Dvojčátka 2017

Napsat příspěvek
Velikost písma:
6437
16.8.16 08:46

@Nolanie Ahojky :mavam: vy jste byli na nějakém zákroku, nebo to jsou dvojčátka přirozeně? :hug: Taky mám skoro všechny tvoje obavy :oops: My máme 3letou holčičku a už se na miminka moc těší, ale já mám z toho čím dál větší strach jak to zvládnu :oops:
Taky budeme muset pořídit větší auto, do Fabie bysme se všichni nevešli i se psem ;)
Já mám termín porodu 21.3. ale počítám s únorem bo dvojky se rodí dřív :hug:
Já i 3děti chtěla a vzhledem k mému věku 36let je to pro mě lepší, než mít to třetí až před čtyřicítkou ;)
Byla jsi už na Oscarovi? Mě čeká za 14dní, tak se bojím jak vyjdou výsledky bo u malé mě furt s něčím strašili :zed:
A jak to máš s nevolnostma? Mě je strašně špatně už asi třetí týden…celé dny i noci :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10
16.8.16 23:37

@kanka80 Vůbec jsem nebyla na žádném zákroku, právě že jsem v šoku, že se takhle zadařilo. U obou těhotenství mi trvalo vždy tak půl roku než jsem otěhotněla, ale vždycky přirozeně. Doktorka mi jen řekla, že se teď se spontánníma dvojčatama roztrh pytel. Tak nevím, na kolik jich nakonec budu narážet :-). Ale zas tak neběžný nebylo ani dřív, v mým okolí (ze třídy apod.) znám asi pět mamin s odrostlejšíma dvojčatama (počatýma přirozeně). Většinou to ale byly první, tak už si pak další děti nepořizovali :-). V první chvíli jsem fakt nevěděla, zda se mám smát nebo brečet. Měla jsem hrozný strach ze všeho. Ale teď už se tomu začínám spíš smát a připravuji se na pořádný zápřah :-). Taky mi začíná být míň šoufl. Bylo mi dost blbě skoro dva měsíce, hlavně strašná únava, měla jsem potřebu spát i přes den, to u mě nebývá zvykem. Jenže mrňous je živel a začne na mě vždy skákat. I si říkám, že jestli to s ním donosím, že to bude zázrak :-). Teď jsem v 11.týdnu a břicho už mám výrazné, že se mě lidi i ptají, s tím prvním mi začalo břicho růst až tak ve 20.tt. Teď konečně začínám víc mít chuť k jídlu, předtím se mému žaludku jen tak něco nelíbilo, i když jsem nezvracela. Teď mívám naopak návaly vlčího hladu, třeba i v 11h před usnutím.
S věkem jsem na tom podobně, je mi 35, taky jsem si říkala, že je dobře, že to stihnu před 40kou. Třetí jsem chtěla jen v případě, kdybychom měli 2 kluky, aby se povedla holčička. Ale po 3 klukách bych s pokusama skončila :-). Při mým štěstí budu mít další dva kluky :-D a to mi asi hrábne. Z toho šoku ani nevím, zda mám 1 nebo 2vaječný…Náš synek si objednal bráchu a ségru, to by ale prý museli být 2vaječný.
A vůbec nevím co to je ten Oscar? Nabírali mi v 10tt. akorát krev na testy na ty různý genetický vady. To myslíš tohle? Zítra jdu na nějaký větší ultrazvuk, tak jsem zvědává, zda se dozvím něco více.
Ještě že už nebydlíme v paneláku, nevím, jak bych nosila dvojky třeba od auta + tašky. Bydlíme asi rok v domku, ale stavěli jsme si převážně sami a ještě není vše zcela hotové, prostě hypotéka, lepíme z výplaty, co se dá. Teď si budem muset dost odříkat. Ale i tak zahrada mi hodně usnadní. Nejvíc mě štve, že mateřská nebo hlavně rodičovská je stejná jak na jedno dítě. To mi přijde dost nespravedlivý. Já vím mateřská je u dvojčat o 2 měsíce delší, ale to je asi tak jediné zvýhodnění.
Jinak plánuju si ušít kojící polštář, přijde mi, že to nemůže být těžké a ten majlat, co stojí (2500Kč), je nehorázný. Ale nemůžu nikde najít rozměry natož návod. Ale určitě to zkusím, to si myslím, že bude velká pomůcka už i v porodnici. V kojení doufám, aspoň nějaká úspora.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10
16.8.16 23:41

