Dvojčátka srpen 2011

Napsat příspěvek
Velikost písma:
366
18.2.13 21:23

A ty jsi Míšo rodila normálně já měla císaře bylo to všechno rychlí já nezapomenu jak mě v noci praskla voda byl to oceán :lol: a už se jelo já jsem taky narozená v srpnu 29 a ještě v neděli a jaké bylo zoubkové období u nás měl první zoubky Milan i stoličky to bylo pláče a nošení celkově je lítostivej víc Milan Honza je takovej svůj aji si sám pohraje ale teď má období, že všude spouzí uklidím jeden kout a on vytáhne všechny šuflíky s oblečením tak můžu začít znovu Milan se snaží uklízet a hlídá brášku je to sranda je pozorovat a taky se už začínají pleskat jak si berou hračky no bude to boj jinak tyto stránky eMimina jsou super :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
82
18.2.13 21:57

@alpen Promiň,taky mi nějak blbne net a normálně jsem ty stránky měla nedostupný, ale teď už je to dobrý:-)
Můžu se ještě zeptat, jak se jmenuješ ty? :-)Abych věděla, jak tě oslovovat :-)

Holky mají teď Terka 11,1 kg a Dája 10,7 kg - to má z toho, že nechce maso :-),to jí říkám furt. Ona je v tomhle po mě, já jsem taky dos vybíravá na jídlo.
Jj, holky byly počaty i rozeny přirozeně a byl to mazec, v noci jsem měla už takový divný bolesti a pak v 6 ráno jsem šla na monitor a v 10:32 se narodila Dianka a v 10:38 Terezka. Pro mě to bylo strašně dlouhý, ale ostatní mi tvrdili, že můj porod byl velmi rychlý…no nevím nevím :-)
Už vlastně od června jsem byla s přestávkama v nemocnici, protože se mi hodně zkracovalo děložní hrdlo, takže to udržovali, co se dalo a povedlo se, donosila jsem je do toho 38.týdne, což je maximum, takže 1.8. jsem tenkrát měla přijet do porodnice s tím, že ten týden prostě porodím, ale vodu mi musela prasknout doktorka, oceán jsem ani neměla, ale do dnes si pamatuju na ten nástroj, kterým to dělala brrrrr :roll:

Jinak holky a šuplíky, to je naše věčný téma :-),taky je zbožňujou. Měla bys kolikrát vidět ten bordel u nás… a jak ti kluci spinkají?

Jseš taky v srpnu? :-) No, to je náhoda, já jsem 28.8. :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
82
18.2.13 22:11

@alpen A zuby jsme si taky docela protrpěly :-(,ale koupila jsem v lékárně holkám nějaký gel, kterým jsem jim ty dásničky potírala a když bylo moc ouvej, tak jsem jim dala panadolbaby a to pomohlo vždy.
Ty zuby nás trápily ale jen ze začátku, pak a vlastně i teď už je klid. No, a to mi připomíná, že jdeme ve čtvrtek na preventivní prohlídku… já i holky :-( Nesnáším zubaře :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
366
18.2.13 22:22

Já jsem Martina to je náhoda já mám kamarádku taky narozenou 28.8 :palec: je to moje krevný skupina na mě to znamení uplně sedí :lol: Milda se hodně budí večer kolem 21 h začne plakat a musím ho nosit a dát ho do své postele Honza spí celou noc chodí spát kolem 18 -19 h a spí do 5 h někdy do 6 h ale to je rekord

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
366
18.2.13 22:28

Jo ten cal-gel to je zázrak jak se natře hned jim to zabere no zrovna teď se budil milan už je zase u nás v postely :roll: to bude noc někdy se vzbudí na mlíčko kolem 3 h ale to jen když málo jedí večer no já byla s klukama asi pžed 14 dny a mají zatím zoubky dobré no ale já mám asi kaz:-)no nevím kdy se tam dostanu no ale když se jim čistí zoubky to je přemlouvání pastu sní a pak chtějí kousat kartáčky už jsem jim kupovala druhé

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
82
18.2.13 22:42

@alpen No,já už mám v posteli Terezku :-) Přebalila jsem jí, dala jí napít čaje a už chrní, ale jakmile jíí dám zpátky k ní, tak se probere a je řev. To je každý večer… Já už jim mlíko v noci nedávám, jen ráno, každý dám 100 ml Beby 4,ale Dája už mi jí 2× odmítla :-/ A Marti kojila jsi je?

