Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@kanka80 - mě je 35 ![]()
@Anonymní píše:
@lilia81 @kanka80 já jsem taky přemýšlela nad jedním, ale to by mi nic nevyřešilo, protože první dítko bude na sporťáku, jinak nosítko máme a jsem spokojená, budu jak indiánská babička![]()
dítě vepředu vzadu a v kočárku…no nějak to musím vymyslet…do toho doma začal prudit chlap, tak trošku mu nedochází, že to co jsem zvládala u prvního těhu, že jsem chodila do práce, ještě doma měla brigádu, do toho měl každý den uvařeno, bylo uklizeno, vypráno, vyžehleno atd…že teďka to jako úplně není možný, že mám na krku mimčo a ještě mám skoro celý den vraženou hlavu v záchodové míse…a v noci skoro celou noc u postýlky neb buď máme hlad nebo vypadne dudlík…hrozný. Takže jsem totálně k. o. vyždímaná jak hadr na zem…tak se pořád uklidňuji tím, že bude líp, že nevolnosti přejdou, prcek povyroste a začne capkat…
každý den se přesvědčuji, že to dám, že jsem statečná holka, ale jaksi mi dochází síly
![]()
hele, to je mi líto, já blila do středy jak amina, teď je mi už líp, tak snad to tak zůstane, taky musím stihnout malýho, práci, ještě že už začne školka od 1.9. a teda nechci moc vidět, jak do Vánoc budu chodit do práce, ještě že mohu dělat z domu a v kanclu se ukážu tak 1× tejdně, to bych mohla přežít
ale stejně bduu makat jak šroubek, mnohdy se doma ani nestihnu najíst a napít, když pracuju, je to strašný… člověk by řekl, že doma něco stihne i mim, ale vůbec…
@lilia81 @kanka80 tak nic jinýho mi nezbyde než to nějak zvládnout
děti mám ráda, tak si zase říkám, bude sranda a rachot
některý maminky by tak moc chtěli mimčo a nejde to a nám se zadařilo ani nevíme jak…tak si říkám, že je to vlastně dar…ikdyž s těma penězma, to bude boj jako blázen…měla jsem dobrou práci a velké peníze, teď na rodičáku je to bída a bude další 3 roky, to je jediné co mě asik nejvíce trápí, abych těm prďolkům mohla dát vše co budou potřebovat…no a když mluvím o práci, nechci vědět jak se budou tvářit až jim řeknu, že budu doma déle a že nás bude více, už mě ukecávali, abych přišla po 2 letech…teď jsem četla nějaký článek o dvojčátkách, co znamená jednovaječné a dvojvaječné a jaká jsou rizika a co všechno se může stát během těhu…tak jsem z toho rozhozená jak blázena říkám si, že jsem fakt magor, proč jsem to četla…takže holky, nejvíce důležité je, aby byly dvojčátka zdravý i maminka a aby to všechno dobře dopadlo…a ten zbytek snad přežiju
![]()
Jinak mě je 28…
@Anonymní píše:
@lilia81 @kanka80 tak nic jinýho mi nezbyde než to nějak zvládnoutděti mám ráda, tak si zase říkám, bude sranda a rachot
některý maminky by tak moc chtěli mimčo a nejde to a nám se zadařilo ani nevíme jak…tak si říkám, že je to vlastně dar…ikdyž s těma penězma, to bude boj jako blázen…měla jsem dobrou práci a velké peníze, teď na rodičáku je to bída a bude další 3 roky, to je jediné co mě asik nejvíce trápí, abych těm prďolkům mohla dát vše co budou potřebovat…no a když mluvím o práci, nechci vědět jak se budou tvářit až jim řeknu, že budu doma déle a že nás bude více, už mě ukecávali, abych přišla po 2 letech…teď jsem četla nějaký článek o dvojčátkách, co znamená jednovaječné a dvojvaječné a jaká jsou rizika a co všechno se může stát během těhu…tak jsem z toho rozhozená jak blázena říkám si, že jsem fakt magor, proč jsem to četla…takže holky, nejvíce důležité je, aby byly dvojčátka zdravý i maminka a aby to všechno dobře dopadlo…a ten zbytek snad přežiju
![]()
Jinak mě je 28…
Určitě, taky vím, jaká to přináší rzika, my jsme se o druhé dítko snažili 2,5 roku, mám za sebou několik potratů včetně potratu dvojčátek, takže pro mě to, že jsem už v 11tt je zázrak a doufám, že je donosím co nejdéle a že budou v pořádku… sice jsem chtěla jen 2 děti, ale děkuji bohu i za 3, alespoň bude legrace… co se týče pěnez, tka tě chápu, já nastoupila v únoru do nové práce, kteoru miluju, neskutečně mě byví a jsem docela dost smutná z toho, že v prosinci skončím, ale s dvojčátky z domu nebudu schopná dělat a nemluvě o tom, že jsme se teď konečně trochu vzpamatovali z financí z prvního těhu a teď rychle našetřit do prosince, aby bylo za co chodit na plavání s malýma a na nějaké kurzy a taky ven se starším a na jeho kroužky… malej bude mít ve školce tenis, lyžák, školku v přírodě, plavání, krom toho chodíme plavat i společně a nemluvě o tom, že bych chtěla, aby dál pokračoval v angličtině, když ho to baví a jde mu to… ach jo, no uvidíme… nějak to musíme finančně zvládout… a to nemluvě o tom, že do státní mi ho nevzali, tkaže školka mě stojí 6000 měsíčně… a to slevnili, protože dostali EU dotace, jinak jsem platila 12000 ![]()
@lilia81 Malý má teda kroužků
a ta soukromá školka je taky mazec
malá chodila jednou týdně a ten den mě stál 450kč
jsem ráda, že teď nastoupí do státní a budu platit za měsíc „jen“ 1700kč
S malou chodím od miminka na plavání a měla jsem to v plánu i s dalším miminkem…no ale když budou dvě, tak to nebudu chodit nikam
Jak to budeš dělat s tím plaváním, máš někoho kdo bude chodit s tebou? ![]()
Jinak jsem si teď četla, že porodné na dvě děti je 19500kč, to by se nám holky šiklo, co…no ale bohužel je to jen pro ty co nemakají, ti co makají celý život a snaží se nemají nárok na nic no ![]()
@kanka80 - no, to by se šiklo, ale porodné nedostanu ani omylem, to bych se musela flákat doma a to jaksi nedělám
a ani manžel..
