Poradna duly
Jana Čurdová
Ahojky Peti
tak u nás nočník taky zatím nic moc neříká kluci si sednou bez plen a pak se rozutečou a já chodím a utírám loužičky na koberci
jinak do nich dávají plyšaly a kostky
no s jidlem ta vidlička jim jde taky líp jak si pěkně nabodnou nakrájené jablíčko ale polívku do pusinky nedonesou je na bodyčku tak je prádla bryndáky si nechtějí už dávat hned ho trhají z krku a naši kluci měli termín 3.8 a císaře jsem měla 14.6
Ahoj Marti ![]()
Tak to já polívku ani nezkouším
tu jim dávám sama, zatím na to nemám nervy ![]()
Jinak všechno se snaží sami, ale jen když se jim chce
Někdy si složí ruky do klína a řeknou „mama mňam mňam“ to teda jen Kubík, ten je takový kecálek
Všechno hned komentuje, nejlepší je když něco udělá a řekne „a je to“
nebo když ho přebaluji tak „jdu jdu“
mluví i za bráchu
nejlíp mu jde táta, toho dokáže i skloňovat táta, táto, táti
to bylo s „dudu“ první slovo, co uměl
to každou mámu potěší, když si na ni vzpomene až kolem 17 měsíce ![]()
Tak to mají Tvoji kluci už 20 měsíců. Kdy začali chodit? A když jsi rodila tak brzy, měla jsi už vůbec nakoupené nějaké věci pro kluky? Já si pamatuji, že jsem to začala nakupovat až kolem toho 30 týdne a později ![]()
Ahojky ![]()
tak dneska už je to trošku lepší, včera byl hrozný den, jak jsme to měli narušený tím zubařem,,,teď jsem dala holky spát, sice nespí, ale ani nezlobí, tak je tam nechám ![]()
Přiznám se, že ani nevím, kolik mají holky zubů
doktor to říkal, ale já ho přes ten jejich řev neslyšela a taky jsem byla trošku mimo z toho, co řekl mně… ![]()
Martinka už ví, ale tobě to Peťul napíšu, ať jsi v obraze ![]()
Nezdáli se mu ty moje osmičky, a tak mě posílá do Plzně na Stomatochirurgii… holky, já mám ze zubařů strach, bůhví, co tam se mnou udělají… hmm, a to jsem myslela, že nic horšího než porod mě nepotká
, ale zuby jsou větší zlo.
Ach jo, v pondělí tam zavolám a objednám se no…
Jak vidím, zoubky dávají zabrat nám všem, chudáček, že z toho má modřinky
,ten gelík mu ale určitě pomůže
No, my ten gel taky používaly, když holkám zoubky začly růst, ale teď? Vůbec, já jim prostě do tý pusy nešáhnu, nenechaj se…
A krmení je asi všude stejné
Holkám dám vždycky něco do jejich malých mističek a zkoušejí jíst, ale protože to hrozně trvá a určitě by se nenajedly, tak je krmím, ale oni mají pocit, že něco jí i sami
Dáje to moc nejde, ale Terezka je docela šikovná, často už se s plnou!
lžičkou do tý pusinky trefí.
Holky, a mixujete jim jídlo nebo krájíte na kousíčky nebo jen rozšťoucháte?
A co jim dáváte k večeři? Já furt kaše nebo už měli i buchty s kefírem, ale tohle chutná hlavně Diance, Terce moc ne… a vůbec od tý doby, co zjistila, že existuje šunka a sýr, tak svoje jídlo moc nechce…
Ahojky holky ![]()
Teda Míšo, to jste si včera užily
říkala jsem si, že jste asi všichni dostaly zabrat.
No, mě to můj zubař taky říkal, že ty mé osmičky tam nemají moc místa a až je budeme muset dostat ven, tak to půjde taky přes tu stomatochirurgii
taky bojím bojím. Takže se Ti vůbec nedivím ![]()
Tak těm stoličkám se pořád nechce, chudák to má tak naběhlé, poctivě mažem calgelem, dokonce mě u toho i pokousal, jak to má citlivé ![]()
Míšo my taky tak krmíme, kluci mají svou mističku a já krmím ze třetí, jinak by jsme u toho seděli hodně dlouho ![]()
Na večeři dáváme stále kaši, mají ji rádi a hezky po ní spí a ještě se dopíjí mlíčkem, pořád ho chtějí a hlavně jsou to i tekutiny, které do nich nějak nejsem schopna moc jiným způsobem dostat ![]()
Když mají na oběd zeleninku, tak tu jim nakrájím i s masíčkem na talířek (to si baští sami a napichují vidličkou) a zbytek trochu rozmačkám (do té třetí misky) nebo i mixnu, ale opravdu na hrubo)
Ahojky holky
já už Mišo nemixuju nic kluci to nechtějí papat radi koušou jinak jim namačkám brambůrky nebo nakrájím jablíčko banán no dneska byli hodní večer jim dávám mlíčko a nestle cerealní nápoj je vanilka nebo kakao to jim chutná nebo nestle kaši kukuřičnou ale jen l pol. lžičku trochu se to zahustí tak to mají rádi nebo jogurt
jinak přeju pěkný víkend ![]()
Ahoj, holky, smím se přidat?