@kanka80 a teď teprve koukám, že máte ještě psa :-D, tak to abyste si pořídili fakt dodávku :-).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10
16.8.16 23:58

@Anonymní A odkud jsi? Taky máme skoro 3,5 leťáka :-). Konečně si užívám, že s ním je trochu míň práce a dá se s ním i povídat, ve 2 letech byl ještě hrozný mimino a to chodi od dvou do soukr. školky (měla jsem rodičák jen na 2 roky).A teď zas přijde maratón kojení, kašiček a plenek a ještě double :-). Stahovací pás po porodu jsem si pořizovala už po prvním dítěti, ale nevím, jestli teď nebudu potřebovat větší rozměr :-D. Chci si hlavně pořídit kojící polštář, plánuju zkusit ho ušít, nemůže to být tak těžké, ale překvapuje mě, že na to nikde nejsou návody. Jinak babičky sice máme, ale na hlídání nejsou moc použitelné. Situace je tam trochu složitější. Toho se nejvíc bojím, že tři děti najednou už nikde na pohlídání neudám :-). Rádi jezdíme na vandry a na vodu a na hory, ale než to vyroste, tak to asi tak snadný nebude. Pak ale bude veselo, až si třeba budou společně hrát, na to se těším. Našemu lumpovi kamarádi na výletech dost chyběj.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
17.8.16 11:53

@Nolanie - bydlím v domku kousek od Prahy a ty? Nechci to po emimi zatím rozšiřovat, je tu pár kamarádek z reálného světa, tak zatím nechci do 12tt, aby někdo věděl, že čekáme dvojčátka :-) Neboj, ono se to s hlídáním nějak zvládne, musí, prostě to nějak dáe, dalo to spousta lidí, tak i my :) malej taky chodil od 2 let do soukromé školky :-)
a jinak s dtma taky končím, máme dvojvajčené, tak snad alespoň jedno bude holčička, mhly by teda obě, ale tolik štěstí asi mít nebudu :) myslím, že taky dopadnu tak, že to budou 2 kluci :-)) takže 5 chlapů včetně psa v chalupě a odvezou mě do Bohnic :))))

• Citovat
  • Upravit
10
17.8.16 21:25

@Anonymní - jasně, chápu. Já už jsem to v práci přestala tajit. Nějak jsem na to neměla sílu lhát nebo předstírat, v práci se u mě druhé těhotenství hodně očekávalo a to jak si ze mě asi rok utahovali, zda jsem či nejsem těhu, bylo až protivné. Tak jsem jim pak trochu vyrazila dech :-D. Doufám, že jsem nic nezakřikla, ale rozhodla jsem se, že budu optimista a že vše dobře dopadne. Dnes jsem byla na nějaký větším ultrazvuku s měřením obou plodů, jsem 11+4 a už jsem konečně dostala průkazku. A mám radost, za prvý výsledky a i krev vyšly dobře, a pak doktor, co dělal sono, ač nebyl moc příjemný (prý ho ty dvojčata hrozně zdržely a byl ve skluzu), říkal, že si myslí, že jsou dvouvaječný a že by to mohl být páreček. To bychom nejraději. Ale zatím je předčasné dělat závěry. Doktorka, totiž mám pocit, tvrdila v 8.tt , že jsou jednovaječný, a teď mi zas svitla naděje :-). Ale četla jsem a i doktor říkal, že je to vidět jen hodně ze začátku. Tak jestli máte dvojvaječné, tak to máte taky šanci na párek, a i když to bude stejný pohlaví, tak aspoň nebudou, jak přes kopírák :-D.
Bydlíme v domku kousek u Českého Brodu, nízkopodlažním City Elephantem je to do Phy asi 4O minut. Za ten vlak jsem fakt ráda, představa, že jezdím třeba trojkovým autobusem se 3 dětma nebo s kočárkem, by mě dost děsila. Samozřejmě mám i řidičák, ale nerada jsem na autě závislá.
Vypadá to, že máme dost společného. Ještě bych mohla zjistit, že bydlíš poblíž nebo že děláš ve stejný práci :-).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
18.8.16 09:52