no, to plavání se dvěma bude náročné, musím se na plavání zeptat, jaké jsou možnosti, so oběma plavat najednou nejde a nemám nikoho, kdo by s náma chodil… malej s tenisem bude teď začínat v rámci školky, jinak jen plavání a angličtina ale ta ho baví a sám si pouští i anglické písničky a pohádky v angličtině, tak ho v tom podporuji…
do státní ho nevzali, loni byl 26tý pod čarou a odcházelo letos jen 9 dětí ze školky státní, tka jsem to ani neriskovala se hlásit, alespoń jsem nemusela doočkovávat MMR, které ještě nemá… ale doufám, že v těch 4,5 už ho snad vezmou, protože jinak budu mít všechny 3 doma…
@kanka80 @lilia81 no holky s těma penízkama to bude boj, jsem i naštvaná, že na dvojčata je stejný rodičák jak na jedno dítě- to prostě nepochopím, když jsou náklady 2×, tak jak může být jeden rodičák, že?? Ti nahoře papaláši jedni by fakt zasloužili!!!No a o porodným, to je taky pasé, ten kdo maká jak blbej celej život, tak nikdy nic a ti naši „spoluobčasné“ mají všechno
jak spravedlivé, že?? Teda Lili, koukám, jak je malej šikovnej a co všechno má za kroužky a že ho baví ta anglina, to je paráda
my plavat nechodíme a ani to nemám v plánu, protože tady je jediný „wellness“ kde se dá plavat s mimčama a bohužel všichni nadávají, že je tam ledová voda, že jsou dětičky potom nemocní a taky jsou tam bradavice, tak jsem to raději neriskovala…A s tou školkou, tady za soukr. chtějí 7000,– a státní máme 3, ale to je taky beznaděj, vezmou na 100% jen předškoláky, pak co se vejde…takže dost šílenost…
holky, berete nějaké vitamíny?? Já u prvního jsem jedla chytré mimčo.
Já užívám kyselinu listovou a pak nějaké multivitamíny a železo ![]()
Holt je to nespravedlivé s těma přídělama no
Aspoň to porodné mohlo být pro všechny, když nemáme na nic nárok ![]()
Holky co budete kupovat za kočárek? Značku? Líbil se mi Dorjan, ale ten je hodně těžký, tak teď se dívám po Easywalker, prý je to nejlepší kočárek na trhu pro dvojčata ![]()
@kanka80 já taky koukala na ten Dorjan, kamoška co má dvojčátka, tak ho má a je prý dost spokojená, tak nevím no ![]()
A jak to budete řešit s postýlkama, budete mít zvlášť nebo jednu velkou??
Budeme mít zvlášť, dohromady to asi není moc bezpečné
budu kupovat i druhý monitor dechu a ještě i dva do kočárku za plenku ![]()
Já nevím, každý si vychvaluje jiný kočárek
ale však je to ještě hodně brzo…
Ten Dorjan je cenově líp dostupný, v bazaru jsou trojkombinace do 10tisíc… A ten Easywalker se bazarový pohybuje od 10 do 20tisíc ![]()
Mě je dneska tak blbě, že to jdu už radši zaspat
koupila jsem si Emesin na nevolnosti, tak třeba zabere ![]()
Dobrou noc holky ![]()
Já zatím kočár neřeším, a le asi easy walker nebo TFK a z bazaru, nový nechci, protože je to jen na hluboký korby a pak chci buď valco nebo britax sportaky, takže v podstatě mi stačí jen s hlubokejma korbama… jsou strašně těžký ty kočáry
sporťáky jsou lepší…
jinak já jím psoustu vitamínů a doplňků stravy kvůli sobě a svým zdravotním problémům, takže mě se na vitamíny neptejte
ale v minulým těhu jsem jedla femibion..
Ahoj holky, jak se máte? Já mám za sebou první screening
ultrazvuk výstavní, všechny naměřené hodnoty v pořádku
jen mi z mojí krve zase vyšel pozitivní Edw. syndrom, ale to jsem měla i u malé a je v pořádku
za měsíc další kontrolní ultrazvuk v nemocnici, tak snad bude vše dobré
když tak půjdu na plodovku ![]()
Ahojky mám dotaz,
dvojčata u nás v rodině nejsou nic divného, ale můžete mi říct kdy je na 100% jasné, že čekáte dvě mimi?
Díky
@Betusak - je, tak to moc gratuluji, tak držím palce, ať je všechno v pořádku a věřím, že všechno zvládnete
já takoy doufám, že to dám… no, ono nám nic jiného nezbývá ![]()