Znám tu @Michelle86 a @alpen .
Taky bych řekla něco k tomu, co tu probíráte. Tak já holkám už asi měsíc nedávám večer kaši ani mlíčko. Nechtějí.. Mají normálně mezi 17-18h večeři, a to přesnídávku, nějaké pečivo- namazaný rohlík nebo chleba a nebo udělám hustou krupici a papkáme ![]()
S cuckama- spát musí, to ještě nechtějí dát. Někdy volají i přes den na „dydy“, ale to nějak přežijou, rostou jim zase další zuby, tak potřebují kousat ![]()
Ohledně jmen. Tak s chlapem jsme měli jasnou NIkolku, kluka Milana, po něm. A nakonec nám v 13tt řekli dvě holky, takže teda dáme NIki, pak jsme přemýšleli jestli Barborku, Gábinku (a k tomu švagrová je Gábina-manželova sesstra), ale tak zalíbila se nám Gabka, tak máme NIki a Gábi
@Fraya - holky se taky pořád pusinkují i na povel
Je to prča
TO je pěkné, že TI tak papkají.. My holky občas, vedu jim u ruku, aby sami. Ale jak kdy no, nelepší, když dělám přírodní maso, tak jim dám do ruky, a je to
Koušou, nebo i bramboru a tak, nejlépe jídlo do ruky
ale když je braborová kaše, to baští sami, ta je hustá, nebo zeleninu mi vyjídají krásně, i rýži a čočku, těstoviny- rukama ![]()
Jinak holky, jsou poslední dobou dost živé..
![]()
Ahoj @Catharin
a kolik je Tvojim holkám?
No já těm našim udělala bramborou kaši a to jste neviděli ty ksichtíky, no nechtěli vůůůbec ![]()
Když vařím zelininku, tak už chodí a chtěji mrkev do ruky a když jim nabídnu kousek masa, tak to je hned „mňam mňam“, jako vosy na bonbón ![]()
Nejvíc je miluje náš pes, když jedí, protože jim toho hodně padá na zem a občas mu i něco v nestřeženém okamžiku „přihodí“ ![]()
No jo, to pusinkování jsem ještě u nich neviděla, tak to byl zážitek
, jinak si běžně dělají „malá malá“
a jsou na sebe hodně fixovaní, když někam jdeme za ruku, tak na sebe čekají a nejdou dokud nejsou spolu ![]()
Jinak Marti dnes jsem jim na sváču naservírovala hrozny a jablíčko, tak hrozny naházeli kluci psovi a jablko teda snědli (chudák pes, musí být i vegetarián
ale fakt ty hrozny sežral, prostě si řekl: děti daly, tak je to dobrota
)
Ahoj holky
,
tak co dětičky, nezlobí?
Já z holek včera byla celkem hotová
,po obědě nespaly, to by teda ještě tak nevadilo, ale Terka tak zlobila, furt všude lezla, všechno vytahovala, Dáje brala hračky, takže do toho ještě řev… k večeru jsem už bouchla
a obě dostaly na prdel a strčila jsem je na chvilku hrát si do postýlky, abych ten čurbes aspoň mohla uklidit, strašnej den…
No, co se týče jídla, tak já se jim furt snažím dávat dětská jídla, ale ne vždy to ještě chtějí baštit…hlavně Terezka teda. Navíc, obě jsou na jídlo jiné, Dianka nechce zkusit nic nového, nejí sýry, samotný maso by nesnědla
,zato Terezce tý to chutná moc, ta je masová.
