Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj holky, můžu se k vám. pridat? Doma.mam pětiletého chlapečka a letos v lednu jsme přišli. o miminko ve 39tt.Mela.jsem preeklampsii, HELLP, abrupci placenty a DIC. Teď jsem 11+0 a čekáme přirozeně dvojčátka. Akorat jsem tedy ne úplně dlouho po císařském řezu, tak snad bude vše ok ![]()
Teď jsem Vas ještě dočetla
Mne je 29,dvojčátka jsou dvojvajecna a po Clostiku, u prvních dvou to vždy trvalo dva roky, včetně hodně cyklu s Clostikem, pregnylem atd…teď to bylo.na první cyklus s Clostikem. V rodině žádná dvojčata nemáme a kočárek zatím máme vyhlídly TFK twinner, nejspíše sporťák nový a autosedačky a korbičky zkusím sehnat použité. Pak asi stejně něco lehčího, možná baby jogger. No a doma máme z předchozího těhotenství připravený kočárek Jane slalom a říkala jsem si, zda se ho zbavit nebo nechat pro případ, ze by třeba bylo jedno dítko nemocné a jedno mohlo normálně ven
termín máme 15.4.,ale rodit naplanovanovano na 36 -37 týden, pokud vydrzime, takže zhruba někdy v polovině března
@Viktorie Vivien - ahoj a vítám tě
teda, to je moc smutný příběh, co se ti stalo, možná i díky tomu se na vás teď usmálo dvojté štěstí a věřím, že vše bude v pořádku, dvojčátka donosíš a že tě určitě budou lépe hlídat! hlavně klid a odpočívat, pokud to jde… já jsem hodně unavená, víc jak v těhu s jedním miminkem, tak je třeba odpočívat…
@lilia81 děkuji,máš pravdu, já jsem v práci musela skončit práce proto, že jak.jsem byla unavená, tak jsem.mela.hrozne migrény, tak jsem teď od středy měla. dovcu, zítra jdu ještě na poslední dvanáctku a od pondělí PN, už se těším, protože to tak. utika, že jsem zvědavá, jestli stihnu, vše co bych chtěla, dokud jsem pohyblivá ![]()
@Viktorie Vivien Ahojky, to je mi líto, že jste přišli o miminko, ale 39týden…jak to že ho doktoři nedokázali zachránit
Naše malá byla ve 37týdnu a taky jsem měla preeklampsii a špatnou placentu ![]()
@kanka80 to jr moc dlouhý příběh… Ono by se to celé bývalo ani nemuselo stát…
Příspěvek upraven 24.09.16 v 11:56
Jinak holky konečně mě v 15týdnu přešly nevolnosti
Mám doma Angelsounds tak občas poslouchám srdíčka, dnes jsem našla obě ![]()
Jak se máte vy? Kupujete už výbavu? ![]()
@kanka80 - zítra 15tt a zatím nic nekupuji, ještě nevíme, co to bude, tak nenakupuju… a zatím ěm teda nevolnosti a únava vůbec nepřešly, tkaže se děsím, co bude dál…
@lilia81 Mě pomáhalo na nevolnosti zázvorové nealkopivo
lízátka ani Emesin nezabíraly ![]()
@kanka80 - když mě se udělá blbě najednou a to pak není šance cokoliv… prostě z ničeho nic…
Ahoj holky.. mám potvrzené dvě miminka jsem v 6tt a za dva tydny kontrola, druhe je menší a třeba se bude jednat o syndrom mizejícího dvojčete, tak Kdoví. Z dvojčat mám desny strach, už máme doma pětiletého a chtrla jsem max jedno
@svatkaaa ahojky,tak uvidíš, to víš, je to ještě malý týden, tak za dva týdny budeš moudřejší…já jsem zpětně ráda, že jsem se to dozvěděla až 9+3,protože bych byla na nervy, takhle jsme si s klidem odjeli v 7 týdnu Do Itálie a pak nás čekalo krásné překvápko. Jinak bych určitě byla doma a nikam nejela.
Dnes jsem byla naposledy v práci a jsem ráda, že jsem skončila. Byla jsem tak unavená, že jsem vůbec nefungovala. V té únavě dávají dvojky pěkně zabrat ![]()
@Viktorie Vivien já vím ze jsem těhotná už od 2tt
a dvojčata jsem tušila a dělala si s manžela srandu.. chyba, stalo se to skutečnosti. Jsem příšerně unavená a je mi nonstop špatně, hodně na zvracení ale jen pocit a do toho pracují, ale jen zkraceny úvazek byvam často brzy doma. Jsem z té informace úplně v háji.. jak to bude co bude, představa že nebudu kojit jako to první tak jen 10tis umělé mléko za měsíc no masakr ![]()
@svatkaaa píše:
Jsem z té informace úplně v háji.. jak to bude co bude, představa že nebudu kojit jako to první tak jen 10tis umělé mléko za měsíc no masakr
S dovolením se vetřu, mám doma už dva a půl roku stará dvojčata - kluk a holka. Kojení se nedařilo, z těch osmi dávek jsem za celý den odstříkala tak na jednu a Beba H. A. - hypoalergenní mléko nás pro oba vyšla tak na tři a půl tisíce, takže si myslím, že těch 10 tisíc je zbytečně nadnesený odhad. Existuji jěště dražší mléka, ale ta se podle mě už dávají na předpis.
Jinak jednorázovky vyšly na dalších 3500-4000. Ale nebudu zastírat, že skoro celý rodičák zmizel jen v těchto dvou položkách. Naštěstí z počátku byla ještě slušná mateřská a pak příjem manžela a něco málo jsem musela sáhnout i do úspor, které naštěstí byly. To byla asi jediná výhoda toho, že se nám děti dlouho nedařily, nakonec to stal zázrak a při posledním pokusu před lékařskými zásahy (už jsem měla termín na inseminaci a recept na léky na podporu tvorby vajíček) jsme spontánně počali dvojčata. Bylo mi 38.