@Nolanie - bydlím u Říčan a ve stejné práci určitě nedělám, tam nidko s jedním dítkem není, kdo by mohl mít druhé :D :D :D krom mě :D k Brodu si jezdím pro syna pro dort k narozeninám, je tam super paní, co dělá úžasné dortíky :)))) já zas všude autem, ale to budem muset koupit větší teď, nu co se dá dělat :).

• Citovat
  • Upravit
10
18.8.16 18:56

@Anonymní To já nakupovat nebo někam na výlet taky radši autem, ale do Prahy jezdím autem nerada. A navíc máme právě v rodině jenom jedno auto a ještě starší typ. No budem muset taky zainvestovat do větštího. Nějak nevím, kam ty peníze dříve cpát :-). Barák je studna na prachy a ještě není zcela hotov (a asi jen tak nebude :-) ). Ale druhý auto se mi bude hodit, když bude starší ve školce, tak asi budu s dvojčátkama taky spíš jezdit autem. Jezdím tam u vás poblíž do Svojetic, mám tam rodiče. Jinak než autem se od nás přijet nedá a myslím, že tam budu pečená vařená, až budu na MD. Tak bysme se třeba mohli někdy sejít (u nás nebo u vás), až se nám to narodí :-).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
19.8.16 09:32

@Nolanie - no jasně, Svojetice jsou kousek :) to je za rohem :-D no to bude v okolí poprask, dvoje dvojčat :D já se taky děsím, barák taky nemáme hotovej, auto druhé sice máme, ale jedno budem muset prodat, abychom se do druhého všichni vešli a co jsem koukala, tak abys dala dozadu 3 sedačky velké, tak moc značek nezbývá… je to docela mazec a je fakt, že když si vemu, že cca od roka budou mít velký sedačky, tak malýmu v 5ti dát jen podsedák - noooo, to asi z bezpečnostního hlediska není úplně to, co by se mi líbilo… a ještě pes :-D

• Citovat
  • Upravit
10
22.8.16 00:18

@Anonymní - jasně to bude sranda :D. Taky ještě vůbec nevíme, do kterýho auta půjdeme, takhle velký pekáče už jsou hrozně drahý, a to i z druhý ruky :think:. Ještě že nemáme psa :), i když ze začátku to bylo v plánu a malýmu by se pejsek ohromě líbil :). Taky je potřeba počítat na převoz s docela velkým kočárkem, nevím, jak moc jsou ty dvojčecí skládací, ale předpokládám, že klasický kufr u auta to tak snadno nepojme. U nás si pamatuju, bývalo taktak narvat tam jednojitej kočárek + krámy, a to máme kombíka.
Tak se pak ovzi třeba neveřejně.. ;-), můj email je nolanie@email.cz.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
27.8.16 11:40

Ahojky holky, omlouvám se, že píšu anonymně, časem se bonznu :-D ale jsem v šoku a je tu spousta známých, tak nemůžu to říct narovinu…ale jsem totálně v šoku…mám doma půl roční mimčo a tak nějak neplánovaně se nám zadařilo otěhotnět, s tím jsem se smiřovala 14 dní, obrečela jsem to…ikdyž mám děti moc ráda, tak tohle prostě byl neuvěřitelný šok…no a další pecka byla když jsem šla na kontrolu k doktorce a ona tak koukána ten UZ a říká mi- no to je krása a jsou tam 2…tak jsem nevřícně koukala a narovinu jí říkám, zda si dělá prd… :-D :-D a ona že ne…a pak mi říká, no vzhledem k tomu, že máte malé mimčo doma, tak to budete mít pěkně veselé… :potlesk: nějak to nemůžu vstřebat…na jedné straně je to krása a na druhé straně mám šílené obavy…jak to dopadne, co s mimčem a pak s dvojčátkama, jak to dáme nebo nedáme, chlapa mám pořád v práci, babička 100km a druhá maká…no jsem z toho fakt v prdelce :-( :-( a to ani nemluvím o tom jak je mě blbě…celodenní nevolnosti…jinak jsem v TT 8+6 a TP 2.4…tak doufám, že tady s vama přejdou mé obavy a hodím se do pohody :-D Jinak vám přeji krásný víkend