Jj, cal gel, to byl. Ten byl dobrej. Čistíš jim zoubky pastou? Já zatím ne, jen obyč vodu používám…Pasty jsou děsný sajrajty a právě, když ty děti ještě nechápou, že to mají vyplivnout, ale chtějí to jíst, tak z toho mám trošku hrůzu.
No, já kaz mám na 100% zase moudráky…už asi 8 let se domlouvám se zubařkou, že je vytáhnem, ale ani jedna se k tomu furt nemáme :-D, tak mi je donekonečna spravuje, ale teď už se s ní fakt domluvím, co s nima.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
366
19.2.13 19:50

Ahojky Míšo tak u nás už to spí koukla jsem na prostřeno Honzík usnul v postýlce sám a Milda klasika bez mámy ani ranu :-) tak ale dneska usnul pěkně ale zato ráno to byl řev 2 hodiny se zase vztekal :roll: já už jsem byla s nervama hotová a Honza si vklídku hrál no pak se šlo ven tak spinkali hodinu a už to bylo dobré a večer Milda zase měl nějakou divnou náladu a zase byla scéna já se vždycky ták těším na ten večer máš to taky tak? :-) no já kojila první měsíc jsem jim mlíčko vozila do porodnice leželi v inkubátoru Milda měl i kyslík byl malinkej a pak dostal trochu žloutenku ale byl daleko hbytější než Honzík to už mě v porodnici říkala sestra že Milda se bude do všeho hrnout po hlavě a taky, že ano no a pak doma asi 3,5 měsíce a co ty taky jsi kojila no já jen tak na chuť mlíka bylo málo i odsávačku jsem si pořídila no já té pasty jen na špičku oni by jinak ty zobáčky asi ani neotevřeli :-)a dávaš už princeznám klasické kravské mléko?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
82
19.2.13 20:07

Ahoj Marti :-),jj u nás se už taky spí…ufff, jsem ráda :mrgreen:
Taky mám ty večery nejradši :-) :-)
Já teda musím holky dneska pochválit byly docela hodný, to kolikrát to je horší :-)
Chudinky byli v inkubátoru? Nj, oni byli dost malinký, viď? Ale dohnali to, to je hlavní, jsou to krásní kluci :)
Moje holky tam být nemusely, jen měli pár dní vyhřívaný lůžko, ale to bylo celý. A žloutenku měli taky, docela dlouho, celkem asi 3 dny byly pod světlem. Já je kojila 6 měsíců, když byly hodně malinký, tak i najednou :mrgreen:,později už zvlášť a stejně jsem je ale dokrmovala tou Bebou. Když byly úplně mimi, tak jsem je dokrmovala přes injekční stříkačku, to bylo něco :mrgreen:,takhle mě to učili v porodnici.
Kravský mlíčko jim pít nedávám, ale dělám jim puding nebo krupicovou kaši z mlíka, protože ne vždy mi sní ty dětský kaše od Hami apod.,takže to střídám. A vlastně všude, kde jim dám kravský mlíko, tak ho převařím… Ty jim ho dáváš pít?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
366
19.2.13 20:18

Mišo já už jim ho dávám i jogurty milují to nejraději rohlík s mlíčkem a oslazené glukopurem no jo ty kaše našim klukům moc nechutnali Milda má rád suchý chleba ráno se hrne do kuchyně a křičí eba eba no a jak ti holčičky brebentí u nás nic moc no kluci prý mluví později ale u nás je hlavní přičina asi dudlík nechtějí ho dát za nic no a nočník u nás taky ještě ne jen si sednout bez pleny a pak hnedle někam odběhnou a já pak chodím a hledám kde jsou loužičky:-)a jaký máš kočárek a máš v postýlkách monitory u nás je máme ještě dneska máme nanny ještě jsem ti nepochválila tvoje zlatíčka jsou moc pěkné já tajně doufala že bude páreček ale jak mě dr řekla že se budou rvát o autodráhu bylo to jasný jinak by to byla Nelinka:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
82
19.2.13 20:29

Tak jogurty taky dávám, poctivý, žádný nízkotučný ( ty si nechávám pro sebe :-) ) a dávám i kefíry, ale klasický mlíko jsem jim prostě nedala… a teď jak o tom píšu, tak vlastně ani nevím proč, když už právě pijou i ty kefíry :lol: :lol:,no už jsem asi taky blázen…zkusím jim ho dát, ale Bebu jim dávám i tak, prý se může dávat až do 3 let a je tam hodně vitamínů, tak to dávám, protože ta Dája jí tak málo a nechce skoro žádný maso :-(
A co jim dáváš k pití? Já dělám dětské čaje oslazené glukopurem, ale zkouším i normální šťávy… a pijou to.
Tak dudlíky jsme odbouraly :-),ale furt mají dudlík na flašce…já jim dávám pít i z hrnečku, ale když lítají po pokoji, tak by to vylily, tak furt mají flašky…ostudy :-D
Hele Marti, od novýho roku jsme začli s nočníkama…aby se „seznámily“ atd. :-),no nejdřív se toho báli a teď ho používají místo stoliček :-) :-) :-) prostě si na něj dřepnou a koukají na televizi. A když je tam posadím bez plen, tak dlouho nevydrží a hned chtěj pryč…to bude ještě na dlouho.
Já monitory dechu neměla a nemám, ale určitě je to dobrá věc…kočárek mám Takko Jumper Duo, takovej růžovej :-) :-) nejde nás přehlídnout :lol:,je jak tank a pomalu nikam se s ním nedostanu, ale holky tam mají pohodlí, každá má svojí korbu. A jakej máš ty?
Jee, já taky doufala, že budu mít páreček…Chtěla jsem Dianku a Dominička, ale nakonec 2 holky no :-),ale i tak jsem za ně moc ráda :srdce:
Jo, a chtěla jsem se zeptat…kolikrát za noc je tak přebaluješ? Holky totiž nejvíc pijou večer, tak každou přebaluju i 4× za noc :-(((( nevím, jak je to odnaučit…dopoledne pijou málo a pozdě odpo a večer jak prokoplý a tím pádem se mi pořád i pročůrávají :-/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
366
19.2.13 21:10