Takže, ráno jim dávám 100 ml beby a jogurt, kolem 11:30 dávám oběd - zeleninu do které přidám buď maso nebo rybu nebo vajíčko na tvrdo, střídám to a pořád jim to mixuju :-/ sice na hrubo, ale mixuju, takhle když je z toho „kejda“ tak to Dája jí a nevadí, že tam je maso, kdyby to bylo na kousíčky, tak sní jen zeleninu a maso nechá a u Terky by to bylo přesně naopak
Kolem 16 hod dostanou přesnídávku nebo banán s piškotama a kolem 19 hod dostanou kaši, kupovala jsem v DM ty kaše DM Babylove ( jsou banánové, broskvové a vanilkové a nejsou tak děsně drahý, jedna stojí asi kolem 50,–) a když v Kauflu byly v akci ty od Nestlé, tak jsem je taky kupovala, aby měli změnu, ale tyhle kašišky už moc nechtějí, tak jsem začla dělat krupicové kaše nebo pudink - a ten teda mají hodně rády. Už jsem jim večer dala i buchty
to jsem udělala radost Diance, ale Terka tomu zase moc nedala
A když jim dám chleba s dětským Eidámkem, tak Dája se toho ani nedotkne a Terezka sní jen sýr a zbytek letí na zem, taky pejskovi
![]()
No, a když mají hlad mezi jídlama, tak dostanou rohlík nebo dětské sušky.
Ovoce mají rády, Dianka miluje blumy a jinak jí jablíčka, banány, zkoušela jsem i citrusy a v pohodě, no v létě jsem jim furt dávala ovoce ze zahrady do bílého jogurtu a jedly to v pohodě.
Holky, chtěla jsem se ještě zeptat, já se na to vlastně ptala jen Marti, ale jak to děláte i vy ostatní, čistíte jim zuby s dětskou zubní pastou? Já jí totiž nepoužívám…i když zubař řekl, že trošku jim na kartáček mám dát, no, ale oni nechápou, že jí mají vyplivnout a nelíbí se mi, že jí sní… vždyť pasty obsahují takových chemikálií, tak nevím…
![]()
Tak berušky se sice občas „perou“ o hračky, hlavně Terezka, ta si nic nenechá líbit, ale jinak bez sebe holky nedají ani ránu
Jsou na sebe hrozně fixovaný a když nejsou spolu, tak se hned hledají a koukají, kde ta druhá je
A pusinky na povel u nás taky fungují
Vždycky řeknu, holky dejte si pusinku a oni se začnou smát a hned si jí dají, to je strašně roztomilý
@Catharin to jsou moc hezký jména
U nás byla jasná Diana, tu jsem prostě chtěla a pak jsem váhala, buď Editka nebo Gábinka nebo i Lada se mi líbilo, no ale pak mamča se začla rozplývat nad Terezkou a mně se i tohle jméno moc líbilo, takže nakonec Dianka a Terezka ![]()
@Fraya - bude jim 18měsíců, mám to v metříku ![]()
@Michelle86 @Fraya - s tím jídlem to máe podobně
Jedna taky víc maso, druhá spíš rohlíky, chleby a jogurty
Ovoce papkají samy hrozny, banány, jablíčka na kostky, mandarinky i poměranče, zvládnou
A nemixuji, nakrájím na kousky a papkají, dnes měli bramborou kaši s kachníma játrama na kostky a super! Po spinkají dávám plnou misku (4 naběračky) polévky a tu sbaští jedna radost ![]()
Dnes jdeme ven, je tam napadaného sněhu moooc, tak vytahnu mojého bratra (14let), ať jde s námi do parku, bude tam sranda ![]()
@Michelle86 - zuby čistím od 4 měsíce, první náprstkem, i s malinko pasty, a od 8 měsíce jsem nasadila kartáček, a v pohodě, kňurkají, že je to tam bolí, ale jinak okay. Pasty používám sesnsodyne pronamel a elmex a jsme spokojení. Dávám opravdu malinko, jen ji párkrát projedu ráno a večer
A to jsi teda měla.. Jsou to rošťandy a mají někdy svůj den, viď? Taky mi to tak někdy umí udělat.. MOje nervy
![]()
Mějte se krásně
![]()
Holky, tak jste mě přesvědčily a koupím jim dětskou pastu, já to furt oddalovala, protože jsem měla strach z toho, že to budou polykat.