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
27.8.16 12:45
@Anonymní píše:
Ahojky holky, omlouvám se, že píšu anonymně, časem se bonznu :-D ale jsem v šoku a je tu spousta známých, tak nemůžu to říct narovinu…ale jsem totálně v šoku…mám doma půl roční mimčo a tak nějak neplánovaně se nám zadařilo otěhotnět, s tím jsem se smiřovala 14 dní, obrečela jsem to…ikdyž mám děti moc ráda, tak tohle prostě byl neuvěřitelný šok…no a další pecka byla když jsem šla na kontrolu k doktorce a ona tak koukána ten UZ a říká mi- no to je krása a jsou tam 2…tak jsem nevřícně koukala a narovinu jí říkám, zda si dělá prd… :-D :-D a ona že ne…a pak mi říká, no vzhledem k tomu, že máte malé mimčo doma, tak to budete mít pěkně veselé… :potlesk: nějak to nemůžu vstřebat…na jedné straně je to krása a na druhé straně mám šílené obavy…jak to dopadne, co s mimčem a pak s dvojčátkama, jak to dáme nebo nedáme, chlapa mám pořád v práci, babička 100km a druhá maká…no jsem z toho fakt v prdelce :-( :-( a to ani nemluvím o tom jak je mě blbě…celodenní nevolnosti…jinak jsem v TT 8+6 a TP 2.4…tak doufám, že tady s vama přejdou mé obavy a hodím se do pohody :-D Jinak vám přeji krásný víkend

Kočko, no nebudu ti nic nalhávat, bude to mazec, na druhou strnau, já sice budu mít v době porodu 4 leťáka, ale jedna babička 200 a druhá 400km, takže na to budeme taky sami amanžel taky chodí do práce. Asi ten prví rok bude neskutečně náročný, ale vem si, že pak si děti začnou pomaličku spolu hrát a vystačí si a budeš maximálně dělat soudce v to, které terému sebralo hračku… určitě se to dá zvládnout, zvládli to jiní, zvládneme to taky… akorát jen doporučím si teď navýšit rodičák na maximum, ať alespoń dostaneš, kolik půjde, od státu než se dvojčátka narodí… držím palce… :hug: :hug: :hug: :hug:

• Citovat
  • Upravit
6437
27.8.16 13:14

Holky já budu mít v době porodu skoro 4letou dcerku. Babičku jednu hlídací naštěstí máme a pak mám ještě slíbenou ségru a kamarádku /ani jedna nemá ještě děti/ že budou chodit pomáhat ;)
Tak snad taky seženete nějakou kamarádku :oops: protože viz příspěvek :hug: http://www.rodina.cz/clanek2947.htm
Jinak já jsem 10+5 a konečně mě pomalu opouštějí nevolnosti ;) ale nastal další problém…ve čtvrtek mi naměřili tlak 154/97 a tep 92 :roll: V úterý jdu ke gynekologovi na prohlídku, tak asi vyfasuju prášky :oops: Ale konečně dostanu těhotenskou průkazku :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
497
27.8.16 18:42

Ahoj holky, muzu se pridat? :) Jinak cekam jednovajecne dvojcatka, doma mam dve deti holcicku 3a 5 let klucika. Termin mam 4.2. Podle ms 30.1. Hrozne dlouho jsem to vstrebavala, protoze 3.mimi vylo v planu do budoucna

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
497
27.8.16 19:23

Jejda… Tedka koukam, ze mi to dlouhy prispevek zkratilo 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie