by to v pohodě…
…koukam, ze z meho odstavce se objevily jen 2 radky
![]()
Jsem ve 14.tt s bi- bi dvojcatky a doma mam 2 letou holcicku. Je mi skoro 35 let.
Nezalozime uzavrenou skupinku, kde bychom si psali zjistene info o dvojcatkach a vse kolem nich?
Ahoj holky,
Jak se máte tehulky?
Já už několikaty den bliju, od začátku těhotenství pohoda, sem tam migréna a teď co začal. dvanacty týden tak je to úplná krize a je mi neustále zle… Máte to taky některá? Dnes jsem přišla že školky, jen jsem zacitila doma vůní z aromadifuzeru a už to jelo. Byla jsem Teda načata už cestou, že mi žaludek pěkně houpal
Ahoj, ja dnes take poprve opravdu zvracela, po ranu takze nebylo co, jen stavy. Jinak jsem jen natahovala.
Komicke bylo, ze mi dcera stala za zady, drzela a rikala..neboj, mami. ![]()
AHoj Holky, mohla bych se k Vám přidat? Čekáme dvojváječná dvojčátka po IVF. Ale jsem teprv v 11- týdnu a ráda bych si poslechla vaše rady atd. ![]()
Jinak jsou to naše první vymodlené děti po 6 letech a doufám, že to dotáhnem do konce.
Moc Vám všem držím palečky a věřím, že to všechny dotáhnem k porodu.
Taky Vám už mluvili o císaři? Nebo je tu někdo, kdo chce rodit přirozeně?
Já nevím ![]()
Vítám nově příchozí
jsem ráda, že je nás tu víc ![]()
Já už jsem 16týden a taky dvojvaječná
pohlaví ještě nevíme, snad za 14dní ![]()
@Hermiona85 S císařem počítám, protože první dcerka byla taky…
My se snažili 2roky a pak se povedl druhý pokus IUI ![]()
@kanka80 děkuji za přivítání. NO na pohlaví jsem taky zvědavá.
A dal se ten císař nějak zvládnout? Bolelo to pak moc? A jak to je s rozkojením po císaři?
@Hermiona85 Císař byl v pohodě, jen jsem pak dostala zánět, ale to si za to můžu sama…prochladla jsem na balkoně při telefonování ![]()
Malá byla po porodu 14dní na JIP, tak jsem se musela „rozkojit“ odsávačkou
Z prsu se pak moc bumbat nenaučila tak jsem půl roku odsávala co 3hodiny i v noci ![]()
Ale teda při dvojčatech si to kojení vůbec neumím představit
jestli obě naráz nebo po jednom nebo jed odsávat a pak je podělit
Známá měla jednoho kojeného a jednoho na Nutrilonu, ale zdá se mi to šizení, asi bych jim to rozdělila na půl ![]()
Ahoj, o porodu se mnou jeste nikdo nemluvil. Myslim, ze kdyz deti budou hlavou dole, pujdu prirozene. Mate zkusenosti jen s castecnou narkozou u cisare? Nebo spis umrtveni spodni casti tela, ted si nevybavuji nazev ![]()
Holky, kdo zalozi skupinku? Moc se mi nechce verejne sdelovat informace
a rada bych si i poklabosila. ![]()
Ahojky
Ráda bych se k vám přidala
Čekáme dvojvaječné dvojčátka, doma už máme 3,5 tého roštáka
Jsem 15 týden a na screeningu nám řekli že to vypadá že čekáme holčičku a chlapečka tak uvidíme ![]()