Mě to teď prostě nějak chytlo, nedávno jsem totiž četla nějaký kosmetický článek, kde psali o pastách a o zubní vodě Listerine…ty jo, že pasty jsou plný hnojů, to vím, ale, že mi tam „sjedou“ i mojí oblíbenou ústní vodu, to mě dostalo
Prý obsahuje asi až 21% alkoholu a způsobuje rakovinu krku, no vždycky večer, když si s ní kloktám, tak si na to vzpomenu
![]()
Když, už jsem tak odbočila od našeho tématu, holky, když máte chvilku, co vás baví nebo čemu se věnujete? Já jsem blázen do kosmetiky
Dělám Avon a Oriflame a teď mě docela dostaly beauty boxy jako je Senzabox nebo Ladybox, u těhle nesmyslů vždycky úplně vypnu a je mi fajn ![]()
@Michelle86 - já jim té pasty dám opravdu malinko, a pak to zapijí, čistím jim je v leže, jinak by mi cukali a dělali blbosti, tak jim uchopím pusu a je to. Pak to zapijí, tyto pasty nic nezpůsobí, je to v pohodě, nebála bych se.. Já nejsem zase pro ty sladké pasty, periličky apod. To si myslím, že není vhodné. Dělala jsem chvíli na zubní hygieně, mám něco nastudované ![]()
Já se věnuji háčkování čepiček.. ![]()
@Catharin No,tak to jsi šikulka
Já jednou na netu narazila na paní, co háčkuje čapky a byla to nádhera, ale už je to dlouho. No, a háčkuješ i pro cizí nebo jen pro svoje berunky? ![]()
Já mám vystudovanou Obchodní akademii a začínala jsem jako asistentka ředitele až jsem skončila u účetnictví, takže poslední práce byla jako účetní a u toho bych ráda zůstala…tak uvidím, snad se mi to povede po MD.
@Michelle86 -dělám i pro cizí, baví mě to, mám z toho radost.. Mám ráda takové ty jednoduché, pěkné čepky.
Takže účetnictví. Toho je myslím aj dost a i žádané, viď? Já mám vystudované dvě zdravky, dělala jsem na gyndě v Ostravě, pak chvíli na hygieně tady v místě bydliště a šup na MD
Tak uvidíme, kde mi bude konec po MD. Chtěla bych jít někam do ambulance, nebo soukr. ordinačky či soukromá péče o klienty. DO špitálu, vzhledem k malým dětem se mi moc nechce do třísměnného provozu, snad se mi podaří chytit dobrý flek, neboť je to s tím opravdu obtížné. ![]()
Ahoj holky ![]()
My jsme byli včera na návštěvě, no kluci zase řádili
usnuli nám už v autě a ráno spali až do 8 hodin!!! ![]()
Míšo, naši kluci mají rádi i chlebík nebo rohlík namazaný pomazánkovým máslem nebo i Gervais, šunku ani sýr moc nemusí, asi je to pro ně dost slané
, tak jim k tomu raději dávám červenou papričku nebo okure, rajče jim nejede ![]()
Na Vánoce jsme dostali pekárnu na domácí chleba, tak peču chlebík doma a alespoň vím, co tam dávám a klukům moc chutná
Teď když jim rostou ta stoličky, tak jim občas nasuším i kůrečky, aby si žužlali, to jsou maximálně spokojeni a myslím, že jim to i pomáhá ![]()
Holky teda já zírám, co všechno zvládáte s těmi dětmi? Teda @Catharin krááásné čepičky, to jsi fakt šikovná, kdy to děláš? Já mám vytáhlou knížku, ale nějak se mi nedaří ji dočíst, pořád je něco. Chováme ještě kočky, ty nám v posledních měsících docela daly zabrat
a máme psa, takže než se o všechno postarám, zase musím jít k dětem, pak vařit atd., ale už bych se ráda také k něčemu pořádnému dokopala ![]()
Jinak zoubky čistíme, pastu dáváme také tu Elmex pro děti a stomatolog mi ji odsouhlasil, že je fajn, dáváme večer malinkatý hrášek pasty na kartáček a čistíme
Doktorka mi zase říkal, že potřebují flór, takže pastu určitě jo, třeba ob den, ale dávat ![]()
Tak přeji krásnou neděli a užíjte si ji ![]()
@Fraya - tak to Ti baští pěkně. Já holkám taky cokoli strčím do ruky, ale v zelenině a ovoci si musíme dávat pozor. Jsme atopici, kde co nesmíme, teď je zrovna blbé období, kdy jsme olezené, nejvíc trpím já a Niki..
Ale chodíme na biorezonanci, zatím to tak nějak funguje. Hold nesmíme přehánět syrovou zeleninu, spíše dušenou papáme.
Na háčkování mám docela čas vždy večer u telky, když stihnu uklidit a navařit, a holky spí, tak někdy, nebo i přes dopoledne, když jsou hodné
Nejvíc na večer, relaxuji tak ![]()
Tak to máš dost starostí, o kočky, pejska..
Já bych to doma asi nedala.. Mám ráda zvířata, ale radši myši, ptáčky než toto
Psy jen venku, budeme si pořizovat, jak holky povyrostou, budeme se letos, snad, stěhovat, tak do nového dvorečku
pejska..
Doufám, že jste měli krásnou neděli, my se byli projít
a k našim každou neděli na véču ![]()