No já jim zase ty kefíry nedávám musím ozkoušet ;) jé jak jsi to dokázala s dudlama naši kluci si bez dudlu ukousnou celou ruku :lol: no na pití jim vařím čaje bylinkové i ovocné leros a megafyt za den 3 krát no večer cucá hodně čajík Milánek místo mlíčka je jak kostík lopatky a žebra mu lezou no já byla taky taková když jsem byla malá a mají takové flašky s pítkem klasický dudlík to není ale všude to rozlevají bez dozoru pít nedávám jinak je všude samej flek a zrcadlo na skříni to je jedna velká mazanice ty nočníky místo stoliček taky dobrý :lol: no já jim pořídila malý stul a dvě stoličky ale stoličky stále poponášeli tak mají dva taburety a ty naštěstí nikam neodnesou :) už si aji začínají čmárat pastelky a tužka to milují ale musím mít oči jak hlemýžď zdi máme teda zatím bíle žádne grafity zatím nemáme no a kočárek mám z Kolína EasyWalker Duo je super lehkej a otočíš ho lehce dostali ho kluci od našich je hnědý a černé fusaky kluci se strašně rádi vozí a celkově mají rádi kočárek už v létě venku byl hodně v provozu k těm monitorum já bych asi neusla kluci byli drobci když jsem je dovezla domu ani jsem ten první den nemohla nic jíst jak jsem byla strachem hotová ale teď už to ani není pravda jak jsou velcí ještě že to máme natočený jsou to pěkný okamžiky a bydlíš s rodičema nebo sama? já u našich s přítelem kluky máme po IVF podařilo se na poprve

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
366
19.2.13 21:14

No a ty pleny já přebalím večer jak jdou spinkat a když se vzbudí na mlíčko tak přebalím když je plena nacucaná a jinak to vydrží do rána ale to je potom tíha jakoú zn používáš plen u nás vyhovují eurofky z albertu ale prvního půl roku jsem dávala premium care ty byly dobrý do velikosti 3

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
82
19.2.13 21:18

No, právě…všude pak všechno vylejvaj a to je děsný :-),mám i takový speciální hrneček s pítkem od Aventu, a ten neteče, ale holky ho moc nemusí… a to stál jeden 3 kila :-/ Ještě Terka si ho vezme, ale Dája začne kňourat a nechce ho. Čoveče já nevím, prostě jednoho dne jsem jim dudlík nedala a oni nic a je klid. A už je to nějakou dobu, určitě 3 nebo 4 měsíce, na to jak na nich byli závislý, tak teď nic :-),za to jsem docela ráda.
Asi kdyby holky taky byli v inkubátoru nebo měli prostě nějaký problém, tak bych Nannynky asi pořídila, ale takhle ne… je fakt, že jsem je taky pořád kontrolovala, ale protože je mám hned u sebe, tak jsem se nebála.
Já jsem na holky bohužel sama a bydlím u rodičů, ty mi hodně pomáhají…
Hmm, tak my je počali přirozeně a já je k tomu ještě přirozeně porodila :lol: :lol: :lol:
Marti, nemusíš odpovídat jestli nechceš, ale kolik ti je?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
366
19.2.13 21:34

Jen se ptej a kdyby jsi chtěla něco napsat soukromě tak do zpráv ;) jsem ročník 82 tak v srpnu 31 a ty jsi asi ročník 86 že ;) sama to je smutný :hug: ale rodiče ti určitě hodně pomáhají u nás kdybych neměla naše tak se asi někde houpu přítel je do večera v práci je řidič tak akorát víkendy je doma kluci ho znají pomale z fotky :nevim: no jo musí někdo vydělávat

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
366
19.2.13 21:38

Míšo píšeš, že jsi z Marijánek tam bylo krásně já jako malá jsem tam byla s tetou na rekreaci ale je to tak 15 let možná i delší doba ale ta zpívající fontána byla užasná :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí